lördag 8 februari 2020

1729 Fem en fredag vecka 6 - SPEL

Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida.


Frågorna den här fredagen är följande:

1. Vilken typ av spel gillar du mest?

2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
3. Monopol eller Risk?
4. Spelar du något spel i mobilen?
5. Är du en dålig förlorare?

1. Vilken typ av spel gillar du mest?
Patienser på datorn. Här ovan en av mina favoriter - Diplomaten. När jag spelat igenom alla patienserna jag har där avslutar jag med SköldpaddanMahjong, som också finns på datorn. För övrigt spelar jag gärna sällskapsspel av alla sorter med yngsta barnbarnen när vi ses.


2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
Det är nog lättare att skriva vilken kategori jag är sämst på - nämligen populärmusik efter 1960. Alla grupper utom Beatles eller Rolling Stones är vita fläckar på musikkartan. Annars är jag rätt bra på kulturfrågor i allmänhet och Sveriges geografi söder om Stockholm.

3. Monopol eller Risk?
Monopol eftersom jag inte har en aning om vad Risk är för spel. När jag spelar med yngsta barnbarnet brukar vi dela ut gatorna till varandra innan vi börjar. Hon vill alltid ha alla stationer och -verk. Vi får också mer pengar att köpa för från början. Då går spelet lite fortare.

4. Spelar du något spel i mobilen?
Jag har Harpan i mobilen och spelar den ibland när jag inte har tillgång till vanliga datorn. Äldsta dottern försökte lära mig Candy Crush när vi var i Frankrike senast men jag fattar fortfarande inte hur man gör. Den finns på mobilen i alla fall.

5. Är du en dålig förlorare?
Skulle nog säga att jag snarare är en dålig vinnare. Blir ledsen om jag vinner över något barnbarn t.ex. Försöker så gott det går att låta bli. Annars bryr jag mig inte det minsta om ifall jag vinner eller förlorar.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Det låter ungefär som jag, fast jag lägger inte patiens på datorn utan det var mer förr med riktiga kort.
Mahjong har släpat efter men det har jag spelat mycket. Och nu är det bara Wordfeud.
Kram

Paula sa...

Hej, patienser glömde jag totalt bort, vilken miss! Jag växte upp med min mormor som i princip alltid hade en kortlek i handen och en patiens på bordet! Och självklart lärde jag mig att lägga patiens. Jag har provat på datorn, men saknar känslan av att hålla i korten. Candy crush var inget för mig heller, totalt intelligensbefriat, haha. Om du gillar frågesport kan du googla på vetligan där det finns roliga frågesporter att spela mot andra. Mahjongen du visar på bild såg väldigt komplicerad ut. Ojoj, jag spelar varje dag, men mycket enklare! Ha en skön söndag

Musikanta sa...

Gerd:
Wordfeud kanske jag skulle pröva?
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Mahjongen jag visar är den lättaste i en serie. Ändå får jag inte ut den så ofta. Men man kanske ska tänka längre på varje dag som på schack.
Jag löser korsord varje dag - prenumererar på två veckotidningar av den anledningen. Plus att lokalblaskan också har ett korsord varje dag. Tack för tipset med Vetligan i alla fall, men jag tror inte att jag skulle ha tid med det också. Städning och annat hushållsarbete är eftersatt redan som det nu är :-). Men jag ska kika in på sajten.
Önskar dig också en skön söndag!
Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

gillar inte spel men spelat med barnbarn ❤️

Musikanta sa...

Hannele:
Lycklig över att fortfarande ha barnbarn att spela med.
Ingrid

Karin sa...

Det låter som om du är en bra vinnare Ingrid! En dålig vinnare tycker jag är den som triumferar, skryter, tycker sig vara bäst osv. Sådana finns faktiskt också.

Lena i Wales sa...

Trevligt med dessa frågor. Man lär känna bloggaren så mycket bättre.
Ha det bra!

Musikanta sa...

Karin:
Det är klart att man inte bör vinna över de små barnbarnen, men ibland går det inte att undvika tyvärr.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena:
Håller med dig. Det här var ju roliga frågor eftersom man kan få lite tips.
Ingrid

Mia Halvarsson sa...

Mahjong ska jag lägga in i datorn, har spelat det förr med vid databyte så försvann det :) Tack för påminnelsen <3 Ha det så fint nu <3