lördag 28 december 2013

877 Halvårskoll

Jag gör som PettasKarin, slår ihop fredagsgalleriet med lördagstemat. Både Annika i fredagsgalleriet och Gnuttan i lördagstemat har denna rubrik. Övriga gallerister och lördagsbloggare finns på respektive tjejers hemsida.

Juli


Härliga sommardagar med Mirrfamiljen på Öland. Casimir, Caspar och Clarissa med mamma Mirren. (Bilderna går att klicka större.)


Sista veckan i juli hade jag utställning på Lilla Kanalmagasinet i Söderköping.

AugustiCaspar målar friggeboden på Öland.Jag och min "storasyster" Valma har återfunnit varandra efter 60 år. Här bjuder Valma oss på den tjusiga restaurangen Kappeli, som ligger ett kvarter från fiskartorget i Helsingfors. Här kan man läsa om den känslosamma återföreningen. 

SeptemberUtsikt  över Klosterkvarn och Drothemskvarteren i Söderköping.
Tre gracer. Kerstin, alias Eleonora i mitten och Bloggblad, alias Marianne längst till vänster på besök hemma i Mogata. Kerstin har varit nere hos oss över Gästabudsdagarna.

Oktober


Konstresa till Stockholm med Söderköpings konstförening. Här hälsar vi på hos konstnären Kersti Rågfelt i Södertälje. Hon arbetar med collografi.Broderi på Kulturhuset i Stockholm i samband med jazzfestivalen. Vi hade just varit på jazzkonsert för barn och träffat min idol Monica Dominique.

November


På den sista resan som vi gjorde till Värmland kom jag äntligen iväg på utställningen med Lars Lerin på Sandgrund. En fantastisk konstnär! Den här bokhyllan har jag ju sett på åtskilliga bilder, men jag hade ingen aning om att den var i naturlig storlek och täckte en hel vägg.


Den 30 november var det vernissage på Galleri Grottan i Söderköping. Här är vi som ställde ut. Fr.v. Agneta S., Gunilla S., Nina M. och jag. Det är Agneta som målat tavlan i entrén.

DecemberMirren, Caspar och Clarissa var och hälsade på på söndagen första Advent. Tavlan med björkarna har Agneta målat.Lucia i Mälarhöjdens skola med förskoleklasserna. Massor av föräldrar och anhöriga har kommit dit för att titta och lyssna på sina telningar. Det var en stor upplevelse att se så många barn som sjöng så många sånger à capella och så fint. Casimir är stjärngossen längst till vänster.Så det är en hel del som har hänt sen sist jag skrev halvårskoll trots att jag inte trodde det när jag började skriva. Minnet är kort och en hel del saker som jag gjort hade jag nästan glömt. Inlägget kommer lite sent - Mirrfamiljen har varit här på genomresa och då blir det ingen tid att sitta vid datorn. 

Eftersom det i alla fall bara är några dagar kvar av det här året så jag kan också passa på att önska mina bloggvänner och alla ni andra som brukar titta in här ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Jag lägger in en av mina tavlor för er som längtar efter snö. Jag målade den förra året och motivet är från Ågatan i Söderköping. Själv är jag glad för varje dag som det inte snöar!

22 kommentarer:

Karin sa...

Härligt halvår i konstens tecken!

Tack för i år och riktigt GOTT 2014 önskar jag er i Mogata!

Ronny sa...

Må ditt nästa halvår* bli minst lika omväxlande, inspirerande och spännande! Och produktivt!
Önskar kludden i Värnamo.

(* Halv- och helår!)

Annika sa...

Trevligt med dessa tillbakablickar. Alltid. Det trevligaste tema vi har.
Verkligen konstens tecken för dig!
Kram!!

Eleonora sa...

O så fina saker som har hänt dig under sista halvåret! och fina bilder är det också.
Minns med glädje mitt besök hos dig och Kent.

Gott Nytt År till er båda och många kramar

Musikanta sa...

Karin:
Ja, faktiskt. Inte tog jag med något från Skogsbyutställningen och inte något från Lena Cronqvist heller. Eller från Sven-Harrys eller Fotografiska. Mycket återstår att se dock ;-)...
Gott Nytt År önskar jag dig och redaktören!
Ingrid

Musikanta sa...

Ronny:
Om du kallar dig kludd vad ska jag kalla mig då?
Det finns mycket kvar att se i Stockholm och jag åker snart dit igen. Om det här vädret fortsätter kan man ju bara promenera runt och titta på allt som finns av gamla fina hus och skulpturer överallt. Kostar inget heller.
Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Ja, det har varit många utställningar, både andras och egna. Även mycket kul med barnbarnen som jag kommer ut på. Reser snart upp igen för att andas lite storstadsluft och kanske träffa några av mina bloggvänner!
Kram och Gott Nytt år önskar Ingrid.

englundskan sa...

Det verkar ha varit ett fint, positivt och kreativt halvår.

Maggan sa...

Gott nytt år, Ingrid!

Du har fyllt ditt halvår med mycket kultur och med många möten. Det är trevligt att få följa dig och din fina familj. Casimir går verkligen i sin mormors fotspår.

Kram, Margareta

Musikanta sa...

englundskan:
Ja, så här efteråt kan man ju tycka det :-)!
Kram och Gott Nytt År igen!

Musikanta sa...

Maggan:
Gott Nytt År önskar jag dig också!
Roligt att du följer min blogg.

Vad beträffar Casimir kan den stolta mormodern meddela att han kan spela Beethovens nia på gitarr. Visserligen bara de 16 första takterna med repriser, men dock! Han är i alla fall bara 6,5 år. Tack vare Mirren som övar med honom en halvtimme om dagen.
Kram från Ingrid

Marianne sa...

Oj vad roligt att ni fick kontakt igen, Valma och du! Jag gick in på länken och läste om er och er återförening. Tänk, som det var på den tiden med krigsbarnen. Att komma till ett nytt land och inte förstå ett ord. Och sådana barn kommer ju fortfarande, fast nu från länder längre bort. Kanske vi borde kalla dem krigsbarn, kanske skulle få en större förståelse för dem och deras situation då?

Gott Nytt År önskar jag dig också!
Varma kramar!

Ailas sa...

Tack för denna fina kavalkad med tillbakablickar.

Jag vill också passa på att tacka dig för bloggåret samt önska GOTT NYTT ÅR!

Kram

Pettas sa...

Det märks så väl att det är konsten som har tagit ett stort kliv in i ditt liv!:)
Härliga minnesbilder!

Önskar dig Ett Gott Nytt År!

Kramar

Suss sa...

TACK för den lilla sammanfattningen, då är jag ändå lite ikapp, efter ett alldeles för långt blogguppehåll - sånär som rapporter från Lissabonresan. Arbetet i skolan har tagit all energi de sista månaderna och nu hoppas jag på en "piggare" vårtermin. Gott Nytt År till dig och de dina. KRAM!

Gunnel sa...

Även om jag inte gillar snö, så gillar jag din tavla. Men jag tycker att snö gör sig bäst på bild. Nu längtar jag till våren. Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag är väldigt glad att hon har fått ett så bra liv, en snäll och rar man och tre fina döttrar.

Det måste ha varit fruktansvärt att ensam komma till en helt främmande familj och inte kunna göra sig förstådd alls. Mina föräldrar var för övrigt inte särskilt intresserade av barn, så vi var nästan helt hänvisade till varandra, Valma och jag. Hon minns i alla fall den tiden som att hon hade det bra och att jag betydde mycket för henne trots åldersskillnaden på tre år.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Aila:
Tack för rar kommentar om min blogg. Det värmer.
Gott Nytt År själv!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Den praktiska konsten åtminstone :-). Ser att det är mycket som hänt när jag går igenom alla bilderna. Jag har fått vara frisk och har inte haft några sorger eller bekymmer detta halvåret. Och det är mest värt av allt!
Många kramar från Ingrid.

Musikanta sa...

Suss:
Förstår egentligen inte hur ni som jobbar alls har tid med bloggen. Det måste ju ta upp en hel del av fritiden - tiden bara rinner iväg när man sitter vid datorn.

Jag har ju haft strul med vårt nätverk, så jag har varken kunnat kommentera eller läsa bloggar på många månader. Nu funkar allt igen så nu ska jag förhoppningsvis bli bättre på det.
Kram och Gott Nytt År önskar Ingrid!

Musikanta sa...

Gunnel:
Håller med dig om snön. Fast en riktig vinterdag med sol, snö och blå himmel är vackert...
Jag önskar dig också ett Gott Nytt År!
Kram från Ingrid

Anonym sa...

Många härliga stunder från sista halvan av 2013 du bjuder på. Underbar bild på friggebodsmålandet också, som jag tror jag missat att se om du visat det tidigare. Visst är det bra att man får blicka tillbaka på det som nyligen hänt, så att man minns alla små guldkornen.