fredag 30 september 2016

1331 Min sista utställningsdag på Stinsen

De här tre veckorna som jag har haft mina tavlor upphängda i utställningslokalen på Stinsen i Söderköping har gått väldigt fort. Jag har förstås inte varit där varje dag men ganska ofta. Det har varit många och hälsat på och tittat på utställningen. För mig har det öppnat sig lite av en ny värld med alla aktiviteter som biblioteket bjuder på. Här kan man läsa om vernissagedagen.


Kent hjälper mig att ta ner tavlorna från väggen och bära ner dem till bilen. (Bilderna går att klicka större.)

När jag ändå var där kunde jag ju lika gärna delta i de trevliga evenemangen som biblioteket arrangerar. Jag har fått lyssna till Nisse Sandström som jag skrivit om här och jag har deltagit i några samtal med rubriken Filosofiskt Forum. De två gånger jag har varit med har man diskuterat ett ämne som utgått från ett särskilt ord t.ex. Intergration och Smärta. Många kloka och intressanta synpunkter har kommit fram från deltagarna under samtalen.

Jag har också fått nya vänner och nygamla genom min vistelse på Stinsen. Så kom t.ex. sonen Kalle i lördags i full knuttemundering och överraskade - han hade gjort en utflykt med sin MC för att titta på utställningen.


Kalle hälsar på.

Carola Bladh, som är konstnär och konsthantverkare, tittade också in. Jag träffade henne i somras på Forsemanska gården här i Söderköping när Marianne - alias Bloggblad - och jag var ute på en konstrunda. Carola berättade om den förestående utställningen i november som Ragni Wåtz och hon skall ha tillsammans på spanska sydkusten. Här kan man läsa mer om den.


Trevliga och rara Carola Bladh har ingen brådska utan stannar och pratar en stund. 

Jag är väldigt glad över att jag fick det stora nöjet att ställa ut här på biblioteket. Inte nog med att jag fått nya vänner och lite vidare perspektiv på tillvaron utan jag har även sålt sex tavlor. Det räcker till många nya färgtuber och burkar. Är det någon som har lust att titta in på vernissagen går det bra här.


Nästan tomt.


Tomt så när som på min rygga, jacka och papperskorg som jag hade med mig hemifrån. 

Nu tar jag en veckas bloggsemester, men återkommer när den är slut med nya och (förhoppningsvis) läsvärda inlägg. Ha det gott alla mina bloggläsare och dito vänner så länge!

25 kommentarer:

Bloggblad sa...

Grattis till en lyckad utställning och att du hittat lite nya roliga aktiviteter.

Anonym sa...

Härligt att du är nöjd med din utställning och att du haft intressanta möten och fina upplevelser!
Nu kan du måla....och planera nästa utställning! 😊
Jag ser fram emot att ställa ut, även om det känns lite pirrigt!
Önskar dig sköna, kreativa dagar! 🎨🎨🎨

Anonym sa...

Anonym ...i föregående kommentar är
Crola Bladh 😊

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, nu när jag lämnat min kör måste jag ju hitta på lite nytt :-).

Musikanta sa...

Carola:
Förstod att det var du som var anonym. Väldigt roligt att du tog dig tid och kom och hälsade på. Lycka till med din och Ragnis utställning så småningom. Spännande, eller hur?
Kram från Ingrid

Veiken sa...

Grattis till en utställning som vrakar vara mycket lyckad! Tänk så mycket roligt det har fört med sig för dig!
Fina minnen att lägga i minnesbanken! Kram

olgakatt sa...

Det sa jag ju att du skulle sälja tavlor!
Jo, nog händer det saker på bibliotek förutom att folk lånar böcker. På vår bibbla kan man bla låna elcykel eller mätare för att se hur mycket ström man använder. Och köpa utsorterade böcker för en mycket liten peng (livsfarligt) eller byta en bok mot en annan. Ibland lägger jag två och tar bara en...

Gunnel sa...

Det måste ha varit kul med så fin respons på utställningen. Ha det bra under din bloggsemester. Kram

Klimakteriehäxan sa...

Hade varit kul att se din utställning. Konstaterar att "mitt" träd i alla fall var på plats! Jag beundrar verkligen att du hinner med allt!

Ditte sa...

Vad roligt att utställningen blev så lyckad! Grattis!Jag har ju följt med via din blogg och hoppas vid tillfälle att jag får möjlighet att se dina tavlor i "verkligheten".
Roligt även att du fick sålt några tavlor, vilket jag helt klart kan förstå. Verkligen!
Önskar dig en trevlig bloggsemester och en fin söndag kväll.
Kram!

Tredje året i Hjo sa...

Grattis till en lyckad utställning! Och koppla av ordentligt under bloggvilan.

Ölandsvindar sa...

Det är härligt med bibliotek. Jag arbetade i den branschen i tio år men bytte bana när alla nedskärningar skedde under mitten av 80-talet. Senare, efter min pension, hoppade jag in och arbetade där ytterligare knappt ett år innan vi flyttade till Öland. Det var riktigt roligt att komma tillbaka ett tag och se allt som hänt under mina 23 år inom ett annat område.
Kram /Kerstin

Äventyret framtiden sa...

Grattis Ingrid till lyckad utställning och till försäljningen av tavlor. Dina konstverk är tilltalande, välgjorda och spännande, självklart att du sålde så bra. Själv tycker jag efter noggrant tittande att tavlan på bild nr nio skulle sitta bra här hemma hos oss på väggen till butiken. Tycker mycket om den sedan tidigare då du har haft den som header. Eller minns jag fel?
Bibliotek är verkligen uttryck för allt vad kultur står för. Jag trivs alltid på bibliotek och all mångfald som ofta presenteras där.
Hoppas bloggledigheten har varit skön!

Musikanta sa...

Veiken:
Ja, det har ju varit den största behållningen med utställningen att jag fått nya intryck och nya vänner!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Javisst är det livsfarligt med en hel kasse böcker för 20 kr! Tyvärr har vi inte den servicen att vi själva kan gå dit med egna (som jag fattat det) böcker för att ge bort. Jag hade behövt bli av med en hel del som jag inte nänns kasta bort.
Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Även om jag inte sålde så många tavlor så har jag fått fantastisk positiv respons på dem. Det värmer och uppmuntrar till fortsatt målande.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Det var många som tyckte väldigt bra om "din" tavla. Jag själv gillar den också.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Hade varit roligt om du hade kommit och hälsat på. Du kan väl höra av dig nästa gång du kommer till Norrköping. Det är bara 25 km från den stan och till Mogata. Visning plus lunch ingår i besöket. (Eller övernattning med supé och frukost i egen svit.)
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Kopplat av är det minsta jag gjort under bloggvilan. Det kommer rapport så småningom. Så nu ska jag ta det lugnt ett tag.
Ingrid

Musikanta sa...

Kerstin:
Jag, som är f.d. lärare förvånade mig över att det var så otroligt lugnt och skönt på biblioteket. De ungdomar som kom och satt vid datorerna uppträdde tyst och fint och gjorde inget som helst väsen av sig. Så underbar arbetsmiljö! Förstår verkligen att du trivdes där. Kul också att kunna hoppa in då och då när man själv har lust och behövs.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Om du menar den bilden som var med på affischen - den från Åpromenaden i Söderköping - sålde jag den redan vernissagedagen trots att jag hade satt upp priset mycket högre än de andra tavlornas. (Jag hade inte så stor lust att bli av med den eftersom jag själv tyckte det var den bästa jag gjort.) Men nu hänger den på ett fastighetsmäklarkontor så att det är ju fler som får se den.

Bloggledigheten har varit skön iofs men inte så vilsam precis. Rapport kommer så småningom.
Kram från Ingrid

Anna/notonmusic sa...

Kikade in på vernissagen, om än digitalt via din länk och det ser ju jättetrevligt ut! Vad roligt att få tillfälle att visa upp sitt skapande och tom sälja! Grattis! Du målar verkligen fint Ingrid:-) Kram

Musikanta sa...

Anna:
Tack för värmande och uppmuntrande kommentar. Målningen får ligga i träda ett tag nu eftersom jag har fullt upp med att redigera bilder från vår resa och skriva inlägg. Eftersom jag vet att många i resegruppen kommer att läsa dessa måste jag ju vara särskilt noga med vad jag skriver och det tar tid!
Kram tillbaka från Ingrid

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Så roligt att få bli berikad och själv berika!
Gladkram!

Musikanta sa...

Tove:
Visst är det kul! Roligast av allt att bli av med några av sina tavlor istället för att köra dem till tippen.
Målarkram tillbaka