onsdag 29 april 2020

1753 Måsen har flugit bort

I dessa frustrerande coronatider får man försöka roa sig gå gott man kan. Vissa rutiner har jag ju sedan tidigare som en promenad om dagen och en timmes övning på flygeln. Jag ska lägga till en timme på orgeln också har jag tänkt och försöka komma ifatt tioåriga barnbarnet Caspar med det lilla d-moll preludiet som tillskrivs J.S.Bach och som Caspar har tillägnat sig på sistone. Om man vill kan man höra honom spela Ich ruf Zu dir av samme tonsättare här.

Utöver dessa rutiner är det korsordslösning och måleri som gäller. Min senast tavla från Högby fyr på norra Öland hade jag ansett som färdig. Jag slog fast att den inte blev bättre av att jag målade mer på den utan möjligen sämre. Men för att göra den lite livligare målade jag dit en mås i ett träd. Här kan man se denna mås sitta i trädet.

Nu är det ju så att en mås har simfötter och alltså inte kan sitta i ett träd, vilket några av mina kära bloggvänner genast påpekade :-). Jag insåg också detta efter att ha tänkt efter. Men de sa samtidigt att det naturligtvis inte gjorde någonting då konstnären har sin frihet att måla som hen vill. Men jag vill ju att det ska gå rätt till här i världen så att måsen fick flyga iväg. Och i dess ställe har en skata flugit dit och satt sig. En skata har ju rejäla klor och kan hålla sig fast, så nu känner jag mig lugn.

 Bilden går att klicka större 

12 kommentarer:

Mirren sa...

Mycket bättre med en skata, det ger lite dynamik till tavlan tycker jag! M&P

Ingrid sa...

Skatan pryder sin plats!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Mirren:
M&P

Musikanta sa...

Ingrid:
Roligt att du tycker det.
Kram tillbaka från Ingrid

Karin sa...

Fin målning! Jag kollade på måsen och inser att jag nog inte skulle ha reagerat på att den satt i ett träd. Men skator är ju dekorativa fåglar så jag tycker det var ett bra byte. Kul att det går att ändra så, med akryl. Jag hade haft svårare byta ut måsen i akvarell.

Musikanta sa...

Karin:
Vi är tydligen inga fågelskådare - varken du eller jag, haha. Ja, det är fördelen med akryl att det går att måla över när det blir fel. Fast, det är väldigt svårt att få till samma färg som innan om man ska måla över något. Akrylen mörknar ju när den torkar så även om färgen ser ut precis likadan ut när man målar om blir den annorlunda när den har torkat.
Ha det gott önskar Ingrid

BP sa...

Det där med måsen hade jag aldrig märkt på måste jag säga. Fågel som fågel för min del. Har aldrig tänkt på att måsar inte kan sitta i träd. Guuuuu så mycket man lär sig.
Hur som helst älskar jag din tavla. Den är så fin, och jag är glad att du avstod från att måla dit en liten tjej.

Musikanta sa...

BP:
Haha, inte tänkte jag på det heller. Men som väl är har jag mina kära bloggvänner som är på alerten. Så nu blev det en fågel med klor i stället för simfötter. Jag blir så glad när du säger att du älskar min tavla - nu kan jag be Kent rama in den.
Ha det gott önskar Ingrid.

Hanneles bokparadis sa...

måste vara underbart att spela med barnbarnet, fin tavla.

Pettas sa...

Där satt den! Skatan! Fast jag tyckte att måsen också satt bra där den också, fastän den har simfötter. En stor konst i konstverket med andra ord. Men så skönt att du kan få fåglarna att lätta och flyga ut ur konsten och andra att ta plats på samma gren.
Härligt Ingrid!
En trevlig Valborg önskas er båda från oss båda!

Musikanta sa...

Hannele:
Haha, det är nog mer att jag lyssnar på dem numera. De har blivit så otroligt duktiga. Kul att du uppskattar tavlan.
Ha en skön fortsatt Valborg och första maj önskar
Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag får måla en mås på någon skärgårdstavla i stället. Jag tyckte den faktiskt såg ganska måslik ut. Jag tyckte också att skatan skulle sitta på just den grenen, dottern (Mirren) tyckte ju att tavlan blev lite mer dynamisk av den, haha. Om man nu kan tala om dynamik i detta alster.
Önskar er båda en skön första maj trots kylan.
Ingrid