måndag 13 januari 2020

1724 Gems Weekly Photo Challenge vecka 3 2020 - TIGER

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 3 2020  är ordet TIGER. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.


Min tiger hänger på ytterdörren för att fotas. Detta för att man ska få en uppfattning om hur stor den är allt fick jag inte med. (Bilderna går att klicka större.)

Den här pappersgobelängen (om man nu kan kalla det för detta) med den farliga tigern köpte jag i Peking när vi bodde där en tid för många år sen. Den är handmålad som så många andra väggprydnader av den här typen. Den tar väldigt stor plats så den har legat hoprullad i sin ask så länge att jag nästan glömt bort den. Men när jag såg temat den här veckan kom jag ihåg den.


Fint broderad tiger inköpt i Peking samtidigt med tigern. Insekterna har säkert någon symbolisk betydelse som jag inte vet något om. Några ränder han den inte bevärdigats med.

Tredje djuret i den kinesiska zodiaken är tigern. Vilka de andra är kan man se här. Nästa gång det blir tigerns år är 1922. Tidigare tigerår är 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 och 2010.

Personer som är födda i tigerns år är modiga, passionerade, hetlevrade och inte rädda för att gå sin egen väg. Tigern är tävlingsmänniska och en naturlig ledare. Den är alltid på språng och har koll på det som händer runt omkring. Den är generös och spontan. Men eftersom tigern är så självständig följer den inte alltid direktiv och regler.

Det finns mycket skrivet om tigerns personlighet och vill man veta mer kan man gå in här och läsa.

Sist en bild på Tage, min tiger som håller uppsikt över gästrummet som samtidigt är ateljé och orgelrum.31 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Hei, litt gøy at du tok med kinesernes/ tigerens år, for jeg var også inne på den tanken. Skikkelig fin den tegningen av en tiger! Og den broderte er jo litt søt ;:OD)

Lillian www.sognafaret.no sa...

Så flott tegning det var på det bildet.

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
I mitt förrförra inlägg skrev jag om råttan eftersom jag är råtta och född i råttans år som det är i år. Så det låg nära till hands att fortsätta med tigern. Ja, den broderade tigern ser inte så farlig ut :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Lillian:
Ja, visst är det en härlig målning!
Ingrid

BP sa...

Så du har också bott i Peking. Det har Ditte också gjort. Ni har kanske träffats där...
Å du hade nog aldrig trott att tigrarna du köpt i Kina skulle komma till användning i ett veckotema, eller hur!?

PS. Den broderade tigern skulle faktiskt kunna vara ett lejon också;-) DS.

Musikanta sa...

BP:
Ja, vi bodde där under en kort period. Men senare åkte vi tillbaka många gånger eftersom Mirren jobbade där och samtidigt skrev på sin avhandling i ekonomi. Eftersom hon talade kinesiska var det väldigt roligt när vi gjorde våra utflykter till olika ställen i Kina.
De övriga djuren i min radda är inte särskilt naturtrogna heller. Kul att jag fick användning för dem - inte hade jag trott det som du skriver.
Ingrid

Mias Mix sa...

Vad roligt med lite kinesisk vinkling på det hela. Väldigt intressant med de kinesiska djuren. Du får sätta upp bonaden inne nu så du kan njut av den.

Violen sa...

Wow, vilka häftiga tigrar! De ser mysiga ut, var och en på sitt sätt.Jag är lite fascinerad av de kinesiska djuren och skulle gärna vara född i tigerns tecken men det är jag inte.
Ha det gott

Musikanta sa...

Mia:
Den har varit uppsatt, men den tar så stor plats att jag inte kan hänga den någonstans. Men nu kom den ju till användning :-). Roligt att du uppskattade mitt "kinainlägg".
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Du får ta reda på i vilket tecken du är född - alla djuren har många positiva egenskaper, vilket man inte skulle kunna tro. Finast är förstås draken...
Hade det gott själv önskar
Ingrid

Stare Ström sa...

Förstår att det är svårt att få plats men en så stor tiger, men fin är den. Synd att ha den liggandes hoprullad.

Ditte sa...

Roligt minne från Peking! Kanske har du en vägg där den kan få bli uppsatt. VI besökte norra Kina och var då i ett reservat för sibiriska tigrar och det var intressant och mäktigt att möta dem på nära håll.
Fint att du också har Tage som vaktar gästrummet.
Den broderade tigern är ju också väldigt typisk kinesisk- Har sett alla djuren i zodiaken i broderad form och de finns ofta hos kinesiska familjer och byts allteftersom .
Jag har dem också men i minimodeller. Tror inte det är insekter på dem...

Musikanta sa...

Stare Ström:
Rätt vad det är kanske någon av de yngsta barnbarnen vill ha den. De har inte sett den än.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Roligt att höra från dig som så väl känner till Kina där du bott så lång tid. Kineserna är fantastiska på broderier, har både handdukar och överkast (det som ligger på sängen hos Tage) med vackra sådana.
Undrar om det kan vara något symboliskt med figurerna som är broderade på djuren. Maskar (siden kanske) och ödlor finns också på många av dem. Det är förstås en spindel på min tiger, den har i alla fall åtta ben.
Kram från Ingrid

Paula sa...

O så vackra och speciella tigrar du har i din ägo! Nu blev jag riktigt avis! Tigern symboliserar mycket och det framgår också i horoskopet du noterat. Tror jag är häst i det horoskopet...
Roligt också att du fick möjlighet att åter plocka fram dina minnen, vem vet, kanske de stannar kvar till glädje för er och gästerna

Lena i Wales sa...

Fina tigrar.
Vackra djur,har bara sett dem på zoo,men skulle inte vilja möta en i det fria. Har för mig att Jan Lindblad hade tigrar,men kan minnas fel.
Ha det bra!

Musikanta sa...

Paula:
Då får du ta reda på vilka goda egenskaper du har. Generellt tycker jag de goda egenskaperna vida överträffar de dåliga.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena:
Nej, jag skulle heller inte vilja möta dem i verkligheten. Har också bara sett dem bakom rejäla galler.
Ha det gott själv önskar
Ingrid

Mia Halvarsson sa...

Vilket härligt inlägg!! Jag tror du är ganska ensam om att ta upp tigern från den kinesiska zodiaken, kul!

Musikanta sa...

Mia:
Ja, det verkar så. Men så är det ju inte tigerns år förrän 2022.
Ingrid

Birgitta Malmstedt sa...

Men så kul! Så du har också en tiger som mjukisdjur, precis som jag. Din var verkligen imponerande. Själv har jag blivit så peppad av alla i gruppen att jag bestämt mig för att behålla min och försöka reparera den. Hade tänkt slänga.

Biggeros sa...

Kikar in hos dig och upptäcker att du håller ett inlägg om tigrar. Jag älskar allt som handlar om tigrar. Om jag inte minns fel är jag i hästens tecken i kinedisk zodiaken. Kul att du tar upp det. När du nämnde att du hade bott i Kina så kom jag direkt att tänka på min bloggvän Ditte. Gillar din stora tigertavla och din tiger som vaktar sängen.
Trevlig Fredag <3

Musikanta sa...

Birgitta:
Den är ärvd av en farbror till min man så jag tror att den är en lotterivinst.
Men den är väldigt naturtrogen :-). Mina barnbarn har haft mycket roligt med den. Klart att du ska försöka reparera din tiger!
Ingrid

Musikanta sa...

Biggeros:
Det var i slutet på 90-talet som vi bodde en tid i Kina. Sen hälsade vi på dottern, som bodde där ett år, flera gånger. Vi åkte själva tillbaka 2009 men det var inte lika roligt som när dottern bodde där och tolkade på kinesiska. Men lite kinesiska grejor fick vi i alla fall med oss hem. Roligt att minnas.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Tigrar är vackra djur. Följde för några år sedan en helt fantastiskt tv-serie från BBC om en familj i Indien, man blev riktigt bekant med dem allihop!

Helén sa...

Vilka fina tigrar du har fast Tage ser lite lömsk ut, fast han vaktar säkert väldigt bra där han ligger och spanar.

KajsaLisa sa...

Jättesnygg tigertavla.

Klara Ovidia sa...

Så du har ett hem för tigrar också du Ingrid!
Välfyllt inlägg med fina bilder;
Gillar tigern på dörren, den är graciös och broderade tigern kan få lejonisk betydelse också! Tid i Kina visste jag at du hade haft, tänk att jag minns såpass :-)
Må gott!

dercy lyne sa...

Hej, jag heter Darci Lyne, jag kommer från New Jersey, USA. Jag läste en postkommentar online av en Los Angeles Based Journalist avslöjar hur han permanent botade svag erektion och snabb utlösning 2 månader efter att hans fru lämnade honom och han sa också att Dr. NOSA får sin ex-fru att återvända efter 2 års åtskillnad. Jag kontaktade samma Dr. NOSA på grund av mina utmaningar i livet, jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde att vittnesmål är ett verkligt bevis. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
Jag hade så tur att stöta på SVARTA MAGISKA STAVNINGAR
 Caster personlig kontakt
 -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan honom. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.NOSA lanserade en Magic Love-spell, ringer min man mig på mobiltelefonen och han återvänder hem. Tack så mycket för att du tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är alltid skulda. idag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... det kan du också
WhatsApp med honom-- +2349083639501
* Love Spells Win-Back Ex-lover
* Magi för framgång och marknadsföring
* lycklig charm - BUSINESS STAR
* avdelningar - SKYDDSHOOK
* förbannelse upplösning
  Skilsmässa problemlösning?
  lösningen på sjukdom och sjukdomar i kroppen vill ha en kärlek för en ny älskare?
* andlig rening
* fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
* dekret magi, STAV LOTTERI & VINN-SPEL STAV

Anna Erickson sa...

Jag läste en kommentar online från en Los Angeles-baserad journalist avslöjar hur hon hittar en sann kärlekspojkvän (maken) 2 månader efter att hennes ex pojkvän bröt upp.
Jag skickar ett e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa Kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är det verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
lyckligtvis för mig stötte jag på oduduwa e-postkontakt i ett blogginlägg. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Oduduwa the Great-Love-Stave, startade en trollformel för min räkning för att återhämta min ex-man med sin trollformel och magi-kärlek.
Jag är gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek (åtminstone så är det som det känns).
Jag är glad och tacksam för den här stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att detta också fungerar för dig, 100% säker.
kontakta honom via hans personliga amail (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
* Love Spells Win-Back Ex-älskare
* Magi för framgång och marknadsföring
* lycklig charm - BUSINESS STAR
* avdelningar - SKYDDSHOOK
* förbannelse upplösning
* andlig rening
* fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
* dekret magi, STAV LOTTERI & VIN-SPEL STAV
Internet hjälper verkligen mycket med att ge en snabb och brådskande lösning på livsproblem.
dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Sedan 1 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, strax efter det att Covid-19 hade gått ut har min make varit så hemsk, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner som lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så kära och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som mannen i hemmet, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, jag försökte alla mina möjligt bäst att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärlek stava med ljus ljus och andra material kan b ring tillbaka min man hemma, tills min mycket goda vän introducerade mig för en stor man som heter Dr.Oduduwa kärlek stavkanal, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt som krävs och procedur att ta del i kärlek stavning framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering är framgångsrik. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com