torsdag 7 juli 2016

1298 Dagar med Casimir

I fredags kom Mirren och Casimir hit och hälsade på. De två övriga barnbarnen och barnens pappa fortsatte med bilen till Öland där de ska stanna tills följande fredag. Mirren var tvungen att återvända till Stockholm på söndagen eftersom hon skulle jobba veckan därpå. Casimir ville hellre stanna hos mormor än att följa med till Öland. Han hade bland annat tänkt att avsluta en målning som han började på förra gången han var här. Den kan man se lite längre ner i inlägget.


Casimir fyllde 9 år den 2 juli och uppvaktades med blommor och presenter. (Bilderna går att klicka större.)

På lördagen fyllde Casimir 9 år och det firades som vanlig med sång, blommor och presenter. Den största visade sig vara en jättestor legosats som skulle bli till ett Starwars-rymdskepp. Konstruktionen av detta höll Casimir sysselsatt till långt fram på eftermiddagen. Men då stod det färdigt i all sin glans.


Vingarna går att dela på genom en sinnrik grej ovanpå rymdskeppskroppen.


Många hundra delar har Casimir satt ihop själv till rymdskeppet efter ritningen i kartongen.

På eftermiddagen åkte morfar, Mirren, Casimir och jag in till Norrköping för att köpa skor, dels åt morfar, dels åt Casimir. Efter att vi handlat skorna fikade vi på Spiralens kondis och fikade.


På Spiralens kondis.

Vi har bland annat målat och badat och bakat bullar. Här nedan syns Casimirs tavla, den som han började på förra gången han var här och hälsade på.


Vattenfallet före...


... och efter.

På onsdagskvällen åkte vi med båt till Trännö på friluftsgudstjänst. En duktig trubadur underhöll oss med visor - både kända och okända. Han textade också föredömligt, det är man inte bortskämd med nu för tiden.


Klara för avfärd till Trännö i Sankt Anna skärgård.


Mormor och Casimir på friluftsgudstjänst på Trännö.


En härlig trubadur - Rolf Rondal - underhöll oss med "Pärlor ur den svenska visskatten."

Grannflickan Ida har varit här av och till och då ser jag inte röken av Casimir utom när de är inomhus. Vi får ta en avslutande Svälta Räv innan det är dags för Casimir att åka hem igen.


Ida och Casimir hjälper mig med bullbaket.

19 kommentarer:

Annika sa...

Fina dagar ni haft tillsammans! Friluftsgudstjänsten lät fin. Har ni någonsin varit på Viskar?
Kram

Bloggblad sa...

Vilken enorm energi du har! Helt fantastiskt.

Musikanta sa...

Annika:
Nej, det har jag inte. Du menar Viskär? Jag tror inte att jag har varit där men det är kanske inte så långt ifrån Äspholm där vi har vårt sommarställe? Ska titta på sjökortet.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag spelade inte denna kväll men fick leda "allsången" av psalmerna ändå eftersom Åsa hade blivit sjuk en timme innan gudstjänsten och trott att den som skulle spela kunde ackompanjera dessa. Men han ville inte. Inga papper eller psalmböcker heller, så det var bara jag, Gudrun och Fredrik + två till som sjöng. En vers på I dennna ljuva och två verser på En vänlig grönskas. Mer ordning och reda på Vikbolandet. Där är det kyrkvärdarna som håller ordning på psalmböckerna som de har med sig.


Tredje året i Hjo sa...

Kul hos mormor - Födelsedag, starwars-rymdskepp, måleri och bullbak! Klart att Casimir trivs.

Klimakteriehäxan sa...

Även jag fattar att det är kul med barnbarn ... fast jag anser att det inte är nån brådska dit ...

Karin sa...

Åh, vad lyxigt för Casimir att få ha mormor på egen hand. Och för mormor att få ha Casimir! Härligt att ni har målandet ihop. Och helt fantastiskt att han fixar det där Star Wars-rymdskeppet! Kräver mycket finurlighet, planering och framförallt tålamod. Mina barnbarn har knåpat med lite mindre och enklare modeller och jag har inte alls hängt med.

Gunnel sa...

Barnbarnsbesök är underbart! Kram

Annika sa...

Visst menade jag Viskär - jag skriver på amerikanskt tangentbord och ibland blir det lite snett med prickarna över ö och å och ä. Dessutom var det inte ens det jag menade - måste varit väldigt trött när jag kommenterade senast - utan Gärsholmen och Capella Ecumenica där jag döptes en gång i tiden. Så nu försöker jag igen: har du varit på Gärsholmen och besökt Capella Ecumenica någongång? :)
Kram

Ditte sa...

Visst är det trevligt och uppiggande med barnbarn på besök och prefekt att också ha ett i taget så att det blir extra kvalitetstid.
Tänk en nioåring" Tiden går fort! Grattis till Casimir i efterskott!
Jag har ett sexårigt banbarn och snart en på hela tre och de bereder mig så stor glädje. Och sedan finns två bonusbarnbarn som är åtta och elva och de är också till stor glädje.
Kram från mig!

Eleonora sa...

Du är en underbar mormor, som hittar på och gör massor med roliga saker för en vetgirig liten 9-åring! Morfar också är med på ett hörn ser jag. Så underbart att få rå om i vart fall ett av barnbarnen så där litet mer ensamt.

Allt gott inför sommaren och kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Annika: på Capella ska jag vara med och sjunga med vokalensemblen på söndag. En underbar liten ö. Vi åker alltid förbi där med båten på somrarna. Stannar till ibland.

Musikanta sa...

Hans:
Och mormor trivs också...
Ingrid

Musikanta sa...

aina:
Nej, de kommer när de kommer OM dom kommer. Annars får man klara sig utan - de går det med.
Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Jag är väldigt imponerad över att Casimir byggt rymdskeppet alldeles själv efter ritningarna. Man behöver inte bara vara duktig utan man måste ha ett oändligt tålamod också. Jag har ingen som helst koll på hur en sådan skapelse skulle sättas ihop heller. Det fanns ju inte lego när jag växte upp. Min bror byggde modellflygplan av balsaträ, men jag var aldrig road av det. Ritade och målade hellre.
Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Du uttryckte det helt perfekt! :-)
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

AnnikaCA:
Jag har spelat på Capella massor av gånger under min tid som kantor och även efter pensioneringen. Senast förra året på ett bröllop. Roligt att veta att du döptes där - en underbar plats - åtminstone när vädret är vackert.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Det är väldigt roligt när barnbarnen blir så stora att man själv kan ha trevligt tillsammans med dem och uppleva gamla kortspel som t.ex. Svälta Räv och Löjliga Familjen. Men du har rätt i att tiden går väldigt fort - tycker inte det var så länge sen Casimir var en liten bebis på knappt 3 kg.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Casimir är så stor att han sysselsätter sig själv långa tider, men visst har vi trevligt tillsammans när vi ritar och målar eller spelar något sällskapsspel tillsammans. Jag önskar dig också allt gott inför sommaren och många trevligt fikastunder på din fina balkong.
Kram tillbaka från Ingrid