tisdag 1 januari 2019

1634 Gott Nytt År 2019

Med den här orgelinspelningen av barnbarnet Casimir, 11 år, Wachet auf ruft uns die Stimme  av Johan Sebastian Bach, vill jag önska alla mina vänner och släktingar, bloggvänner och facebookvänner ett GOTT NYTT ÅR 2019.

Kanske en uppmaning till oss alla att vakna upp och göra några förändringar till det bättre. Att försöka bli lite snällare, lite gladare och att inte reta upp sig på småsaker. För min del ska jag försöka att lyssna lite mer på dem jag pratar med istället för att prata själv hela tiden. 


För några år sen gav jag mig själv ett nyårslöfte att spela piano eller orgel minst en timme per dag. Det har jag faktiskt hållit så gott som, sedan dess. I år ska jag lova mig själv att försöka ha en skärmfri dag i veckan - utom att kolla mejlen då. Få se om det lyckas. 

Här spelar Casimir Wachet auf ruft uns die Stimme av J.S.Bach. Musikstycket är obligatoriskt att spela upp vid ansökan till Kungliga Musikhöskolans orgellinje.8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Avancerat! och han är bara 11, vad månde bliva?

Musikanta sa...

Aina:
Han är nog inställd på att bli organist vad det lider. Bra att han har det obligatoriska stycket till orgellinjen klart - om han inte har glömt bort det när det blir dags om sisådär 7-8 år.
Ingrid som ön skar dig ett gott nytt år!

Gunnel sa...

En skärmfri dag i veckan är ett bar löfte. Jag försöker också dra ner lite på datortiden p.g.a. att jag får besvär med synen. Den är absolut viktigare än datorn. Kram

Lena i Wales sa...

Med min släng av dyslexi, läste jag en skämtfri dag och började undra varför. Ha, ha, en skärmfri dag låter bättre. Tänk så tokigt det kan bli ibland!
Ha det bra!

Musikanta sa...

Gunnel:
Det är lätt att timmarna bara rinner iväg när man har satt sig vid datorn. Det finns ju så mycket annat trevligt man kan göra. Synen är det absolut viktigaste så det är bra att du tar det lite lugnt nu efter alla luckorna.
Kram tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

Lena:
Haha, det vore tråkigt med en skämtfri dag. Jag tillbringar alldeles för mycket tid vid datorn, tid som jag kunde ägna mig åt något nyttigare. (Som att läsa böcker t.ex.)
Kram från Ingrid som önskar dig en god fortsättning på året.

byblixtra sa...

Tänkvärda tankar som du delar med dig av och att du genomförde ditt nyårslöfte, om att spela piano eller orgel varje dag, det är inspirerande och en timme har vi ju alla som vi kan göra vad vi vill med. :-)
God fortsättning!

Musikanta sa...

bublixtra:
Ibland är det ändå svårt att ta sig samman och öva en timme, fastän det inte verkar så särskilt lång tid. Det finns så mycket annat som är roligare att ta sig för än att öva. Ändå känner man sig så nöjd efteråt.
God fortsättning önskar jag dig också!
Ingrid