tisdag 14 maj 2013

792 Kristi Himmelsfärdshelgen i Mälarhöjden - fortsättning


Men jag hade gärna velat se de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården så Mirren körde iväg MM och mig på lördagmorgonen för att jag skulle få se blomprakten. Caspar följde med farmor hem och sov över till lördagen, så det var relativt lugnt på morgonen och Mirren tyckte vi var mest i vägen. Vi åkte med ett tunnelbanetåg vid halv tiotiden, gick raka vägen till Kungsträdgården från Cityterminalen och hann åka hem på samma biljett! Men jag fick se träden och ta några foton, vilket var huvudsaken.


Vi var så tidiga på lördagsmorgonen så det fanns knappt några bilar på gatorna. En del turister hade hittat hit i alla fall. (Bilderna går att klicka större.)


Vackert mot den blå himlen...


En matta av konstgräs i förgrunden. Jakobs kyrka i bakgrunden.


Inga höga klackar här inte!


På hemväg. Vi räknade till 60 blommande träd.

Vid ettiden kom Kay, farfar Bosse, farmor Ingrid och Mirrmakens lillebror Anders. Mirren hade lagat potatisgratäng och ostpaj under tiden vi varit borta och dessutom hunnit dammsuga och gett Lissan mat.  Vi dukade upp ett buffébord inomhus och sedan åt vi utomhus. Mycket och länge. Efter maten fixade Mirren tårta tillsammans med pojkarna. På kvällen åkte vi hem till Mogata igen.


MM och Mirren verkar nöjda med buffébordet. Ostbrickan som stod till höger i bild kom inte med.


Mirren i glatt samspråk med kusin Kay.


Mirrens hemlagade tårta uppskattades av alla. Men särskilt av...


...Lissan som helst åt den skära marsipanen.


9 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Det är så otroligt vackert i Kungsan när träden blommar. Egentligen konstigt att inte stadsträdgårdsmästare ordnar med flera sådana planteringar. Vad jag vet finns det bara enstaka träd på andra ställen.
Kram /Kerstin

Annika sa...

Fina bilder, både från Mirrens och från Kungsan.
Ja, körsbärsträd i massor är en syn för gudar. Vi har ju hundratals inne i DC och när de blommar måste det vara det vackraste som finns.
Ren och skär skönhet.
SÅ fint i Kungsan också.
Roligt att ni for upp över helgen.
Kram!!

Musikanta sa...

Kerstin:
Håller med dig! Har heller inte sett mer än ett och annat träd i någon park. Ett verkligt lyckokast av den stadsträdgårdsmästare som hittade på att plantera körsbärsträd i alléer i Kungsträdgården. En verklig turistmagnet!
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Annika:
Ja, det är verkligen omväxlande att komma upp till Stockholm ifrån den lilla byn här hemma. Jag är glad att vi lyckades ta oss in en kort stund till city så att jag fick uppleva blomningen när den är som bäst. Förra året kom jag lite sent och då var en del överblommat.
Kramar tillbaka.

Eleonora sa...

Vilket fint kalas Mirren hade ordnat till sin käre far! Så trevlig dag ni fick tillsammans!

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, hon är beundransvärd. Att hinna laga allt på morgonen och dessutom städa och passa Lissan är det inte så många som skulle klara...
Visst var det en härlig dag med strålande väder - förenklar allt när man kan sitta ute - åtminstone med tre små barn :-)!
Varm kram från vännen Ingrid

Karin sa...

Härliga körsbärsfoton! Och här är jag i Västerås och ser inte en enda körsbärsblomma...

Västmanländskan sa...

Åh, de där träden är ju bara vansinningt vackra.

Musikanta sa...

Karin:
Vi har just kommit hem från Värmland där var det faktiskt var en hel del utslaget.


Västmanländskan:
Visst är de vackra - men i Lund har ni ju magnoliorna...
Kram