söndag 8 januari 2012

Bloggpaus

Jag tar bloggpaus en vecka framåt. Återkommer till bloggen på söndag. Ha det gott så länge, alla bloggvänner! Har haft en härlig helg med fem gudstjänster - två dop, en vigsel och två mässor. Dessutom fick jag äran att kompa en av världens ledande flöjtister, Janne Bengtsson, som både är med i stockholmsfilharmonikerna och Benny Anderssons orkester under vigseln. (Tur att jag inte hade en aning om det innan!) Vi spelade Cecilias brudmarsch, som han komponerat, och Koppången tillsammans. Helt underbart! För mig blir Koppången aldrig vackrare...


Janne Bengtsson och jag spelar Cecilias brudmarsch


Jag vid den härliga, nyrenoverade orgeln i Krokeks kyrka, där jag blev konfirmerad för länge, länge sen. Det visste jag inte då att jag skulle sitta här en gång...

22 kommentarer:

Maggan sa...

Jag tycker så mycket om Koppången, den är underbar. Förstår att den lät fint när ni spelade. Såg just ett program med BAO igår kväll, härlig musik.

Välkommen tillbaka nästa vecka!

Pettas sa...

Vilken arbetsmyra du är, Musikanta!
Ha en skön vecka!

Kramar!

Musikanta sa...

Maggan:
MM har spelat in programmet åt mig, så jag ska njuta av det när jag kommer hem. Kul att se om min nyvunne vän är med...
Kram!

Pettaskarin:
Jag spelar ju mycket för mitt höga nöjes skull. Tänker aldrig sluta förrän jag inte kan röra mina fingrar eller för att huvudet inte funkar :-)!
Kramar tillbaka!

Karin sa...

Vad underbart det låter med så kompetenta musiker! Jag undrar om jag ska ge upp mina fiolambitioner som inte funkar något vidare och försöka något "snällare". Efter en störtdykning när jag målade om huset protesterar höger axel och vänster hand mot många fiolgrepp. Dragspel kanske?

Trevlig ledig vecka, ser fram mot bloggrapporter!

Miss Gillette sa...

Snygg orgel i Krokek! Verkligen tjusig pjäs.

Koppången är fin, vi sjöng den i julas (igen) i kören. För oss altar är det lite extra kul eftersom det är en av väldigt få låtar där vi har melodistämman.

Eleonora sa...

Kära vännen.
Jag ringer i veckan. kanske kunde vi ses torsdag ev. fredag??
Kramkram

Bloggblad sa...

Har du skaffat dig nåt album med alla bilder på dig vid olika orglar? Det vore väl kul, du spelar ju i så himla många olika kyrkor. Eller en fotobok. Du ska få se den jag gjorde åt Per i julklapp, när du kommer förbi nångång.

Suss sa...

Jag håller med dig till 100% om Koppången. Den är så otroligt vacker, oavsett om det är instrumentalt eller om man sjunger den (i kören t ex).
Jag har varit i Krokek en gång i min ungdom, med en kompis som jag tror hade stuga där. Ja, det var väl föräldrarnas förstås. Kram

Ingela sa...

Koppången är verkligen en härlig sång! Spännande med flöjtisten :-)

Eleonora sa...

Vilken lycka att få spela med en sådan musiker- ja, lycka för er båda! Så fina bilder på dig och jag håller med Marianne - har du möjligen sammanställt bilder där du sitter vid alla olika orglar??

Vilken trevlig dag vi hade tillsammans! Jag är så glad att jag har träffat dig. Du har nu vid flera tillfällen förgyllt min tillvaro.

Allt gott till dig och kram kram!

Eleonora sa...

Ja nu är du hemma till kvällningen och jag vill genast titta in och tacka dels för lunchen och dels för att du tog dig tid för träffen i Stockholm. Så trevligt vi hade!

Jag förstår att MM blev jätteglad att få hem dig igen. Nu fortsätter vardagen som vanligt igen och jag ser redan fram emot ditt nästa besök till stora staden.

Ha det gott i helgen. Kramisc

Musikanta sa...

Karin E:
Nu vet jag vad det var han drillade och övade på flöjten när jag kom in i kyrksalen och blev alldeles förstummad - fågelsången i Peter och Vargen. Jag har nämligen varit där idag och sett honom spela solopartierna på Konserthuset!!

Jag tror inte dragspel är något för dig om du har ont i höger axel. Det är tungt! Varför inte försöka med en synt - man kan ha mycket roligt med den, spela cembalo eller kyrkorgel eller piano med vibrafon eller stråkorkester etc. etc. Och så vanligt piano förstås!

När det gäller bloggrapporter vet jag inte i vilken ände jag ska börja...

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Ja visst är Koppången en härlig låt, jag sjöng den också med min kör. Och orgeln i Krokek var magnifik!

Bloggblad:
Kul tips! MM är ju bra på att fota mig vid alla möjliga orglar. Tittar gärna i någon dag och ser din fotobok och snackar lite.

Musikanta sa...

Eleonora:
Du vet att jag tycker att det är väldigt roligt att träffa dig - dels genom att vi har mycket gemensamt, dels genom att du visar mig nya ställen i Stockholm, både var man kan äta och shoppa. Även om det bara blir "fönstershopping" för det mesta.

Det är rätt fantatstiskt att tre timmar gick så fort - vi hann ju inte med att prata om bloggen alls...
Många kramar från Ingrid, som är hemma igen hos MM och hos sin kära dator!

Musikanta sa...

Suss:
Jag tror i alla fall aldrig jag har hört den spelas bättre än av "min" flöjtist, det var en stor lycka att få ackompanjera honom!

Krokek är lite extra nostalgiskt för mig eftersom vi hade sommarställe där när jag var liten och jag dessutom är konfirmerad i Krokeks kyrka. Inte visste jag då att jag skulle sitta där vid orgeln mer än ett halvsekel senare...

Musikanta sa...

Ingela:
Du ska få höra mer om "min" flöjtist om några dagar...

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack själv för ditt kära sällskap! Visst blev MM glad när jag kom hem - vore väl tråkigt annars :-)! Bussresan gick fort eftersom jag läste hela resan - det är så sällan jag har ro att sitta många timmar i sträck med en bok.
Ha en skön helg själv med bättre väder än vi hade i torsdags!
Kram igen!

Bloggblad sa...

Jag läste nånstans om nån som skrivit "koppsången" så i fortsättningen kommer jag tyvärr att tänka på den med det namnet. Går inte att undvika. Hoppas att jag inte förstört det för dig nu...

Min mamma samlade på ålderns höst ihop alla sina förskolebilder och satte dem i ganska rätt ordning ändå från 30-talet, men med 15 års avbrott för Frälsis, sen fortsatte det i 15 år till. Det är jättekul att ha.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Nej, Koppången har jag fått förklarat för mig vad det kommer ifrån - har naturligtvis med "äng" att göra, så någon sång blir det aldrig (även om det är just vad det är.)

Kanske jag också ska börja sätta in bilder på ålderns höst. Just nu har jag lite annat för mig, som du vet. Blir bara hemma en vecka till innan jag far upp igen eftersom C. åker bort två dagar och Mirren har olika åtaganden just de dagarna och någon måste vara med och passa Clarissa. Jag är inte ledsen för det...

Miss Gillette sa...

bloggblad: Haha, jag tänker alltid "koppångest" jag. Jag tror nästan att de flesta låtar blir tilltramsade i min kör, ju högtidligare desto värre. Jag har väl berättat att en av basarna skrev om Södermans Domine till en ruggigt mäktig spritvisa? (Jag är inte alls för glorifierandet av alkoholkulturen rent allmänt, tycker de flesta snapsvisor är drängiga, men i det här fallet tilltalar det mig att man kan tänka nånting helt annat och klä stavelserna i denna supergudfruktiga och högstämda sång med fonem ur en helt annan värld ... "Salvanos" blir "Calvados" till exempel, det är lite snitsigt ändå.)

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Älskar när mina kommentatorer får igång en diskussion. Måste kolla Södermans Domine - har aldrig haft en sån kör som orkat med en sådant högstämt stycke...

Miss Gillette sa...

musikanta: Södermans andeliga sånger är ju inte direkt svåra. Men det är rätt maffiga små stycken. Benedictus är en av mina absoluta favoriter alla kategorier. Ståpäls är bara förnamnet, det räcker att jag tänker på sången för att jag ska få det ...