fredag 20 januari 2012

Bloggträff med Eleonora


Tulpanmönstret på underläggen, som jag är så förtjust i. (Bilderna går att klicka större.)

En av höjdpunkterna under min Stockholmsvistelse förra veckan var när jag träffade bloggvännen Eleonora. Det är alltid lika trevligt att ses. Som den infödda stockholmska hon är visar hon mig nya lunch- eller fikaställen och tar mig med på fönstershopping eller liten rundvandring i speciella affärer, som jag inte visste fanns tidigare.  

Den här gången åt vi lunch på Kafferepet på Klarabergsgatan, en litet intimt café där vi åt bakad potatis med skagenröra. Det fanns ingen hiss till övervåningen, där maten serverades, så det var ingen plats för mig och Mirren med barnvagn att besöka, men det var precis perfekt för två damer i mogen ålder som vi. Så mycket hade vi att prata om att lunchen tog över en och en halv timme…
Efter lunchen fortsatte vi diskussionen medan vi gick till Svenskt Tenn, som jag var nyfiken på sedan de byggt om affären. Många vackra saker som vanligt och dyra. Det blev ingen kretongsoffa denna gång heller, men väl nya tulpantabletter till matbordet. Mina gamla tulpanunderlägg är så slitna så blommorna knappast syns längre.


Eleonora vid hyllorna med lampskärmar på Svenskt Tenn

På vägen till Östermalmstorgs tunnelbanestation passerade vi Nordiska Galleriet på Nybrogatan, enligt Eleonora Stockholms trendigaste möbelaffär. Perfekt möblemang för de lägenheter som säljs i Svenska Dagbladets annonser – de där lägenheterna med helvita väggar och som saknar mattor och gardiner.


Stolen som Eleonora blev särskilt förtjust i

När vi hade varit därinne en stund och jag konstaterat att möblerna och lamporna och övriga tillbehör inte var något för varken mitt hem eller min kassa utan att kretongsofforna på Svenskt Tenn fortfarande intog favoritplatsen i mitt hjärta, tog vi tunnelbanan till Slussen där våra vägar skildes.

Eleonora tog tåget hem till Saltsjöbaden medan jag åkte vidare till Västertorp, där jag möttes av Mirren och alla barnen på väg hem från förskolan till Mälarhöjden.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Nu har jag både varit med (nåja, nästan) på din bloggträff, på GAN-utställning och på konsert... tack för det!

Min svägerska åkte buss ihop med dig efter att ha barnvaktat lite längre norrut, hon trodde inte att du hade känt igen henne.

Som vanligt är jag impad av allt du hinner och orkar!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag tittade inte så noga, men nej, jag såg nog inte henne. Skulle säkert ha känt igen henne - vi har ju träffats flera gånger i kyrkan i Ö.Ed. Jag hade bråttom att stiga på bussen och sen försjönk jag i en bok.

Jag låg för ankar på onsdagen med undantag av besök på kulturhuset några timmar, gick och la mig sju på kvällen och sov i tolv timmar - sen var jag pigg igen. Släng av magsjuka med feber. Men det gick fort över som sagt.

Eleonora sa...

Vilket fint inlägg! Tack för all din uppskattning, men så har vi ju genuint trevligt när vi träffas också!

Om du tittar in till mig så har du en Award att hämta!

Min e-post: kerstin.bridgeman@hotmail.se

Kramar till dig och MM och trevlig helg.

Gunilla sa...

Hej! Hittade hit via Eleonoras blogg och återkommer gärna. :)

Musikanta sa...

Eleonora:
Har kommit hem från ett väldigt trevligt dop i ett vackert privathem. Jag fick besked om detta i går då den som skulle spelat just hade ringt återbud...
Kul att komma ut på lite äventyr så där spontant!

Har sedan hört på debatt i radion och på TV om Håkan Juholt i några timmar. Intressant!

Det är ALLTID lika roligt att träffa dig - hoppas på lite bättre väder nästa gång :-)! Ska kika in hos dig och titta på överraskningen.

Önskar dig en skön fortsatt och trevlig helg.
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Gunilla:
Välkommen till min blogg! Roligt att du hittade hit :-)!
Ingrid, som strax ska gå in och återgälda visiten.