måndag 30 juni 2014

955 Halvårskoll januari - juni 2014

Både i det vilande Fredagsgalleriet och i Lördagsbloggen har vi haft ett stående tema i slutet av juni och december - Halvårskoll. Någon eller några bilder från varje månad. En av mina äldsta bloggvänner - Annika i Reston - har just lagt in fina bilder på vad den familjen har varit med om det senaste halvåret. Även bloggvännen Olgakatt har upplevt många spännande saker. Själv uppmanar jag mina lördagsbloggvänner att fortsätta med denna tradition trots att vi annars gör uppehåll med Lördagsbloggen under sommaren .

Det här inlägget handlar mycket om mina yngsta barnbarn. De växer så fort att det är roligt att dokumentera vad som har hänt när jag träffat dem. Alla bilder går att klicka större.

Januari


Julgransplundring på Ulriksdals slott var en trevlig upplevelse som jag skrivit om här. Kungen själv har berättat om julgransplundringen här. Kung Karl Johan med sitt hov hade ordnat med massor av spännande saker både för vuxna och barn förutom dansen kring granen och godispåsar. Men man måste vara ute i god tid för att få en chans att få en biljett.Årets första Veckans Casimir. Ett monster som verkar ganska trevligt och glatt. Casimir är mitt äldsta yngsta barnbarn - här 6,5 år.

Februari.


Jag vikarierade i någon månad som körledare för den här jättetrevliga kören i Söderköping - Glädjekören. Här har jag berättat om den.


TRÄNING hade vi som lördagstema en vecka i mars och jag skrev förstås om den träning som följt mig genom livet sedan jag var sju och började spela piano. Casimir började spela gitarr redan som femåring och mamma Mirren tränar med honom varje dag. Här spelar han tillsammans med sin morbror - Kalle - som också spelar gitarr. Trots att han snart ska fylla femtio har han eget rockband.

Här kan man lyssna till Casimirs egen komposition - Myrornas sorg.

Mars

Så här såg det ut i Mälarhöjden när jag kom dit och hälsade på Mirrfamiljen den 19 mars (!) i år. Snön låg förstås inte kvar mer än ett par dagar, men det kändes väldigt konstigt att lämna ett vårlikt Mogata och kastas huvudstupa in i detta vinterlandskap.


Lillebror Caspar, här 4,5 år, har börjat spela tvärflöjt. Han valde tvärflöjt för att den glittrar så vackert! Jag är förvånad över att han får sådan fin ton i flöjten, jag som inte kan få någon alls hur jag än försöker. Jag har ett videoinlägg på honom här. Mirren tränar också en halvtimme varje dag med honom. Här frågar hon honom vad noterna heter.


April

Den 7 april var det avslutning på Lilla Akademien, vars söndagsverksamhet lillebror Caspar deltagit i. Här är bilden från den avslutande dansen. Caspar var örn i en dräkt som Mirren sytt. Temat var fåglar och barnen fick välja mellan att var svan, mås eller örn. Här har jag berättat om avslutningen.Caspar har en svart dräkt med silvervingar och en rosa näbb på bröstet.


Sen var det förstås påsk också. De tre minsta barnbarnen, Casimir, Clarissa och Caspar har letat reda på sina påskägg.


Maj

Massor av saker hände i maj och det är svårt att sovra bland bilderna. Den största upplevelsen var nog i alla fall konstresan till Öland som Söderköpings konstförening anordnade. Det blev tre hela inlägg innan jag blev färdig här på bloggen med den. Här är en bild som ligger i det första inlägget. Bilden är från det vackra Vidamuseet.


Utflyktstips i sommar var ett av lördagstemana i maj som Olgakatt hade hittat på Jag tipsade om vår lilla vackra sommarstad Söderköping där man bland annat kan klättra upp på Ramunderberget, från vilket man har en hänförande utsikt över den lilla staden.Juni

Två stora händelser i juni, målarkurs på Ölands folkhögskola och Kalles femtioårsfest. Från målarkursen hade jag så mycket att berätta att det blev fyra inlägg innan jag blev färdig med den. Här kan man läsa det första. På bilden nedan är alla deltagarna med, utom vår kursledare konstnären Bo och Toni, som det bara kom med lite av skjortärmen på. Vill man se hur hela han ser ut och även Bo, kan man gå in och läsa här.
25 grader i skuggan när vi åt vår medhavda lunch i Södra Bruket nära Degerhamn på Öland. Hela veckan hade vi strålande varmt och vackert väder. Vår kursledare Bo i blå skjorta har dukat upp lunchen. Stranden med klippan och den röda jorden blev ett motiv för mig på onsdagen när vi återvände till platsen.En annan plats som vi åkte till för att måla var Bläsingehamn. Här glömde jag min halvfärdiga tavla som jag hade ställt mellan bänken och bordet där jag satt och målade. Förmodligen hade den blåst i sjön för den var inte kvar när vi kom dit dagen därpå för att hämta den.

Kalles -sonens - femtioårskalas blev en hejdundrande tillställning med över sjuttio gäster från när och fjärran, nästan alla kompisar till Kalle. Showade gjorde Mash Up som består av melodifestivalsdansaren Adam, hans syster Linn och mitt näst äldsta barnbarn Isabelle. Videoklipp finns i inlägget här. Kalle själv spelade med sitt rockband, men då hade vi redan gått hem. Eftersom det är mest hårdrock han spelar så gjorde det inte så mycket att jag missade det, även om det naturligtvis hade varit kul att höra bandet. Men det blir väl fler tillfällen. Hårdrock är inte min melodi...


Trångt om saligheten på Kalles femtioårsfest i Dagsbergsgården. Yngste svärsonen Christian pekar på något i mitten, Mirren i rosa sjal mittemot och Kalles flickvän Ann-sofie i vitt till höger i bild.


Temat var rock och det hade både min dotter Anna och äldste svärsonen Jörgen anammat, som dagen till ära bar svart peruk med hår till axlarna och solglasögon. Även dottern Anna, i mitten, var klädd som en rockbrud. Kalle med flickvännen Ann-sofie längst till höger.  Mor och son. Jag har just hållit tal och bett alla gäster att rösta på mig på Besökstoppen, vilket de lovade. Jag kom god tvåa. Hade just läst om Gunilla Pontén som fyllt 85 och tyckte att man skulle "sticka ut" fastän man var gammal. Som synes har jag hörsammat uppmaningen. 

Min bloggvän Veiken ligger just nu etta på Besökstoppen.  Klicka bara på länken. Man scrollar ner en bit och klickar på adressen och sen på Rösta. Man får bara rösta en gång per dygn. 

24 kommentarer:

olgakatt sa...

Om man inte annars märker hur tiden går så gör man ju det på barnen omkring sig! Och tänker man på vad senaste halvåret burit med sig kan det stå still i huvudet tills man tittar på bilderna man tagit. Det har ju hänt massor med trevliga saker.
Som medicinstuderande lärde jag mig att när man frågar ut patienter ska man vara medveten om att "människans minne är högst fjorton dagar".
När folk gnäller över det dåliga sommarvädret ska du tänka på din fantastiska Ölandsvecka.
Nu ser vi fram mot nästa halvår!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Ju äldre man blir, ju fortare går det - tycker åtminstone jag. Mitt mitt närminne är ungefär 14 dagar men jag börjar minnas saker som hände för mycket länge sen. Det hör ju ihop med åldern.

Jag bryr mig inte ett dugg om hur vädret är utanför fönstret - visst var det härligt med värmen på Öland men det var väldigt svettigt och jag hade svårt att sova.

Jag har ju så mycket roligt att sysselsätta mig med inomhus, spela, måla eller sitta vid datorn. Just nu är det ju fotboll också på teve.
Ingrid

Annika sa...

OOO vad fint!!
Så fint upplagt. Ingrid, tror inte du länkat din blogg hos mig. Men jag kan göra det åt dig,
Vilket väder ni hade på Öland! SÅ ska det se ut!
Har ändå gott hopp om vädret i Sthlm i veckan, ser bra ut!!
DU är så fin, så fin i din klänning och de rosa strumpbyxorna!! GILLAR!
Ni hade en konstig vinter hemma medan vi tidernas vargavinter.
Kramar!!

Första året i Hjo sa...

Tycker mycket om Myrornas sång! Härlig kille.

Veiken sa...

Detta är ett otroligt trevligt inlägg. Det måste vara svårt att välja händelse, men du har valt så fint! :) Kramar

Karin sa...

Härligt inlägg med mycket musik och ett myller av mysiga människor. Kul!

Karin sa...

PS. Blev inspirerad att halvårskolla jag med!

PPS. Hittade din länk två gånger hos Annika, så jag tror att hon missade att du redan hade loggat in dig.

Musikanta sa...

Annika:
Bra att du länkar min blogg hos dig. Någon sa att det fanns en widget hos dig, men jag glömde bort det.

Det var nästan för hett den veckan på Öland, jag brände mina armar första dagen utan att jag märkte det - satt med solen bakom ryggen. Så jag fick ha långärmat resten av veckan. Det kan man knappt förstå idag!

Att ni har haft sådan vinter är ju helt oförklarligt. Reston ligger ju så långt söderut. Liksom att vi hade sommar i april redan.

Strumporna var i exakt samma färg som scarfen, det var därför jag tyckte jag kunde ha dem. Kul att du gillade utstyrseln. Jag har ju mest haft dämpad kolorit i kläderna tidigare, men nu ska jag pröva med lite mer färg i fortsättningen.
Många kramar tillbaka

Musikanta sa...

Hans:
Så roligt att du gillade den. Det är konstigt att han kommer ihåg melodin när det inte finns noter. Den är sig precis lik varje gång. Och han är mycket allvarlig när han spelar den. Men så är den ju sorglig också...
Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Jag har ju mängder av inlägg från mina gamla tidningar t.ex. och från barnböcker etc. etc. Men det ska ju vara något som har hänt och då blir det ju dessa små(för det mesta i alla fall)vardagshändelser man tänker på.
Tack för en mycket uppmuntrande kommentar!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Kul att du hänger på! Nej, jag loggade inte in hos Annika men jag länkade till henne i min blogg. Så hon kanske har länkat dubbelt. Inte mig emot :-)...
Tack för uppmuntrande kommentar du med!
Ingrid

HeLena sa...

Händelserikt halvår och fina bilder!
Kul med tema på fest det gillar jag. Du är jättefin och "rockig" med cerisa strumpbyxor till din klänning och scarf! Härligt att du vågar sticka ut!!

Musikanta sa...

HeLena:
Ja, så kan man ju se det också att jag bidrar lite till temat, haha.

Festen var så välordnad med så många trevliga människor så det var en fröjd att få vara med. Show med levande musik bidrar ju alltid till att det blir hög stämning.
Kram
Ingrid

Annika sa...

Exakt, råkade länka dig dubbelt. Why not :-))))
HAHA, det blev ngt fel där så du blev dubbel. men som sagt, det är ju BARA bra!!
Kram igen!!

Veiken sa...

Vi njuter ju för fullt av sommar och ljusa kvällar, men din vinterbild är så fin - verkligen ett vykort av bästa sort! Kram

Tove Olberg sa...

Hej i halvårskollen! Tiden ja, den flyger sin kos så det är bra med "minnesbilder".
Frejsig och glad i kläderna poserar du själv med! Härliga bilder!
Fortsatt glad sommar! När har du din utställning?
*tavelkram*

Ölandsvindar sa...

Visst ja, det har redan gått ett halvår. Full fart mot 2015! När jag var liten trodde jag knappt att jag skulle få uppleva 2000-talet. Då skulle jag ju vara jättegammal. Men så blev det inte...glada strumpbyxor och sticka ut...det är min melodi också!
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Annika:
Det var ju jättebra att du länkade mig två gånger :-).
Hoppas att du njuter för fullt nu när du äntligen är hemma i Sverige och i Finland. Idag är det ju ett underbart väder här så det kanske ni har också.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Men du såg väl att det var tagit 19 mars! Vi hade full vår hemma och sen kom jag dit upp med all denna snö. Det tog visserligen inte mer än en dag innan den försvann, men det kändes konstigt i alla fall.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Tove:
Tack för rar kommentar! Utställningen är v. 29 och 30 ute på Gränsö som ligger på vägen mot Tyrislöt om du vet var det ligger i Sankt Anna.Jag skriver nog något om den när den dagen kommer.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Kerstin:
Kul att du gillade mina strumpbyxor - kanske passade de inte precis ihop med klänningen för övrigt, men numera verkar det som man inte har någon respekt för att vissa färger inte går ihop med andra, som jag är uppvuxen med.
Kram tillbaka

Eleonora sa...

Det är alltid en stor glädje att få läsa dina "halvårsrapporter". Så fin sammanfattning och vilket festligt och härligt avslut. De tre små lintottarna är också så mysiga att se på bild.

Fortsätt ha en underbar sommar. Hoppas att värmen kommer snart också. Stor kram får du här från
Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för din rara kommentar . den värmer som alltid och manar till fortsatt bloggande :-).

Jag håller på och målar så jag får ihop lite sommartavlor till utställningen ute i Sankt Anna. Kan ju inte bara komma med vintermotiv, haha. Så att om det är varmt eller kallt ute bryr jag mig inte så mycket om.
Varm kram tillbaka från Ingrid

Eleonora sa...

Lycka till med utställningen och hoppas du hinner få ihop många alster. Kram tebaks´.