måndag 15 april 2019

1663 Födelsedagskalas


(Bilderna går att klicka större.)

Här var han 14 år, min son Kalle, som fyllde 55 år igår. I intervjun i tidningen berättade han bland annat att hans hobby var sport och musik, hans idoler Queen och 10 cc, att han spelade gitarr på sin fritid och att han inte gillade lappskojs. (Jag fick senare veta att det var journalisten som hade föreslagit det när han inte kom på vad han inte tyckte om. Jag aldrig någonsin lagat det hemma och måste googla för att ta reda på vad det överhuvudtaget är för maträtt.)

Det har alltså gått 41 år sen dess men fortfarande älskar Kalle att spela gitarr och brukar trumfa ihop ett rockband av kolleger när företaget som han jobbar på har fest någon gång. Han och jag spelar också ihop när det beger sig, senast på barnbarnet Isabelles bröllop förra året. Igår var vi bjudna på födelsedagskalas i den nyköpta villan i Åby.


Från vänster: jag, Oscar (Anne-Sofies son), Anne-Sofie och Kalle.

Familjen flyttade in för bara 14 dar sen så mycket återstår att göra. Alla kartonger, 150 stycken (!) var dock uppackade men mycket av inredningen behöver göras om, får jag veta. Det var första gången som Kent och jag var där och vi tyckte att huset var både rymligt och välplanerat.


Kalle och Anne-Sofie i det öppna köket. Än har inte de två smarriga smörgåstårtorna dukats fram.


Från vänster: David, gift med mitt barnbarn Isabelle, Ann-Sofie, Kent, Isabelle (Bella till vardags) och barnbarnet Oscars flickvän Cajsa.

Som synes övergår köket i ett stort matrum där det får plats två rejäla matbord. Huset är ett souterrränghus så vardagsrummet med TV finns en trappa ner. 


Här är resten av gänget, Kalle närmast till höger med sonen Oscar bredvid vid fönstret.

Vi bjöds på två härliga smörgåstårtor som Anne-Sofie och Kalle själva hade fixat till och Kent fick också en specialgjord vegetarisk. Efterrätt var Anne-Sofies special, en jättegod kladdkaka med hallon och vispgrädde.


Här i bottenvåningen har Kalle äntligen får sin efterlängtade studio. Ingen brist på gitarrer. 


Son och mor på upptäcktsfärd i källaravdelningen. 

6 kommentarer:

Mirren sa...

Vilken fin redogörelse för födelsedagsfirandet! Roligt att se bilder från nya huset, allting ser väldigt elegant ut. M&P <3

Ingrid sa...

Då har vi ungefär lika gamla söner. Min äldste son är 55 år nu, men fyller 56 den 4 december i år.
Ni ser ut att ha haft ett fint firande i det vackra hemmet.
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Mirren:
Tack för din uppskattande kommentar, den värmer ett gammalt modershjärta. Det var mycket stilrent och smakfullt inrett. Kanske det kommer upp någonting på väggarna också så småningom.
M&P

Musikanta sa...

Ingrid:
Kul att våra söner är i det närmaste jämnåriga. Då var han ju också med på den tiden när Starlet fanns och Queen var populära. När han var något yngre var det bara Kizz som gällde. Han klädde ut sig till en sådan artist också, minns jag.
Det var en väldigt trevlig fest med glada och snälla människor.
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Första gången jag träffade Kalle var han väl... nu måste jag räkna... 8 år, tror jag. Jag hälsade på hos dig på Ö.Promenaden när mina föräldrar var hos mormor. Kan ha varit vintern efter.... men snö var det, jag minns så väl att jag gick i snön och letade efter ditt husnummer.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tiden går och det måste ha varit några år efter att vi flyttat till Norrköping. Men vi måsta ha börjat på lärarhögskolan i alla fall, annars hade vi inte lärt känna varandra. Önskar dig en skön fortsättning på påsken!