tisdag 28 oktober 2008

Köksrenovering 1

Vi har efter många år (och mycket tjat från min sida) bestämt oss för att förnya vårt kök. I några dagar har vi levt i ett kaos - allting i köksskåpen har vi varit tvungna att röja ut och sätta i garaget eller gästrummet. Tvättrummet har fått tjäna som skafferi, porslins- och glassskåp och plats för disk och mikrougn. På tvättmaskinen har jag placerat bestick och knivar.

Snickaren, Bosse, kom igår och nu börjar det nya köket ta form. Det blir ljust och snyggt. Ny diskbänk, ny köksfläkt, ny häll och ny ugn. Han är duktig, Bosse, och jobbar snabbt. Jag får sitta relativt ostörd vid datorn eftersom jag mest är i vägen.

Kokar kaffe då och då. Luckorna till skåpen är uppsatta, nu är det bara lådfronterna som ska sättas dit. Dessa har inga gångjärn som luckorna. Det ser väldigt enkelt och stilrent ut uppåt väggarna. Lite väl stilrent kanske…

Efter att ha satt upp några luckor upptäcker Bosse att skåpluckorna är felvända d.v.s. fabriken har borrat för gångjärnen på framsidan av alla luckorna. Lådfronterna har klarat sig eftersom inga hål för gångjärnen är förborrade.

Det är en spegel på framsidan av luckorna och lådfronterna som inte finns på baksidan, men sidorna ser ganska lika ut tyvärr vid en första anblick. Därav min känsla av att det såg lite väl enkelt ut när jag tittade på skåpluckorna. Det var över en månad sen kökskillen var här så jag kom inte ihåg exakt hur luckorna såg ut...

Det tar kanske en månad att få fram nya luckor från fabriken. Bara att kasta de gamla till soporna, säger Bosse. Synd på så vackra luckor av massiv ek! Han sätter upp de felvända luckorna så länge.

Men den dagen han kommer tillbaka med förhoppningsvis rättvända luckor kan jag åtminstone laga mat och diska i mina nya diskhoar. Jag har dessutom inte haft en fungerande köksfläkt på över tre år så det blir också en upplevelse.

Idag har det blivit vita bönor i tomatsås med rostat bröd till lunch. Tur att mikron finns. Men det kan inte hjälpas att det känns lite ledsamt.
Här ska det bli helt nya skåp och lådor

Nytt kakel ska det också bli och nya köksbänkar

Alla luckor och lådfronter var tidigare i samma färg som panelen under bänkskivan

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Suck! Så trist med felborrningen... och vilket slöseri! Återanvändning?

Vilken tur att det inte var förborrat för gångjärn på lådorna eftersom du inte har gångjärn på lådorna... Que? Hur skulle det se ut,förresten??? (Tack för ett gott skratt!)

Ska bli jättekul att komma och fika när du fått det i ordning!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det kunde väl ha varit borrat för något annat - vad vet jag. Fast några gångjärn är det förstås inte - det vet jag bestämt trots att jag aldrig hade träslöjd i skolan...

Kanske någon gång nästa vecka skulle passa? Då har jag väl förhoppningsvis fått in alla tusen prylar som står ute i huset överallt just nu. Kylskåpet och frysen än intakta i alla fall. Små hembakade muffins finns där.

Bra att du inte trodde att det var en riktig spegel på framsidan av luckorna som jag skrev. Då hade det ju i alla fall märkts meddetsamma...

Eleonora sa...

Hopplöst med felborrningen! Men snart har du allting på plats och då kan du njuta minsann! Du har en utmaning att hämta hos mig. Kram på dig

Bloggblad sa...

Jag har faktiskt funderat på att ha riktiga speglar på skåpsluckorna ovanför diskbänken, jag står med ryggen mot fönstret och det gillar jag inte... vill se om nån kommer förbi. Men - jag diskar ju inte särskilt ofta... :)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vore kanske inte så kul att titta på sig själv när man står och diskar...Det händer ju ibland att man måste. Kastruller och sånt. Fast Åsa diskar ALLT i maskinen.

På så sätt har jag det bra eftersom diskbänken finns just under fönstret ut mot gatan.

Musikanta sa...

Eleonora:
Inte nog med det! Köksfläkten var för bred så det måste beställas en ny. Tur att det var försäljaren som mätte och inte vi...

Jag ska genast titta in i din blogg. Spännande! Kram tillbaka

Marianne sa...

Men fy så trist att de borrade fel! Vet du jag tycker att ska kräva att de prioriterar era nya luckor eftersom de har gjort fel, det ska inte ni behöva lida för. Antingen det eller så ska ni ha en riktigt ordentligt kraftig rabatt!

Fungerande kök i alla fall om någon vecka? Härligt!

Kram!

Eleonora sa...

Dammsug och vaska bäst du vill och kom tillbaka om du orkar sedan! Här på bloggen finns inget tvång, vill/orkar du så välkommen igen!
Jättespännande att få se det färdiga resultatet. Kram kram