fredag 1 juli 2022

1907 Konfirmandkalas

Klockan 6 på söndagsmorgonen gick Mirren upp för att baka potatisgratäng och Budapesttårtor. Redan dagen innan hade hon gjort tre ostpajer och ett stort antal kladdkaksmuffins. Casimirs konfirmation i kyrkan skulle börja klockan 11. Den har jag berättat om här. När konfirmationsmässan var slut var vi alla bjudna på kalas till huset i Tallkrogen.


Kent och Mirren tog bilderna som går att klicka större.

Här ovan syns efterrättsbuffén med fyra längder Budapesttårta, två med hallongrädde och två med klementingrädde. Makarons, kladdkaksmuffins, glass och bitar av olika frukter fullbordar härligheten. 

Clarissa med ny klänning och blomsterkrans i håret dagen till ära.

Dagen var antagligen en av de varmaste denna sommar. När alla hade kommit slog vi oss ner utomhus och blev bjudna på en svalkande bål. Sen var det bara att gå in och ta för sig av läckerheterna på buffébordet och gå ut igen. 

Pappa Christian, vår svärson Jörgen, min äldsta dotter Anna och farfar Bosse räds inte att sitta i det gassande solskenet. 

Här är vi som föredrar att sitta i skuggan:  Kents kusin Kay, sambon Ingrid, jag och farmor Ingrid. Fyra  Ingrid på kalaset. Clarissa heter också Ingrid

När vi suttit ute ganska länge, ätit gott och haft det trevligt i allmänhet var det dags för Anna och Jörgen att åka hem till sin stora hund, som inte är van vid att vara ensam någon längre tid. Vi andra flyttade in i huset eftersom det inte var någon som stod ut med att sitta i solen.

Farfar, farmor, mormor och morfar har tagit för sig av de fantastiskt goda tårtorna. Casimir övervakar det hela med en liten kinesisk drake som han fick av oss i skojpresent. 


Farfar Bosse, Christians bror Anders och farmor Ingrid.

Mirren med Rio på huvudet är nöjd och glad över att allting har blivit så lyckat. 

En tillökning i den stora fågelfamiljen har det också blivit. Två grå nymfparakiter har fått en unge som verkar bli ljusgul. Än så länge vet man inte om det är en han eller hon. Tillsvidare får hen heta Iris. Naturen är oberäknelig! 




5 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...


Ett trevligt familjeinlägg!
Så mycket gott ni blev bjudna på också.
Budapestlängderna, wow, wow...:)
Ni hade det lite varmare än vad vi hade, uppochnervända världen!

Ha det gott!
kram

Musikanta sa...

P-Karin:
Tack för rar kommentar. Man måste ju dokumentera...
Hon är fena på matlagning, Mirren. Men jag förstår inte hur hon hann på morgonen. Diska och ställa i ordning allt också och se till att barnen kom upp och Casimir kom iväg tidigare? Men så är hon ju 41 år yngre än jag förstås.
Önskar er båda en skön helg!
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Hon är duktig, Åsa! Roligt med kalas och konfirmation.
Jag tänkte på dig i förrgår, vi var uppe på Taberg, och jag minns att jag vid förra besöket köpte en liten keramikvas till dig i 50-årspresent. Du fyllde i all hemlighet, men jag visste ju om det ... och så kunde jag räkna ut när vi var där.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag har fortfarande vasen kvar och tänker alltid på dig när jag ser den. Dessutom tänker jag på dig varje dag eftersom jag har dina muddar på mig när jag sitter vid datorn. Jag får skavsår av musen annars. Likväl som av strykjärnet (men det är ju inte så ofta jag använder det.)

Karin sa...

Vilket fint kalas! Jag beundrar Mirrens goda nerver – att gå upp på morgonen för att göra gratäng och baka tårtor till kalas samma dag kräver mod, säkert handlag och beslutsamhet!

Vad fint med de nya medlemmarna i fågelfamiljen! Att det är för tidigt att könsbestämma dem, påminner mig om när sonen var fem år och hans mormor just fått ett par kattungar som vi inte visste ännu om de var killar eller tjejer. Han utbrast: "Men, har ni inte tittat under?!"