söndag 8 juni 2008

Du vet väl om att du är värdefull…

Igår var jag i Ringarums kyrka där jag spelade på lilla Emma Linnéa Elisabeths dop. Vackra gamla namn alla. Lilla Emma, en ljuvlig liten flicka på 4 månader, var tyst och snäll hela dopakten igenom och bjöd till och med kantorn på ett tandlöst leende.

Ca 40 personer hade mött upp, alla glada och klädda i ljusa sommarkläder. Många små barn var också med och för ovanlighetens skull märktes de knappast. Kanske de var gripna av den högtidliga stunden eller möjligen var de konfunderade av den främmande miljön. För många av dem kanske det var första gången de var i en kyrka …

Men alla hade ett leende på läpparna när min goda vän prästen lyfte upp den lilla flickan i sin fina dopklänning så att alla släktingar och vänner kunde beundra henne och ta kort.

”Sorgen och glädjen de vandra tillsammans…” som det står i psalmen, tänkte kantorn när hon åkte hemåt med MM i det underbara sommarvädret. Och visst är lilla Emma och alla andra människor här på jorden värdefulla, som vi sjöng efter ”Trygga räkan”.

Min goda vän prästen hälsar lilla Emma välkommen i församlingen

13 kommentarer:

Marianne sa...

Barnen var nog så lugna för att de njöt av musiken. Det är i alla fall vad jag tror!

Eleonora sa...

Barndop hör till en av de finaste och vänligaste akterna i Kyrkan. I varje fall blir jag lika gripen av stundens allvar varje gång.

Ha det gott i värmen - kram

Annika sa...

Nog är barndop vackra och stämningsfulla. Själv älskar jag "Jag lyfter ögat", tror jag att den heter, av Zacharias Topelius...
Jag tar en snbbrunda bland mina favvisar idag eftersom jag fortfarande saknar bredband, arggh!!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag är inte så säker på det. De satt faktiskt tysta även under de ca 10 minuter som doptalet varade. Det beror väl i någon mån på föräldrarna också.

En del bryr sig inte om barnen springer omkring och t.ex. klättrar på altarrundeln. Här satt de minsta barnen i knät på föräldrarna hela tiden.

Musikanta sa...

Eleonora:
Det är alltid lika roligt att spela på barndop. Det är också ett tillfälle då man möter människor av alla åldrar i kyrkan.
Kram tillbaka.

Annika:
Jag googlade för säkerhets skull och såg att det var J.L. Runeberg som skrivit texten. En finlandssvensk i alla fall...

Det var en av de tre psalmer jag kunde och fick spela på tramporgeln när jag gick i andra klassen i småskolan. Vi hade ju morgonbön på den tiden. De andra var "Tryggare..." och "Din klara sol...".

Hoppas att bredbandet kommer tillbaka snart!

Annika sa...

AH! TACK!!! Det var det ju!! Den är iallafall så FIN!!!

Eleonora sa...

Tittar in och lämnar en liten hälsning - ha det så gott. Kram

annebelle sa...

Vilken liten gosing. Fina namn också. Själv döpte jag Elvira i söndags. :-)

Anonym sa...

Tänk att jag har blivit så gråtmild vartefter åren gått...just den barnpsalmen får tårarna att stiga i ögonen bara att jag läser rubriken...

Musikanta sa...

Annika:
Det är en underbar psalm, både vad det gäller text och melodi.

Eleonora:
Roligt när du tittar in. Kram tillbaka!

Annebelle:
Såg att du tänkte stänga din blogg.
Synd tycker jag. Roligt att du tittar in ibland ändå.

Marskatten:
Det finns många fina psalmer i det nya tillägget till psalmboken. Den här psalmen är nog en av de mest populära tror jag.

Eleonora sa...

Lämnar en liten fredagshälsning. Ha det gott! Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för den hälsningen. Detsamma önskar jag dig. Har varit hos Mirren i Stockholm i 4 dagar - därför inget nytt inlägg. Inte heller har jag hunnit läsa igen hos mina bloggvänner.

Rapport från resan kommer inom kort. Kram

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.