torsdag 6 juni 2019

1678 Gems Weekly Photo Challenge vecka 23 2019 - UTANFÖR

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 23 2019 är ordet UTANFÖR. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.


Just nu ser det ut så här utanför vårt hus. Mycket återstår att göra som synes. En burk målarfärg för att måla ledningen till värmepumpen köpte jag för fem år sen. Som så mycket annat har det inte blivit av att måla den. I sommar kanske?

Ogräsrensning behövs också göras. Men de senaste dagarna har det varit så varmt att jag inte orkat ens tänka på det. Jag har inte bestämt vad jag ska sätta i den gröna krukan än. Det får nog bli några köpeblommor...

24 kommentarer:

BP sa...

Vilket fint hus du har! Gillar kombinationen med de stora träytorna och tegelbruket samt den fina dörren. Snyggt!
Vänta tills det blir svalare. Är det så här fint väder är det bara lägga sig i solstolen under ett träd och njuta.

Musikanta sa...

BP:
Det är skönt att det är ett enplanshus - det sätter man värde på när man blir äldre...
Jag har inte ens orkat promenera de här heta dagarna - hoppas på något svalare väder.
Ingrid

Ditte sa...

Roligt att se hur det ser ut utanför hos dig. Och med ett hus och trädgård finns det mycket att göra. Inte minst utomhus. Vet så väl. Och med den värme som varit förstår jag att orken inte finns.

Vi sålde vårt i början av 2000- talet och flyttade in till Södermalm och kajen där. Och nu med sommarstuga i Spanien är det skönt att i Stockholm bara kunna stänga dörren.
Kram!

Paula sa...

Det blir nog jättebra där utanför vad det lider, och jag tycker det redan ser okej ut. man ska inte ha så höga krav! Köpeblommor är jättebra, varför hålla på o så, skola om, pyssla o dona om man har annat och kanske viktigare o roligare att göra? Inget dåligt samvete där hoppas jag!

"LillaSyster" sa...

Du slipper nog måla ett tag till, för nu är det för varmt =)
Fina blommor både i ampel och lådor. Ha en bra helg!

Helén sa...

Har man eget hus så finns det alltid en massa att göra både innanför och utanför väggarna. När ogräset väl är rensat så dröjer det inte länge förrän det behövs göras på nytt.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Det ser trevligt ut utanför huset och har man hus så behöver man aldrig vara sysslolös. Och man får nog anpassa sig lite efter väder med de sysslor man ska göra i trädgården. Är det för varmt då får det bli hängmattan så att säga och regnar det, ja då får man nog stanna inomhus :-)

Ha en TREVLIG HELG !

Violen sa...

Så mysigt ni har det! Med eget hus och tomt finns det alltid något att göra, det blir som väl är aldrig helt färdigt. Nu när det är varmt och skönt lockar kanske solstolen och den är helt säkert värd ett besök.
Trevlig helg!

Klara Ovidia sa...

Utanför finns mycket att göra om en har hus; gröna krukan blir nog fylld. Ta den tid du behöver, värmen tar sin energi av oss :-)
Fortsatt trevlig pingst!

amo sin blogg sa...

Eg synes du har det koseleg utenfor.
Desse MÅ-tinga fær ingen veg. Slike er eg vant til :)
Det viktigaste er å kunne slappe av og nyte livet.
God pinse frå Anne-Mari

Beppan sa...

Det är väl charmen med att bo i eget hus - det finns alltid något att göra! Om det sen blir idag eller i morgon - eller kanske månad eller år har oftast ingen betydelse.

KajsaLisa sa...

Fint utanför men jag håller med att ledningen kunde vara mer diskret.

Musikanta sa...

Ditte:
Som väl är lovar SMHI svalare väder i veckan så då ska jag ta tag i ogräset. Önskar ibland också att jag bara kunde stänga dörren efter mig och inte ha någon trädgård att tänka på. Men med mitt pianoövande skulle det aldrig gå att bo i lägenhet.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Haha, jag har alltid viktigare saker att göra än att dona i trädgården. Men ibland måste man ta itu med den. Dåligt samvete kommer man förstås aldrig ifrån...
Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Ja, just då var det lite för hett för att ens tänka på att vara utomhus. Men nu blir det svalare och då kan jag inte komma undan längre :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Du har alldeles rätt - trädgårdsarbete är verkligen ett Sisyfosjobb. Ungefär som städning...
Ingrid

Musikanta sa...

Marie:
Haha, du har så rätt så! Jag har haft en underbar helg som jag snart kommer att berätta om.
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Jag är inte så mycket för att ligga still och sola numera. Annat var det när jag var yngre. Det blir nog mer inomhus med AC:n på...Jag har haft en underbar helg som jag snart kommer att berätta om.
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Jag har varit hos barnbarnen i Stockholm och på två konserter, så helgen har varit helt underbar. Ska skriva lite om det sen när det beger sig.
Kram från Ingrid


Musikanta sa...

Anne-Mari:
Nu lärde jag mig att pingst heter pinse på norska :-). Helgen har varit underbara med två konserter med barnbarnen. Ska berätta om det så småningom.
Ingrid

Musikanta sa...

Beppan:
Det värsta med att man är pensionär är att allting går att skjuta upp i det oändliga. Förr, när man hade sommarlov, var man ju tvungen att ta itu med saker som man visste att man inte skulle hinna med under skolterminen. När det gäller trädgården inväntar jag svalare väder :-).
Ingrid

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Tack för din kommentar. Den kanske hjälper mig att öppna målarburken :-)!
Ingrid

byblixtra sa...

Det går inte att missa att ledningen går utanför huset och blir nyfiken på vilken färg du ska måla den? Den ser inte så kul ut på fasaden till ert fina hus.

Musikanta sa...

byblixtra:
Jag ska försöka ta mig samman och måla så fort det blir väder. Jättebra med lite push från mina bloggvänner:-)!
Ingrid