fredag 14 juni 2019

1681 Gems Weekly Photo Challenge vecka 24 2019 - FODRAL

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 24  2019 är ordet FODRAL. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Några av glasögonfodralen är tomma men i de flesta finns det glasögon. Det har blivit några sådana under årens lopp. Jag är dock inte säker på att det är någon idé att gå med dessa till en affär som skänker bort dem till något U-land eftersom jag är starkt astigmatisk samtidigt som jag är mycket närsynt. Någon som vet?

En av orsakerna till att det blivit så många är att jag måste alternera med tre par varje dag. Ett par när jag ska se som vanligt eller är ute, ett par när jag läser och ett par när jag sitter vid datorn eller spelar piano eller orgel. Jag provade faktiskt samtliga men det var bara glasögonen i de vita fodralen som jag kan ha.



29 kommentarer:

Stare Ström sa...

Jag har rensat och lämnat dem vidare! Fråga i någon glasögonbutik. De verkar ta emot allt. Åtminstone kan de använda bågarna.

Paula sa...

Hej, så där kunde det se ut hos mig också om jag inte hade skänkt bort mina gamla glasögon. Jag har också astigmatism men jag har förstått att man mäter styrkan i glasögonen och parar ihop dem med en person med samma synfel. Här på orten är det Lions som samlar in glasögon någon gång per år och då brukar jag passa på, fast alla år har jag ju inte bytt, nu är det hög tid för jag känner att jag inte ser så skarpt som jag borde. Konstigt att synen förändras såpass med tiden. Ha en skön sommarhelg!

Klara Ovidia sa...

Men vilken fantastisk samling det blir under så många år som dina!
Sparade är mina också, få se om livet får finnas tills jag kommer upp i din samling :-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, oj, du slår meg også i å samle. Jeg gikk til slutt til optikeren med mesteparten og ba han gi dem videre til noen som trenger dem.... flott med gjenbruk, mange var jo bare pent brukt!

BP sa...

Å jag som trodde att min mans samling av glasögonfodral var enormt stor. Det tror jag inte längre efter att ha sett dina fodral. Han har precis som du sparat alla glasögon han haft. Nu ser jag liksom ingen vits med att spara på glasögon när styrkan inte passar längre, men de kom ju väl till pass nu till temat.

PS. Hos Specsavers kan man lämna in sina gamla glasögon som då går till olika U-länder. DS.

Musikanta sa...

Stare Ström:
Tack för tipset. Jag ska höra runt.
Ingri

Musikanta sa...

Paula:
Min syn förändras nästan vartannat år. Nu på sistone har jag fått ett filter som tar bort dubbelseende - resultat av en gammal skelning som kommit fram först nu. Därför det stora antalet glasögon.
Önskar dig också en skön helg - vi har strålande vackert väder här :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Kanske. Fastän jag behövde ju tre par nya med olika styrka varje gång jag bytte glasögon...
Ingrid

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
Jag ska ta mig samman och gå till en optiker också och lämna in alla mina glasögon. Väldigt många av dem har fina bågar.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Tack för tipset med Specsavers. Det är ju helt idiotiskt att spara glasögon som man inte kan använda - men det har burit emot att bara slänga dem. Visste faktiskt själv inte att det var så många förrän jag plockade ihop alla till temat...
Ingrid

Violen sa...

Vilken samling med glasögonfodral som väl aldrig kommer till användning hos dig. Synd att ha dem liggande till ingen nytta. Jag har utan krångel lämnat in glasögon med fodral hos Specsavers och nu senast hos Glasögonspecialisten. Det känns bra att kunna hjälpa till så att någon som behöver glasögon också kan få ett par.
Trevlig helg!

Musikanta sa...

Violen:
Tack för tipset. jag ska fråga hos dem nästa gång jag är inne i Norrköping.
Önskar dig också en skön och trevlig helg!
Ingrid

"LillaSyster" sa...

Hade jag sparat alla glasögon och fodral så hade jag nog haft fler..... Har ju haft glasögon sen jag var 4 och hu det är ju längesedan. Många byten har det blivit på 43 år. Nä nu ska jag ut och fortsätta njuta av den härliga sommaren!

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Jag fick också glasögon tidigt men inte så tidigt som du. Jag var 10 år när jag fick mina första. Jag hatade dem. Numera är jag så innerligt tacksam över att de finns :-).
Ingrid

Ditte sa...

Många fodral har det blivit! En riktigt fin samling!
Kram och trevlig helg!

amo sin blogg sa...

Flott samling av brillehus:)
Eg har også mange, men bruka berre to.
Så her ser du eit anna namn på fodral :)
God helg til deg.

Äventyret framtiden sa...

Vilken fin samling glasögonfodral du har. Diger. Jag har inte tillnärmelsevis en sådan samling, endast tre fodral, ett för de glasögon jag bär dagligen från morgon till kväll, ett fodral för de gamla som jag har behållit som reserv utifall att de jag har skulle gå sönder och så för solglasögonen. Inte mera än så. De som fanns tidigare i mitt liv har jag lämnat till insamlingar, via Röda korset.
ha en fin helg Ingrid!

Musikanta sa...

Ditte:
Ja. alldeles för många. Det är mycket pengar som gått åt under åren till glasögon. Tur att de finns i alla fall. Men nu har jag fått tips om var jag kan lämna in dem så förhoppningsvis blir jag av med alla som jag inte kan använda.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Anne-Mari:
Jag har ju redan konstaterat att ni norrmän har fler betydelser på fodral än vad vi har. Du har visat så fina bilder på dessa. Önskar dig en skön midsommarvecka.
Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag ska se till att bli av med alla som jag inte använder så snart som möjligt. Det är bra med bloggen, då får man lite push! Det har ju blivit fler glasögon de senaste tio åren eftersom jag måste ha till tre olika avstånd. Ända tills jag var ca 45 år klarade jag mig utmärkt med bara ett par.

Önskar dig och Uffe en skön kommande midsommarvecka. Själv tycker jag det är för varmt just nu - orkar nästan ingenting förrän framåt kvällen. Mitt önskeväder är 15-20 grader varmt utomhus.
Ingrid

KajsaLisa sa...

Oj, vilken samling :)

Helén sa...

Det var ett antal glasögon får jag säga men om jag skulle sparat alla jag haft skulle det väl nästan bli lika många.

byblixtra sa...

Har man synfel som närsynthet, så vill det gärna bli många glasögon och fodral genom åren.

Bloggblad sa...

Jag frågade om det när jag var på en föreläsning med en optiker som åker ut till fattiga i diverse länder och låter dem pröva ut glasögon. Han sa att för den som inte har kunnat se nåt på nära eller långt håll, är ganska bra syn betydligt bättre än ingen alls.
Lions brukar väl samla in?

Ama de casa sa...

Oj... Det var ingen dålig samling det. Hoppas dom kan komma till användning för nån annan! Själv har jag ett gäng glasögon här och där, men dom är fodrallösa dom allra flesta. Mestadels läsglasögon inhandlade på Clas O eller nån kinabazar här :-)

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Ja, jag blev imponerad själv när jag plockade ihop dem :-)
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Jag har inte sparat dem, jag har bara inte slängt dem...
Ingrid

Musikanta sa...

bublixytra:
Det gick väl an när jag bara var närsynt. Men sen när jag fick svårt att se på nära håll också och att se noterna och på datorn blev det värre. Eftersom jag såg dubbelt ibland blev det återigen nya glasögon med filter. Vad som är helt fantastiskt är ju att det går ju att korrigera min syn på alla dessa punkter. Även om man får byta glasögon stup i kvarten.
Ingrid

Musikanta sa...

Ama di casa:
Hade varit skönt om jag hade kunnat handla glasögon på Clas O! Hade kanske besparat mig hundratusen kronor. Det har säkert alla dessa glasögon kostat tillsammans under årens lopp. Räcker kanske inte ens...
Ingrid