onsdag 23 januari 2013

735 Vinterpromenad

Idag har det varit en sådan där strålande vinterdag att man nästan känt sig tvingad att gå en promenad med kameran. Klar blå, himmel, kritvit snö och rimfrost på träden, vad mer kan man begära? Här kommer lite bilder från promenaden som går åt motsatt håll mot det jag vanligtvis brukar gå.


Vy från vår lilla Mogatagata. (Bilderna går att klicka större.)


Mogata kyrka vänder baken till.


Numera slipper vi gå på landsvägen - eldsjälen och mogatapolitikern Ulla Carlsson fixade en gångväg åt oss längs med landsvägen för några år sen.


Här på landet är det vitt och vackert.


Även tallar och granar har fått rimfrost.Stengården, där Birgit, min kära kör- och kyrkosångerska bodde med sin man Åke. Nu är de borta båda två och gården har övertagits av en av mina tidigare elever som sköter den med alla ära. Jimmy gräver dessutom upp och ner om man så önskar. Kul när man ser att det går bra för gamla elever! 


Trafiken så här vid elvasnåret på landet är inte särskilt livlig. Här kan man se den välkomna gångvägen som många av skolbarnen utnyttjar. Mogata skola till höger om kyrkan.

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilken himla fin bild på kyrkan! Syns ju inte att den är ganska så avskavd på sina ställen.
Fina bilder öht. Kommer du ihåg när vi gick långpromenad där just en sån här fin dag, fast det var rätt sent på året. Mars, tror jag.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag har kvar bilderna på min externa hårddisk. Vill du ha dem så kan du få dem - så småningom...
I

Mirren sa...

Jag blir otroligt nyfiken på vad du menar med att "Jimmy gräver upp och ner". Står han på huvudet när han gräver, eller? ;-) M&P

Pettas sa...

Mycket vackra vinterbilder!:)
Roligt att få vandra tillsammans med dig där du bor.
Jag har för mig att jag har varit ute på cykeltur med dig och MM en vårdag i de här trakterna också

kram
Karin

Karin sa...

Fantastiska bilder! Vackert med rimfrosten. Och jag tror jag förstår vad Jimmy gör – gräver upp potatisland och gräver ner sånt som ska planteras. Mycket bra bekantskap, vårda honom väl!

Musikanta sa...

Mirren:
Det står faktiskt så i hans annons (eller stod när han började annonsera i den tidigare Kyrkklockan för Sankt Anna.) Han har ju grävmaskin så han gräver tex. upp häckar. Sen gräver han neråt om man behöver en pool. Formuleringen gör att man aldrig glömmer att han sysslar med sådant.
M&P

Musikanta sa...

PettasKarin:
Vi har tre promenad/cykelvägar att välja mellan där vi bor. Det här är en av de tre, den som vi brukar cykla mest. Lagom sträcka på ca 6 km runt. Jag kom bara 1 km på denna den här gången, men så hade jag ju inte cykeln med mig heller.
Kramar tillbaka

Musikanta sa...

Karin:
Mirren blinkade faktiskt så jag tror nog att hon också förstod vad han menade. Men det är ett underbart sätt att uttrycka det. Jag förklarar detta i kommentaren till Mirren. Kort och koncist - man har gjort sin gärning som speciallärare. Han är för övrigt född entreprenör - hade redan eget stånd på Mogata Marken medan han gick i skolan.
Han bor nästgårds, så behöver jag en pool någon gång vet jag vart jag ska vända mig. Vi blev aldrig osams heller, som tur var...

Karin sa...

Fin målning i "huvudet"! Mycket januarikänsla i den himlen!

Musikanta sa...

Karin:
Tack för uppmuntrande tillrop. Behövs eftersom man själv aldrig tycker det man gör är särskilt bra. Jag gillade faktiskt den här något så när och när MM tyckte att den inte var så dum vågade jag lägga ut den till allmän beskådan.
Ingrid

Annika sa...

Så vackra vinterbilder. SÅ där ska det se ut på vintern.
Vi fick snö inatt, och det är sååå vackert ute.
Var ute och plåtade men frös verkligen om fingrarna. Det blåser så, men är soligt och vackert.
I love it!
Vilken underbar rimfrost på dina bilder!
Kram!

Musikanta sa...

Annika:
Tack för rar kommentar om bilderna. Det är sagolikt vackert, men idag var det så kallt att jag stannade inomhus.
Kram tillbaka.

Klimakteriehäxan sa...

Vitt och väldigt vackert!

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
Håller faktiskt med :-).
Ingrid

englundskan sa...

Visst är det vackert med rimfrosten, finns det vattendrag i närheten blir den ännu fylligare. Och sol har du också, då kan man ju stå ut med vintern.

Musikanta sa...

englundskan:
Jag bryr mig inte så mycket om årstiderna - kan tycka det är lite för varmt på sommaren bara. Eftersom jag ständigt har så mycket att göra är jag i stället glad när det är lite dåligt väder så man kan få saker och ting gjorda inomhus och inte tvingas ut på promenad eller trädgårdsarbete.
Ingrid