fredag 9 juli 2010

Födelsedagspojke och dobbermannflicka

Vi kom hem från Göteborg till Mogata på tisdagseftermiddagen i förra veckan. Efter att ha bytt blöjor på barnen och ätit middag åkte Mirren, barnen och jag vidare till Mälarhöjden. Min uppgift var att vara sällskapsdam och bebisvakt eftersom Minimirren numera avlägsnar sig sekundsnabbt utom synhåll om man vänder ryggen till för ett ögonblick.

Mirrmaken var fortfarande kvar i Berlin. Mirren skulle ordna med två födelsedagsfester för Lillmirren. En på fredagen när han fyllde tre år för släkten och en på lördagen för dagiskompisarna med föräldrar. Det skulle bland annat bakas bullar, morotsmuffins och tre tårtor.

På onsdagsförmiddagen hade Mirren beställt tid för att klippa Lillmirren. Detta efter stor övertalning från hennes sida och med hänvisning till de instundande födelsedagskalasen. När vi väl kommit till frissan ändrade sonen sig och ville inte längre bli klippt. När det inte hjälpte att prata med honom fick Mirren slutligen muta honom med hans älskade napp, som han inte längre får använda på dagen.

Lillmirren klipper sig för första gången (Bilderna går att klicka större)

Resultatet blev lyckat som synes av bilden.

Klippningen gav ett lyckat resultat

På torsdagen hälsade vi på Mirrens syster Anna för att titta på och beundra hennes hundvalp, en dobbermannflicka. I hemmet finns tidigare två katter, Elvis och Presley samt papegojan Aron. Valpen var redan ungefär lika stor som en vanlig småhund och hon ska bli VÄLDIGT mycket större med tiden. Nu var hon lekfull och nyfiken som alla valpar.

Anna och Cilla

Minimirren var mycket avvaktande och lite rädd trots att Cilla, ett namn som valpen redan lystrar till, både kunde sitta på kommando och hämta saker. Inte dåligt för en valp som bara är tio veckor. Å andra sidan var Cilla mycket undrande över vad Minimirren kunde vara för en konstig varelse…

Minimirren gömmer sig avvaktande bakom mamma

Anna, som till vardags är rektor på en högstadieskola i en Stockholmsförort, kommer säkerligen att uppfostra hunden med den äran. Hon har rejält pli på alla sina elever i skolan och lär väl få hunden att lyda också henne så småningom med trägen övning. En dobberman måste man helt enkelt ha stenkoll på…

Cilla är också lite konfunderad när hon ser Minimirren

Som väl är, är det förbjudet att kupera öronen och svansarna på hundarna i Sverige. De utländska ser extra farliga ut med sina spetsiga, hornliknande öron.

Två utländska dobbermannhundar - bilden från nätet

Vi fick också vara med om att bada Aron. Det gick till så att Anna sprutade vatten på honom med en blomsterspruta och torkade honom sedan med sin hårfläkt. Han gillade badet starkt och fällde ut de vackra vingarna och skrek av glädje under tiden. Det gällde dock att hålla katterna borta under akten.

Aron sprayas med vatten...

och torkas med hårtorken

På fredagen fyllde Lillmirren tre år. Eftersom han vaknade först av alla gick Mirren och han ut i trädgården och plockade en bukett blommor att lägga kring yoghurt- och melontallriken och att sätta i en vas på bordet.

Mirren och Lillmirren har plockat blommor för att ha på födelsedagsbrickan

Sedan fick han gå och lägga sig igen så att vi kunde uppvakta med sång, present och melon, det bästa han vet. MM hade kommit upp kvällen innan så han var också med. Presenten var en drake, som dock inte förmådde flyga vid försök senare på morgonen eftersom det var totalt vindstilla…

Paketöppning

På eftermiddagen blev det födelsedagkalas med farmor och farfar och farbror Anders. Mirren hade gjort en mycket god potatisgratäng och som vanligt mycket kaloririk. Till detta bjöds på rostbiff, kalkon- och skinkskivor och ostar av olika slag. Vegetarianerna, MM och Mirren, höll till godo med ostarna istället för det kallskurna.

Potatisgratäng och kallskuret för de stora och melon och ananas för födelsedagsbarnet

Födelsedagsfesten kan börja

Sedan grosade vi i oss av Mirrens specialtårta, en dröm av nötter, maräng och vispgrädde, till kaffet och teet. Utom födelsedagsbarnet, som bara åt vattenmelon men i alla fall blåste ut de tre ljusen på tårtan.

Lillmirren blåser ut de tre ljusen på tårtan

Lillmirren fick en grävskopa av farmor och farfar, något som han uppskattade mycket. MM och jag hade köpt en studsmatta i present att ta med till Öland, där den enligt Mirren har inneburit mycket hoppande sen den sattes upp. Får väl pröva den om några veckor när vi ska åka ner och hälsa på.

Grävskopan var uppskattad

Födelsedagsbarnet lovade storsint denna dag att Minimirren skulle få åka på hans trampbil för första gången. Som framgår av bilden var detta ett stort ögonblick för honom…

Minimirren är lycklig...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser underbart ut. Va kul du verkar har haft. Jag saknar när Chali var liten... en valp vore kul. hur har du det annars... här i skänninge är det varmt o varmt o varmt.. du förstår... kram från Anna-Karin

Musikanta sa...

Anna-Karin:
Så kul att du tittade in i min blogg! Ja, visst har jag haft kul, men samtidigt är det jobbigt med småbarn. För att inte tala om valpar - Anna sa att det är som att ha en bebis...
Här är också varmt, men som väl är kan våra värmepumpar kopplas om till AC så det är hågot så när uthärdligt inomhus åtminstone!

Jag har en vigsel och två dop i morgon och en friluftsgudstjänst i Gusum på söndag, så det är full rulle. Men visst är det VARMT! Jag lever inte upp förrän till kvällen!
Många kramar från Ingrid. Kent hälsar!

Bloggblad sa...

Jätteroligt att få se bilder - fina bilder dessutom!

I onsdags träffade jag på prästen T S som du skrev om häromsistens i mail. Honom har jag aldrig träffat på förut. Jag var på konsert i Ö.H-by.

I dag har jag varit på havet hela dagen med barn och blomma...

Pettas sa...

Så härligt att få vara med på ett hörn med alla Mirrar i olika storlekar, papegojtvätt osv.
Fortsätt med att ha det bra i sommarvärmen
önskar
Karin

Musikanta sa...

Bloggblad:
Havet är väl det enda ställe som man kan vistas ute på för närvarande. Låter skönt!

Karin:
Det börjar bli lite tjatigt med alla dessa mirrar, så jag kanske får börja kalla dem vid namn istället. De finns ju på Facebook under riktiga namn...

Jag skulle välkomna lite regn just nu eftersom gräsmattorna är helt torra!
Kramar!

Bloggblad sa...

De lovade regn och åska i dag, senast hörde jag det på radio på fm, vore faktiskt skönt även om jag gillar riktigt sommarväder.

Marianne sa...

Haha, ja du har ju redan skrivit vad de heter på riktigt, tror det var i samband med dopet av Minimirren : )

Fina bilder och roligt att få hänga med på treårskalas! Det är inte var dag, minsann. Men smakade han inte ens på tårtan?

Nu måste jag se om jag hittar den där videon med papegojan som kliar sig. Här är den: http://icanhascheezburger.com/2010/07/09/funny-pictures-parrot-uses-feather-to-scratch/

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Usch, tycker det är så hemsk att man fortfarande kuperar svans och öron i många länder. Det är ju verkligen skillnad också på hur "farlig" en hund ser ut som du visar med bilderna. Men lilla Cilla var jättesöt och kommer nog fortsätta vara det!

Såg att Lillmirren hade på sig vinterstövlarna på en av bilderna. Klätt sig själv antar jag :)

Mitt kusinbarn har informerat mig att den där leksaken för sandlådan inte heter "grävskopa". Det heter "grävmaskin". Skopan är ju bara det längst fram! Jag hade ju såklart sagt fel! :)

Grattis till barnbarnet på hans treårsdag!

Musikanta sa...

Anna, Fair and True:
Förstår inte heller vad det ska vara för vits med att en hund ska se extra farlig ut. Det räcker ju med att den är stor...

Alldeles riktigt gissat! Stövlarna hade han hittat själv, Lillmirren.

Jag VET att det heter grävmaskin eftersom LM har en bok som handlar om sådana och där det påpekas nogsamt att det INTE heter grävskopa utan just grävmaskin. Är det samma bok månne? Men inte kommer jag ihåg det, haha!
Kram
Ingrid

Musikanta sa...

Marianne:
Förlåt mig för att jag är lite sen i kommentaren!
Nej, Casimir åt inte en endaste tårtbit! Skulle jag leva som han skulle jag snabbt gå ner i vikt.

Han älskar gurka, melon, jordgubbar och tomater. Han äter bara isglass och möjligen struten om man äter upp glassen i den åt honom. Serverar man färska grönsaker till varmrätten äter han bara grönsakerna tills han blir mätt...
Sen springer, klättrar och hoppar han hela dagen utan paus!

Den var rolig, papegojan! Ska skicka länken till Anna...
Kram
Ingrid