Boken är säkert tänkt som eventuellt undervisningsmaterial i historia för främst högstadiet. Språket är enkelt och tydligt och kan säkert också användas i SFI-undervisningen. Utställningen var rolig och intressant och jag lärde mig en hel del nya saker. Den pågår ända till den 3 november i år. Här kan man läsa mer om denna.
Boken, som har samma omslag som affischen, finns att köpa i museets shop. (Bilderna går att klicka större.)
Sara Teleman blev 2018 Sveriges första och enda professor i illustration och har sitt arbete på Konstfack där hon tidigare tagit sin masterexamen. Hon är författare, föreläsare, journalist och lärare och har tidigare arbetat bland annat på Beckmans designskola och på Södertörns högskola. Mer om henne finns att läsa här.
Kampen för kvinnlig rösträtt började redan i mitten på 1800-talet i England. John Stuart Mill skrev boken "Förtrycket av kvinnor" tillsammans med sin fru Harriet. Hennes namn stod dock inte med i boken.
Fredrika Bremer var en av förkämparna i Sverige för den kvinnliga rörsrätten.
Fortfarande var det pengarna som styrde vem som skulle få rösta till riksdagen. Myndiga var endast kvinnor som var änkor eller ogifta.
LKPR - Landsorganisationen för Kvinnans Politiska Rösträtt, LKPR, bildades i början på 1900-talet. Kata Dahlström var en förgrundsgestalt.
Elin Wägner var en annan kvinna som kämpade för kvinnors rösträtt.
Manliga argument mot förslaget om kvinnlig rösträtt.
På utställningen finns med ett drygt trettiotal andra bilder med illustrationer av berömda kvinnor, som den första studenten, den första läkaren etc. Även bilder på berömda engelska suffragetter finns att se. En lite annorlunda utställning som jag varmt kan rekommendera om man har vägarna förbi.