fredag 28 juni 2019

1685 Halvårskoll januari - juni 2019

Som vanligt har det varit ett mycket omväxlande halvår. Det har berott mycket på att jag har fått följa med Mirren på diverse spektakel när jag varit och hälsat på hos barnbarnen i Stockholm. Dessutom har jag blivit Gammelfarmor som man kan läsa om här. Men för övrigt får jag får nöja mig med att lägga ut två bilder per månad för att det inte inlägget ska bli alltför långt. Undantag för maj där jag har med tre bilder. Bilderna går att klicka större.

Januari


Nyårskonsert med Schönbrunns Slottsorkester på Konsert nyårshuset tillsammans med Mirren. Musikerna visar här att de både kan spela och showa. Här kan man läsa mer om konserten.


Peter Johansson från Sankt Anna hade huvudrollen i musikalen Ghost som jag var med Mirren och såg på China i Stockholm. Här kan man läsa mer om den musikalen. Peter känner jag väl eftersom han varit klasskamrat med Mirren och jag dessutom har träffat honom i åtskilliga musikaliska sammanhang innan han blev berömd musikalstjärna. 


Februari


Besök på Lilla Akademiens årliga sång- och dansföreställning på Musikaliska i Stockholm med titeln I tid och otid med Dunderklumpen. Fantastisk föreställning som vanligt. Här är det barnbarnet Caspar som är korp och ska just dansa fågeldansen.Mirren och jag såg utställningen med Ivan AgueliThielska Galleriet. Vi började vår rundvandring med att äta en god tomatsoppa i restaurangen.

MarsNär Mirren berättade att hon hade Abundobiljetter till Operan och en balettföreställning där åkte jag raskt upp till Stockholm. Det är alltid roligt att gå på Operan och ofta är biljetterna som finns i denna biljettpool utmärkta. (Oftast de dyraste som har blivit kvar...) Här satt vi på första raden på läktaren. Föreställningen hette
Från tåspets till modern dans. I samma inlägg har jag rapporterat från Liljevalchs vårsalong som vi också besökte i mars.En upplevelse för mig var att se föreställningen med Jonas Gardell på Cirkus tillsammans med Mirren och hennes goda vän Maï. Det var första gången jag var på Cirkus så bara att få se denna berömda scen var väldigt roligt.

April


Födelsedagskalas för sonen Kalle och samtidig invigningsfest i Anne-Sophies och Kalles nya hus i Åby. Inlägget om denna tilldragelse hittar man här.


Påskafton i Mogata med Mirrfamiljen. Från vänster Clarissa, Christian, Casimir, Mirren och Caspar. Mer om detta här.

Maj

De tre yngsta barnbarnen går alla på musikskolan Lilla Akademien i Stockholm. Dessutom är båda pojkarna med i Stockholms Gosskörs konsertkör. Skolan har tre klasskonserter i maj och gosskören en konsert. Jag var naturligtvis tvungen att åka upp till Stockholm för att vara med på alla.


Temat för årskurs ett har varit Årstiderna. Samtidigt som vi fick lyssna till ensemblespel av alla eleverna framförde de ett litet skådespel med hänvisning till årstiderna. Så där uppträdde både vårblommor, svampar och snöflingor bland annat. Vill man se hur de såg ut och höra eleverna sjunga  kan man titta här. Jag har skrivit om treans och femmans klasskonserter också på bloggen.


Stockholms Gosskörs VårkonsertMusikaliska. Går man in på länken här kan man lyssna både till Hugo Alfvéns Roslagsvår och Bohemian Rhapsody. Barnbarmet Caspar längst till vänster i första raden och Casimir nummer fyra med glasögon och långt hår.

Största händelsen den här månaden var förstås att mitt barnbarnsbarn Leon kom till världen den allra sista dagen i maj. Länken till inlägget om besöket hos Isabelle och David i början på inlägget.


Juni 

Mitt elvaåriga barnbarn Casimir spelar sin första orgelkonsert i Sankta Maria kyrka i Sigtuna. Vill man höra några av de stycken han spelade går det bra här.


Lilla Akademien fyllde 15 år och firade detta med en jubileumskonsert i Berwaldhallen i närvaro av kungen och drottningen. Alla barn på låg- och mellanstadiet som spelade med i orkestern var klädda i folkdräkt. Eftersom det är 63 länder representerade bland eleverna på Lilla Akademien var det en stor variation och färgrikedom i klädseln.


Fotot taget före konsertens början. 

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så trevligt med en halvårskoll!
Det är verkligen mycket musik i ditt liv.
Och än en gång grattis till att ha fått ett barnbarnsbarn, lille Leon!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Haha. jag märker det när jag läser igenom inlägget. Fast jag hann med ett par konstutställningar också som jag inte skrev något om. Systrarna Jobs på Thielska var väldigt trevligt att få se. Det är härligt att allt gick så bra med lille Leon, man är ju alltid orolig.
Kram tillbaka från Ingrid.

Karin sa...

Musik, musik, musik, konst och familj – vilket härligt halvår! Det där med Abundobiljetter tror jag att jag ska försöka mig på, för när jag väl kommer mig för att kolla vad som finns i biljettväg finns det såklart inga. Eller också kommer jag mig inte för alls. Abundo borde kunna innebära att det kanske blir av någon gång att gå på nåt!

Musikanta sa...

Karin:
Jag tycker att du ska vänta tills i höst då alla teatrar, konserter och utställningar sätter igång igen. Men det gäller att hänga på låset med biljetterna och kolla datorn varje dag. De tar slut fort. Det kostar 500 kr. per månad för två biljetter. Man kan ju ta med någon vän eller släkting varje gång - ett utmärkt sätt att träffas på. Sen kommer man ju iväg på sådant som man aldrig skulle komma sig för att gå på annars. Och ofta är det de bästa och dyraste biljetterna som blir över. Jag är otroligt tacksam över att Mirren har ett sådant abonnemang så jag kan få komma upp och uppleva saker som jag inte hade kunnat annars.
Ingrid
Mirren brukar skriva ut biljetterna men de går lika bra att visa på mobilen.