fredag 24 augusti 2018

1592 Gems Weekly Photo Challenge vecka 34 - STIL

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 34 är ordet STIL. Fler som antagit utmaningen hittar man på hemsidan.




Jag blir lätt nostalgisk när jag hittar de här gamla STIL-mönstren som hängt med sedan min äldsta dotter föddes. Hon fyller 60 i september. Jag kommer ihåg att jag sydde nattpåsen, eller vad man nu ska kalla den, överst till vänster. Tyget var i mjuk flanell med små blombuketter. Även den lilla badkappan längst ner sydde jag. Den var inte så komplicerad.


De här klänningarna vågade jag mig nog inte på. Mönstret är också från samma tid. Jag kan bara sucka när jag ser storleken - nr 38. Numera är det 44 som gäller. 




21 kommentarer:

Violen sa...

Stilmönster, det är ju rena nostalgin för mig! Jag har sytt massor av kläder med hjälp av dem, både till mig själv och barnen. Kanske blev plaggen lite stillösa ibland men nöjet att sy var lika stort ändå!
Ha det gott!

Ditte sa...

Vad roligt med dessa gamla fina "stilmönster". Vet att min mamma hade dem och att även jag sydde byxor till döttrarna med just dessa mönster.
Kram och trevlig helg.

"LillaSyster" sa...

Ååå du, jag minns när mamma och farmor hade Stilmönster och sydde både till sig själva och till mig. Det blev nostalgi även här! Underbar tolkning. Önskar dig en fin helg! Kram

Stare Ström sa...

Så roligt att se gamla Stil-mönster igen!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, å, ja, de mønsterarkene husker jeg. Blir nostalgisk jeg også ;:OD)

Helén sa...

Jag blir också lite nostalgisk och minns hur min mamma sydde till oss barn. Själv sydde jag också en del kläder men det var på 80-talet så det var en annan stil på de plaggen.

Musikanta sa...

Violen:
Lyckliga du som kunde sy kläder, det sparade massor på den tiden när barnkläder inte var så billiga. Jag sydde bara det allra enklaste och numera lägger jag bara upp byxor och syr gardiner.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Jag tror också jag lyckades få ihop några byxor till barnen när de var små. så mycket mer blev det aldrig.
Kram tillbaka från Ingrid som också önskar dig en skön och trevlig helg.

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Tack för din rara kommentar. Önskar dig också en skön och trevlig helg.
Ingrid

Musikanta sa...

Stare Ström:
Kul att du gillade att se de gamla mönstren igen. Jag har inte nänts att slänga dem...
Ingrid

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
Kul att se att mönstren fanns i Norge också. Och att du kände igen dem också :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Helén Th:
Jag hade några andra mönster också i byrålådan i garderoben som säkert var från 70-talet någon gång. Med utsvängda byxor. Tror att jag sydde ett par sådana åt min pojke när han var i mellanstadieåldern. Men det var inte STIL-mönster...
Ingrid

BP sa...

Stilmönster är nostalgi! Min mamma var otroligt duktig på att sy och hade många som hon sydde efter. Både till sig själv och mig.
Kul att du inte slängde dom. De är ju kult!
Ett härligt bidrag till temat!

Musikanta sa...

BP:
Tack för rar kommentar. Nej, jag har inte nänts slänga dem (som så mycket annat). Och nu kom de ju väl till pass :-).
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Å, de där mönstren hade mamma hela tiden när hon sydde! Hon var rätt duktig också, så kläderna blev ofta bra. Och betydligt billigare än om skulle ha köpt dem.

Paula sa...

Underbara skisser och mönster. De raka klänningarna funkade aldrig på mig, hade redan då för mycket kurvor i vägen...men snyggt på dem som var jämnslanka.
Ha en skön söndag

Musikanta sa...

Aina:
Mönstren var väldigt populära men jag såg att jag hade fler VI-mönster än Stil-mönster i garderoben. Stil var nog de första svenska mönstren som kom.
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
På den tiden vägde jag 20 kg mindre än idag så jag hade förmodligen inte särskilt många kurvor, haha. Men jag minns inte att jag någonsin sydde någon klänning - jag har aldrig varit särskilt duktig att sy. Men jag hade faktiskt en åtsittande klänning med snäv kjol som jag älskade - julröd och med holkärm som var modernt då.
Ha en fortsatt skön söndag önskar
Ingrid

amo sin blogg sa...

Ja, dette var kjente bilder.
Fint tolka.

Musikanta sa...

amo sin blog:
Tack för rar kommentar!
Ingrid

KajsaLisa sa...

Riktigt klassisk stil :)