JULI
Magnus Skånberg öppnar ett tillfälligt galleri i Jordnäras gamla lokaler på Hagatorget i Söderköping. Jag får med några av mina tavlor där och får faktiskt en såld. För övrigt innehåller utställningen vacker keramik och handgjorda smycken. Mer om utställningen kan man läsa i länken nedan.
Magnus och jag utanför galleriet. (Bilderna går att klicka större.)
Vi hittar inte på något särskilt denna månad men är naturligtvis tvungna att åka in till Söderköping för att fota Eons omtalade pumphus som Ola Niklasson dekorerat så fantastiskt med bilder från staden. I skrivande stund står det lika fint som i somras och har fått lämnas i fred.
En av sidorna på Eons pumphus.
Vi åker till Sankt Anna kyrka för att lyssna på Lotta Källström och Roland Engdahl, som svarar för underhållningen på Skärgårdskyrkans avslutningsdag. Som vanligt blir jag uppkallad av Roland för att ackompanjera honom när han spelar trombon i Amazing Grace. Lotta hänger med också på gitarr.
Roland, Lotta och jag.
Jag har skaffat mig en ny hobby som upptar en hel del av min tid. Nämligen att skapa tavlor i tekniken Acrylic Pouring Art. Om mina vedermödor i början kan man läsa i länken nedan.
Ny turistattraktion i Söderköping
AUGUSTI
Vi har ju hållit oss hemma länge nu, men efter att ha fått två coronasprutor vågar vi oss på en utflykt till IKEA. Vi passar också på att äta lunch där. Jag får min goda friterade spätta med remouladsås och Kent sina vegetariska köttbullar.
De vegetariska köttbullarna ser läckra ut.
Min spätta brukar vara väldigt god - jag blir inte besviken.
Trots att det regnar när Söderköpings Gästabud äger rum har det samlats massor av människor. Här är det svårt att hålla avstånd. Ingen har ansiktsmask heller.
SEPTEMBER
I början av september åker vi upp till Stockholm för att hälsa på Mirrfamiljen och se det nya huset som Åsa köpt. Här kan hon öva orgel med barnen när hon vill utan att störa några grannar. Mer om besöket i länken nedan. En anledning till besöket är att jag också gärna vill se utställningen på Millesgården med Stig Lindberg.
Stig Lindbergutställningen är precis så härlig som jag tänkt mig. Men jag blir mycket förvånad över att han var så mångsidig. I länken nedan kan man läsa mer om den.
En helt fantastisk utställning.
Millesgården med Stig Lindberg
OKTOBER
Vi åker till Frankrike med äldsta dottern Anna och maken Jörgen. Det blir några strapatsrika flygresor för mig eftersom jag har fått väldigt ont i ena ljumsken. Det visar sig senare att det förmodligen är en höftledsartros. Under hela resan och vistelsen har jag svårt att gå överhuvudtaget. Jag har skrivit flera inlägg om denna resa - länkar efter oktoberinlägget.
Första utflykten går till marknaden i Esperaza. Vädret är underbart och varmt. Här finns som vanligt mycket att titta på och Anna och jag köper några tunikor.
Marknaden i Esperaza inte så långt ifrån spanska gränsen.
På kvällen tar vi en tur till Le Commerce, stamfiket på torget som bara ligger fem minuters promenad från Annas och Jörgens hus.
Det gamla stadshuset i Perpignan.
Hällandet tar fart nu och jag skriver till den som har hand om utställningarna på Stinsen, vårt bibliotek i Söderköping, och frågar om jag kan få visa mina tavlor. Anledningen är att lokalen på övervåningen står tom och att jag har väldigt många hällor hemma som jag skulle vilja bli av med. Mer om detta i novemberinlägget.
NOVEMBER
Jag får ställa ut mina hällor i två veckor på Stinsen. Nytt är att jag denna gång inte får ta betalt för tavlorna. Mig spelar det ingen roll, det är bara roligt att få visa upp sina tavlor. Jag bestämmer mig därför för att ge bort dem i stället. Jag lägger en lista på bordet och där får den som vill ha en tavla skriva upp sig. Man kan hämta sin tavla sista utställningsdagen.
Tavlorna gör sig väldigt bra mot de ljusa väggarna. Kent har gjort affischen som Stinsen sedan dragit upp till A3 format.
Marianne kommer upp och tittar och bokar en tavla.
Marianne och jag framför några av hällorna.
Efter tre dagar är samtliga mina nitton tavlor bokade. Fantastiskt! Jag blir väldigt överraskad och glad eftersom det är så roligt att göra nya.
11 kommentarer:
Det blev ett fullmatat år för er del! Kul att se det sammanfattat. Jag är på tok för lat för att göra såna återblickar,
Bloggblad:
Ja, det tog många timmar faktiskt. Du har ju dina böcker och dina promenader!
Önskar dig och familjen ett Gott Nytt År.
Trevlig årskrönika, tack!
Gott nytt år!
Lena i Wales:
Tack för din rara kommentar - den värmer. Jag önskar dig också ett Gott Nytt År 2022.
Ingrid
Tack för att du delar med dig! Trevligt att läsa din krönika.
Jag ägnade mig i måndags åt min årskrönika. Redigerade nämligen min PastBook från Fb. Beställde en bok förra året och fick blodad tand. Nu tänkte jag redigera lite mer än förra året, vilket visade sig vara rätt jobbigt. Att delita var ju inte svårt, men att lägga till foton och få dem i rätt ordning visade sig vara svårare. Nu väntar jag med spänning på leverans av boken med över 300 foton och texter.
Gott Nytt År till Dig och din make hälsar Ann 🔔🍾🎉
Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.
Måste säga att du och Kent verkligen har levt nästan normalt, trots pandemieländet. Ni har ju gjort hur mycket roligt som helst. Å roligast var väl ändå din "försäljning" av alla dina tavlor. Du måste ha varit otroligt stolt över denna framgång.
Å den fina tavlan du sålde på riktigt var väl din header ett tag, eller hur!?
Sedan var jag mäkta imponerad över Clarissas orgelspel tillsammans med tjejen som spelade valthorn. Vilken annorlunda kombo av instrument. Dessutom har jag aldrig sett en tjej somspelar valthorn. Det brukar vara killar ju.
Ann:
Så roligt att se dig här på bloggen! Och tack för att du tog dig tid att kommentera.
Jag har hört Marianne prata om FB-boken. Hon har också varit så nöjd med den. Men det räcker för mig att göra de här krönikorna på blogge även om de tar lite tid. Om jag vill gå tillbaka har jag ju länkarna efter varje. Det är bara det mest personliga som jag är intresserad av och jag är inte säker på att FB vet vad det är. Jag lägger ju ut t.ex. omslagsbilder på Bonniers Veckotidning och Illustratörer ibland. Och dem skulle jag inte vilja ha med i en bok.
Kent och jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År 2022. (Lättare att skriva :-).)
Kram från Ingrid
BP:
Ja, visst var det roligt att få visa upp sin nya hobby på biblioteket. Men jag blev nog mest förvånad över att det var någon som ville ha en tavla att sätta upp på väggen hemma. Själv ser man ju ständigt misstag på hällorna. För mycket av en färg, en luftbubbla här och där och färger som inte poppade upp som man tänkt sig.
Ja, tavlan jag sålde hade jag som header någon tid.
Det är ganska ovanligt att även en tioåring spelar orgel eftersom de knappt når ner till pedalerna. Men hon har en fin balans, Clarissa, så hon sitter ytterst på kanten på orgelpallen. Själv kunde jag knappt spela orgel om orgelpallen var lite för hög!
Helt fantastiskt tycker också jag att Amanda är och att en så liten tjej spelar ett så stort, tungt och svårspelat instrument som valthorn. Men om du snabbt tittar tillbaka på luckorna ser du att väldigt många flickor på Lilla Akademien spelar olika blåsinstrument som t.ex. trumpet - en del bättre än killarna. Det har gått framåt på den fronten åtminstone i den klassiska musiken.
Gott Nytt År själv 1922 önskar
Ingrid
Ser verkligen ut som om du haft ett gott år! Hoppas det nya blir minst lika bra - du är så fenomenalt kreativ, det är härligt!
Aina:
Tack för din uppskattande kommentar - den värmer. Vad beträffar kreativiteten är jag inte ensam om den - jag läser ju din blogg då och då ;-). Har tyvärr lite svårt att läsa den eftersom den är så finstilt.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2022.
Ingrid
Jag gratulerar stort till din fantastiskt musikaliska familj! Dina barnbarn är så duktiga så jag saknar ord.
Tack för din återblick på 2021 och nu önskar jag dig ett fint 2022.
Kram!
Skicka en kommentar