måndag 27 juli 2009

Mirrfamiljen på besök

Det var ett tag sedan jag skrev ett nytt inlägg, märker jag. Det har inte berott på brist på bloggämnen, snarare tvärtom. Dels har Mirrfamiljen varit här några dagar och dels har jag haft många förrättningar och gudstjänster att spela på de senaste veckorna. (Alla bilder går för övrigt att klicka större. Ingen är mer förvånad än jag...)

Förra måndagen kom alltså Mirrfamiljen hit till Mogata. Lillebror Caspar är ett mycket lugnt och beskedligt barn om han bara får äta en snutt varje timme. Han hade också mycket riktig gått upp ett halvt kilo på en vecka visade det sig vid senaste BVC-besöket…Tyvärr sover han mest på dagarna och är helst vaken och pigg på nätterna, vilket komplicerar tillvaron för den övriga familjen.

Förra tisdagen åkte Mirrfamiljen tillsammans med så där 3000 andra (Mirren har upplyst mig om i sin kommentar att det var fråga om 3000 bilar, det var säkert 15000 besökare den dagen, skriver hon) till Kolmårdens djurpark, där de har årskort. Efter att ha besökt Safariparken fastnade Casimir i Bamselandet där han fick klättra och springa så mycket han ville med den stilla förhoppningen att han skulle bli trött och gå och lägga sig före klockan 11 på natten som han brukar.
MM och jag åkte i stället till Ikea och köpte en spjälsäng för att ställa bredvid dubbelsängen i gästrummet så att Casimir inte skulle trilla ner på golvet under natten. Samt en pall som han kunde klättra upp på när han tvättade händerna. På Ikea var det heller inte tomt på folk…
På torsdagen åkte alla in till Söderköping och turistade. För oss som brukar gå promenad längs Kanalen under övriga tider på året är det kul att se vilken metamorfos den lilla stan genomgår på sommaren. Massor av fina båtar ligger förtöjda vid kajen och horder av brunbrända människor flanerar fram och tillbaka på kanalkajen eller sitter och fikar på caféerna och restaurangerna. Och minst sjuttio personer i kö vid Smultronstället…

Mirren och jag besökte naturligtvis Kanalmagasinet, där man har utställning med hantverk och ”konst” varje vecka. Mirren beställde ytterligare en liten fåtölj – ett under av hantverksskicklighet - till Caspar. Här finns hemsidan om det är någon som är intresserad.


Sen presentade hon mig med en betongkisse, när jag stod och vände på en ängel till ett mycket facilare pris. Kissen har inte något namn ännu, kanske någon av mina bloggvänner har något förslag? Den får stå ensam på trappan tills det blir dags att sätta dit Lisa…

Det är Anita Johnsson på Fristads hantverksgård på Vikbolandet som gör de här härliga katterna och många andra saker. Hon har sysslat med betonggjutning i många år. God hjälp har hon av maken Ulf. Här kan man läsa mer om utställningen på Kanalmagasinet.
Efter denna affär fikade vi utanför på det lilla caféet och jag övergav alla planer på ett nytt liv och inköpte en härligt smaskig chokladbiskvi. Det nya livet får anstå tills i slutet av nästa månad. Då ska jag även göra bruk av min nya motionscykel varje dag har jag tänkt.

Casimir och Mirrfamiljen gjorde sedan en sväng med Söderköpingsexpressen och lyckan var fullständig för Casimir, tills de hade åkt i ungefär tio minuter av den halvtimme som turen runt Söderköping tog. Då var Casimir ”laaa” (klar) och ville stiga av.


Under helgen har jag haft två dop, en vigsel, en gudstjänst och en musikgudstjänst, alla på olika platser i länet. Man lär känna sitt land i det här jobbet…


12 kommentarer:

Mirren sa...

Vi trängdes inte med 3000 andra utan snarare ca 15 000 besökare på Kolmården. Bara parkeringen har plats för 3000 bilar - och vi stod lååååångt borta på en landsväg. Googlade och såg att genomsnittet per dag i juli är ca 8000 - och den dagen vi var där var det vackert väder...
När vi tillslut kom in så sa vi till varandra (maken och jag alltså) att det inte kan finnas några djur som är så spännande att det uppväger det besvär som det innebar att ta sig till djurparken. Sedan visade det sig att vi inte ens kom till djurdelen. Som sagt - tur att man har årskort!

Väldigt trevligt inlägg och fina bilder! Många kramar från Mirren

Marianne sa...

Mirr. Katten heter Mirr.

Härligt besök! Och det är klart att du ska unna dig en chokladbiskvi lite då och då.

Sån där pall att stå på när man borstar tänderna, det har jag också. Fast inte när jag bostar tänderna utan när jag ska nå skålar och karotter som står för högt på hyllorna i köket. Mycket praktiskt för pallen är stadig när man står på den, men samtidigt så lätt att man bara kan sparka runt den över köksgolvet, man slipper lyfta och kånka. Sedan har jag en under skrivbordet också, som fotpall. Samma sak där, den är så lätt och bra när man behöver putta den ett par centimeter hit och dit. Inte så snygga, men mycket praktiska.

Kram!

Musikanta sa...

Mirren:
Jag ska genast gå in och redigera. Hoppas att allting är bra med er och ni har fått sova några timmar i natt...
Skönt att du tyckte inlägget var OK - det handlar ju mycket om er!
Kram

Musikanta sa...

Marianne:
Jag köper namnet, men lägger nog till -kissen så att det inte blir några miss(haha)förstånd. Mirren kallas nämligen också för Mirr ibland av sin pappa...

Alltså: Mirrkissen - det blir jättebra!

Idiotiskt nog köpte vi bara en pall till Mirren som hon hade önskat, Casimir behöver ju också ha en pall när han är här...

Fast då finns det ju en anledning att åka tillbaka till Ikea. Jag tycker att det är trevligt att bara gå där och titta.

Kul att du också har en sådan pall! Men jag tror inte pallen skulle hålla för mig, eller? Du är ju ganska mycket lättare...Men visst är den praktisk!

Många kramar/M

Bloggblad sa...

haha... jag gillar bilden på paraplykön... Då är man verkligen sugen. Och folk vet inte att de har samma sorts glass i Nya Kanalkiosken. För att inte tala om den hemgjorda italienska (fast jag tror den är gjord i oitalienska Sörping?) glassen där ni fikade.
Skulle aldrig falla mig in att lägga en extra hundring bara för att få sitta på glassmajorens mark.

Elisabeth sa...

Ett stort, men försenat grattis till lille Caspars ankomst i världen! Både till dig, och familjen...
Å icket att förglömma... ett lika stort grattis till hans storebror på hans födelsedag! Hur viktigt som helst är det ju att fylla två år!

Varm kram till dig, Musikanta... och tack för det härliga leendet du bjöd på inne hos Blogglad... äsch, nu blev det fel... Bloggblad menar jag. Men det känns som ungefär samma sak...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, glassen i Nya Kanalkiosken var verkligen suverän. Även om jag borde ha tagit en med tre kulor och delat med MM... (Mirrens förslag, haha)

Har aldrig varit på Smultronstället och kommer aldrig att gå dit heller. Jag blir proppmätt bara jag ser dessa jättelika glassportioner!

Musikanta sa...

Elisabeth:
Tack snälla rara för grattishälsningen! Visst, det är viktigt att man inte glömmer bort storebror i den allmänna glädjen över det lilla nya underverket.

Det är inte så lätt att bara vara två år och plötsligt få dela med sig av sin mamma och pappa när man har varit van vid att få hela uppmärksamheten själv!

Haha! Jag har inte varit inne hos Bloggblad och tittat sedan vi kom hem efter den gemensamma hantverksrundan vid Kanalen. Måste genast gå dit för att se vad hon skrivit...
Många varma kramar/M

Eleonora sa...

Vilket trevligt inlägg du har gjort! Och bilden på Bloggblad var superfin. Snygg tjej!

Jag hade tänkt föreslå Mirre! till katten.

Trevlig helg och stor kram.

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för din rara kommentar - som vanligt!

Visst är hon söt, Marianne! Och vi har väldigt trevligt när vi är tillsammans.

Jag hade också tänkt på Mirre, men eftersom Mirren ibland också kallas för Mirre-Murr av sin pappa (kärt barn har många namn!) är det bättre med Mirr-kissen. Han har i alla fall aldrig kallat henne för det...:-)

Ha en skön helg du också! Själv har jag två vigslar i morgon, en friluftsgudstjänst ute i skärgården på dagen på söndagen och en mässa på kvällen.

Få se om jag kan snärva ihop ett inlägg om friluftsgudstjänsten - det är en underbar bohemisk gammal klasskamrat till mig som inbjuder Jonsbergs församling varje år till sitt skärgårdshemman på Arkö. Hon brukar också bjuda på goda sockerkakor!
Många kramar/M

Eleonora sa...

Kära vän vad du jobbar. Både gudstjänst och mässa idag! Hur som helst önskar jag dig en trevlig dag och att du blir uppassad av MM när du kommer hem till en sen middag. Du är duktig som håller i så mycket! Stor kram till dig

Musikanta sa...

Eleonora:
Eftersom MM alltid hänger med överallt när han kan, så är det väl jag som fixar middagen för det mesta. Men han passar upp mig under mina spelresor, både genom att vara chaufför och genom att hålla reda på mina noter och sätta på och stänga av orglar.

Och sist, men inte minst, sänka alla orgelpallar så att de blir lagom. Ibland är det de mest invecklade och samtidigt tunga konstruktioner om man ska få ner dessa så att fötterna når ner till pedalen...

Är pallen för hög tappar man balansen när man ska försöka nå ner till tramporna...
Varm kram/M