onsdag 2 juni 2010

Sommarplaner

Sista fredagstemat för maj har Bejla som upphovskvinna. Tack Bejla för trevliga och intressanta teman att avhandla! Övriga fredagsbloggare finns länkade hos henne. För nästa månads fredagsteman svarar HeLena.

Bloggblad har just talat om för mig att mina inlägg är så långa att hon inte orkar läsa dem till slut. Därför ska jag fatta mig kort denna gång.

(* En förklarande och med rätta indignerad kommentar från Bloggblad till detta finns i kommentarrutan...)

Sommarplaner har jag inga mer än att spela på friluftsgudstjänster och åka till Öland av och till. Samt sy gardinerna färdiga...

(Bilden går att klicka större)

13 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men hallå!!! När sa jag det? Jag läser alltid vad du skriver - hela. Om jag inte är helstressad, men då återkommer jag. Så det så.

Fast jag erkänner att jag hellre ser korta inlägg hos alla mina favvisar.

Bloggblad sa...

Nu fattar jag! Du skrev ju att du lyssnade på Saltön - det var DEN serien jag inte orkade mer än ett par avsnitt av.

Det gäller att vara tydlig!

Pettas sa...

Njaa, Musikanta, du får gärna göra litet längre inlägg:D. Du skriver så fängslande och så fint om allting.
Kram
Karin

Musikanta sa...

Bloggblad:
Haha! Där ser man hur lätt det blir missförstånd. Jag blev lite förvånad förstås, men jag är ju van vid att du alltid brukar vara rak och uppriktig...

F.ö. skulle du ha haft alldeles rätt i att tycka att jag skriver för långa inlägg! Jag ska försöka bättra mig. Men som du skrev häromdagen, det är mycket lättare att skriva långt än att skriva kort. När jag skrev för NT strök dom hälften ibland...

På tal om Saltön rekommenderar jag talboken som är inläst av författaren. Jag kan förstå om serien inte var särskilt bra på TV eftersom det inte händer så mycket.

Men beskrivningarna av personerna och dialogen är helt underbar och mycket, mycket rolig på sina ställen. (Sånt går ju inte att få med i TV). Och språket är härligt. Jag går och skrattar högt för mig själv ibland på mina promenader.

Musikanta sa...

Pettas:
Tack för snäll kommentar! Men du får läsa kommentaren till Bloggblad ovan. Det är faktiskt roligare att läsa korta och kärnfulla kommentarer, såna som Bloggblad är en fena på, än långa och omständliga. Jag ska försöka bättra mig på den punkten, som jag sa.

Kram tillbaka!
Ingrid

Miss Gillette sa...

musikanta: Skriv långt du -- om det faller sig långt! När du kommer igång och kåserar är det en fröjd att läsa, så stå på bara.

Bloggblad sa...

Den egna bloggen är ju en frihetszon där man skriver vad man vill... och så långt man behöver.

Jag tycker det är svårt att skriva kort, därför övar jag mig i den konsten.

Marianne sa...

Jaa, jag säger som Miss Gilette, det är en fröjd att läsa det du skriver, så skriv på du! Och det var ju inte så Bloggblad menade, har jag förstått efter att ha läst er lilla debatt : )

Lämna in gardinerna till någon sömmerska så att du kan åka till Öland lite mer?

Kram!

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Tack! Jag är överväldigad av detta beröm! Ska förstora kommentaren och sätta upp den på kylskåpet och rita blommor runt...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det ÄR mycket svårare att skriva kort - i synnerhet om man skriver fort, haha. Jag tänker på Cecilia Hagen och andra stjärnor som bara får en liten spalt och ändå lyckas få med så mycket och vara så bra...

Musikanta sa...

Marianne:
Det är väl ett bra ämne för ett fredagstema: Missförstånd :-) Men det är väl typiskt att man tror att allting rör en själv i första hand...

Men det var ju bra att få igång den här debatten. Vi är många som skulle vinna på att vara lite mer kortfattade, haha! Du hör INTE till dem.

Tyvärr kan jag inte flytta in helt och hållet hos Mirrfamiljen så jag får nog sy gardinerna färdigt själv...
Varm kram/M

Annika sa...

Nämen, Musikanta...
Inte då!
SKRIV som du brukar!! Jag tycker du skriver så bra och intressant.
Visst, ibland skriver en del lite väääl långt, men då kan man skumma...
och är det intressant så läser man ju ändå allt med intresse.
Kom ihåg detta nu...
Stora kramar!!!

Musikanta sa...

Annika:
Alla är så rara så jag blir riktigt rörd. Jag VET att jag skriver för långt - det är mycket roligare att läsa små korta inlägg än låååånga... Och man hinner definitivt att läsa och kommentera fler bloggvänner!

Men, som Bloggblad säger, det är mycket svårare att skriva kort och ändå få med det väsentliga.
Många kramar tillbaka!