måndag 16 augusti 2010

Blanka sidor i utskriften

MM, som skriver ut mina inlägg i bloggen, klagade över att inläggen var alldeles för långa.(Han är inte den enda i och för sig.) Men det visade sig att av 44 sidor, som han skrev ut, var 20 blanka...

Jag undrar bara varför? Kan de bero på att jag har börjat med att lägga in alla bilder som jag ska ha allra först i inlägget och sedan klippa ut och klistra in dem på rätt plats? Jag lägger in dem och skriver i HTML redan från början. Lägger jag in bilder i SKRIV går de inte att klicka större. Däremot måste jag ju redigera i SKRIV när jag vill lägga in länkar.

Någon som vet?

12 kommentarer:

Pettas sa...

Hej Musikanta,
det där känns igen. Jag vet inte om du gör på samma sätt som jag gör; men jag är expert på att omedvetetfixa en del mellanslag litet här och där så jag automatiskt kommer in på en ny sida utan att märka det när jag avslutar. Med den påföljd att en blank sida nr två också kommer ut när jag printar ut min sida med skrift.
Kanhända att det är det du också sysslar med?
Kram!

olgakatt sa...

Kan det ha att göra med formatet på bilderna som du lägger in?
Jag lägger in bilderna i SKRIV-läge och dom brukar gå att klicka större. men jag lägger inte in dem i största format, det tar alldeles för lång tid för mitt tålamod.

olgakatt sa...

PS. Det här inlägget kan han väl inte klaga på att det är för långt, i alla fall! Hälsa honom det!

Musikanta sa...

Pettas:
Jag vet inte var i inlägget man kan se om det blir en ny sida. När jag skriver i Word händer det ju ofta, men då märker jag det i alla fall. Men jag ska pröva med att lägga in bilderna vartefter som tidigare.
Kram!

Musikanta sa...

Pettas:
Jag vet inte var i inlägget man kan se om det blir en ny sida. När jag skriver i Word händer det ju ofta, men då märker jag det i alla fall. Men jag ska pröva med att lägga in bilderna vartefter som tidigare.
Kram!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag förminskar alltid mina bilder INNAN jag lägger in dem. När jag började blogga skrev jag alltid i SKRIV-läge, men då gick inte bilderna att klicka större. Dessutom var det ett elände att placera dem där man ville. Och rätt var det var försvann de...

Det är mycket enklare att skriva i HTML-läget, tycker jag. Men man ska akta sig för att ta bort några bokstäver - jag gjorde det häromdagen och texten blev stor och liten om vartannat. Gick inte att redigera för mig på något sätt.

Synd att det inte finns någon bloggkurs - det är nog mycket man kunde lära sig. Hur man lägger in en video från nätet på framsidan t.ex.

Jag ska hälsa MM från dig vad beträffar längden av inlägget i fråga :-)

Bloggblad sa...

Jag skrev en gång ut en hel månad, och det blev både blanka sidor och oredigerat så att meningarna klipptes och försvann bland marginalerna, huller om buller. Så jag gör inte om det.

Det där med HTML får du visa mig nån gång, jag klarar det inte, men om det blir lättare att flytta bilder så lär jag mig gärna. Ibland är bilderna helt omöjliga att flytta på.

Miss Gillette sa...

musikanta: Ibland råkar man sabba nån tag när man redigerar i html, det är därför allt blir uppfuckat då och då. Taggarna måste se ut på vissa sätt för att texten ska visas som du önskar.

Men det går lika bra att lägga in länkar i html-läge som i skrivläge. Eller gör du nåt särskilt med dina länkar?

Himla roligt att höra att ni skriver ut. Jag gör också det (fast jag ligger långt efter nu) utan att riktigt ha kunnat förklara för mig själv varför. Varför gör ni det?

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Det funkar inte för mig i alla fall att lägga in länkar i HTML. Jag gör bara som vanligt. Men jag kan ju försöka nästa gång får jag se...

Jag skriver nog mest ut för min egen del, eller för den framtida generationen kanske.

Alla mina äldre släktingar och föräldrar är döda, så jag har ingen som kan berätta om hur det var förr...

Inte finns det några brev eller anteckningar bevarade. Hade varit roligt att få veta lite om deras liv när de var unga.

Man glömmer också så fort med de egna barnen. Vad de sa, vad vi gjorde när de var små. Allting flyter ihop. Det hade varit väldigt roligt om min mamma eller pappa hade skrivit dagbok och berättat lite om sitt liv och om oss syskon. Jag kommer inte ihåg särskilt mycket från min egen barndom t.ex. That´s why...

Miss Gillette sa...

musikanta: Det slår mig att du säkert har en annan version av blogger än jag. Jag håller envist fast vid den gamla som jag började med för fyra år sen, för de nya versioner jag testat har jag inte varit nöjd med. Så jag ska sluta försöka ge dig goda råd i detta eftersom vi nog inte pratar om samma saker.

Beträffande utskrifter: ja, men när rubbet ligger uppe på nätet? Och lär göra inom överskådlig tid?

Fast hur det nu är känner jag ett förtroende för tryckt text som jag inte riktigt hyser för digital. Knäppt, kanske, men jag tillåter mig att vara stofil i det avseendet.

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Det stämmer nog med att jag har en annan version. Jag har ju "bara" bloggat sen 2008. Jag försökte nyss att lägga in en länk i HTML och det hände ingenting som vanligt.

Jag litar heller inte på nätet. Vill se mina alster tryckta på papper. Liksom jag vill läsa en bok och vända blad i stället för att läsa på datorn.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det är bara att ställa in på HTML från början. Jag tycker att det är mycket lättare att skriva där än i SKRIV där bilderna försvann titt som tätt och var svårare att dra.

Jag gör bara så att jag lägger in en bild i HTML. Sen klipper jag ut den och klistrar in den där den passar i texten. Det kanske går att göra enklare, men det kan inte jag. Men om jag ska blocka eller länka eller göra texten större eller mindre går jag alltid in i SKRIV. Det klarar jag inte i HTML!

Det får väl bli några blanka sidor ibland - det är ju inte hela världen...