tisdag 3 september 2019

1691 Gems Weekly Photo Challenge vecka 36 2109 - LEN

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 36 2019 är ordet LEN. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Perfekt kvällsmat med en len soppa. Här är det Varma Koppens ost- och broccolisoppa som jag gjort lite extra god genom en skvätt grädde och lite örtsalt. En halv tesked socker gör susen för att få bort den lite tråkiga konserveringssmaken. Det blir som hemlagat.23 kommentarer:

Beppan sa...

En soppa i min smak! Len och god...

Musikanta sa...

Beppan:
Och så lätt att tillaga sen...
Ingrid

Lena i Wales sa...

Trevlig Len tolkning, tycker Lena!

Klara Ovidia sa...

Smaklig len kvällssoppa :-)
Kram

Karin sa...

Aha, det är så man ska göra! En skvätt grädde och några korn socker. Jag tycker i princip att det är en väldigt bra idé med Varma koppen, men gillar inte riktigt smaken. Ska se om det går att åtgärda med dina knep.

KajsaLisa sa...

Kul ide, skall testa den tycker pulversoppor brukar vara rätt tråkiga. Tack för tipset

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för rar kommentar :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Ska just gå och laga mig en varm kopp. Sparris den här gången.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Jag blev förvånad när den lite "äna" smaken försvann. Man kan pröva med sockret. En halv tsk är lagom för mig men kanske ett kryddmått vore bättre. Jag kryddar ju med min hov- och livkrydda Vegeta som sätter extra piff på soppan.
Ingrid

BP sa...

Tänk så jag skrattade nu:-))))))) Dricker ju också den soppan och la upp den till temat "Band" veckan 33. Å just idag la jag upp soppan igen till ett annat fototema jag hänger på.
Dricker sopporna bara under vintern. Tycker de värmer så gott. Brukar också krydda till soppan, men tipset med en skvätt grädde var smart. Det ska jag testa!
Vilket toppen bidrag:-)

Ditte sa...

Bra att ta till! Och är jag i fjällen eller till sjöss så tycker jag dessa pulversoppor är bra att ha med. Men visst behöver de piffas upp lite.
kram!

Paula sa...

Jag bara älskar lena soppor, hemlagade eller färdiga, så fiffigt att associera till just dem

"LillaSyster" sa...

En skvätt grädde piffar upp de flesta rätter!

amo sin blogg sa...

Fin tolkning.
ser ut som deilig suppe.

Helén sa...

Så gott det ser ut med en len soppa. Det är perfekt när det är ruggigt höstväder utomhus. Måste nog göra soppa någon kväll denna vecka.

Musikanta sa...

BP:
Med lite extra tillsatser blir faktiskt sopporna jättegoda. Jag förstår att du skrattade när du själv hade gjort två inlägg om soppor - en samma dag som jag. De kan tydligen användas till många teman! Jag dricker gärna något varmt innan jag går och lägger mig - sover bättre då. Soppa är perfekt.
Ingrid

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Kul om du testar!
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Smakar som hemlagad om man som du säger piffar upp den lite - soppan.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Visst är det gott med en soppa när man vill ha något som mättar men ändå inte är lagad mat. Just de här redda sopporna blir verkligen lena med lite grädde.
Ingrid

Musikanta sa...

LillaSyster:
Jag läst en gång om en stjärnkock som fick frågan hur det kom sig att han lagade så god mat. "Smör och grädde" svarade han :-).
Ingrid

Musikanta sa...

amo sin blog:
Ja, det blir den om man piffar upp den lite :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Som kvällsmat tycker jag en soppa passar året om. Jag behöver något varmt för att sova och det är lite mer mättande än att bara dricka t.ex. mjölkchoklad. Godare också. Hemlagad soppa är förstår ett strå vassare.
Ingrid

byblixtra sa...

Soppa har inte varit en favoriträtt men numera brukar det finnas dagens soppa eller veckans soppa på lunchrestaurangerna, så då blir det att jag äter soppa lite då och då och det är riktigt gott.