torsdag 9 april 2009

GLAD PÅSK

Hos den glada pensionären Musikanta är det full rulle över påsk, för att uttrycka det vanvördigt. Här är schemat för påsken:

  • Skärtorsdag 18.00 Skärtorsdagsmässa
  • Långfredag 15.00 Långfredagsgudstjänst
  • Påskafton 11.00 Dop
  • Påskafton 23.30 Påsknattsmässa
  • Påskdagen 11.00 Påskdagsgudstjänst med kör - början 9.30
  • Annandag Påsk 15.00 Annandagsgudstjänst


Dessutom kommer Mirren med familj och hälsar på på Påskafton och Påskdagen. Hon har lovat att förstärka kyrkokören på Påskdagen - har kort med sopraner där för tillfället. Det innebär också ett extra tag med dammsugaren och kvasten. Samt en sväng till stormarknaden.

Sen har jag 20 psalmer att träna på och fem postludier. Fast jag fuskar och spelar samma postludium här och där eftersom det är olika kyrkor jag jobbar i...

Så bloggandet får ligga i träda under denna tid som man kanske kan ana... Men rapport från livet som kantor lär väl komma så småningom. Material till blogginlägg kommer inte att saknas.Ska i alla fall försöka få till ett fredagstema...

GLAD PÅSK alla bloggvänner!

11 kommentarer:

Grekland nu sa...

En riktigt GLAD PÅSK - eller God uppståndelse som man säger i Grekland - önskar jag dej och din familj! Själv firar jag om en vecka...

Musikanta sa...

Grekland nu:
Tack för påskhälsningen! Ha en skön helg även om du inte firar påsk just då!
Kram/M

Eleonora sa...

Kära söta lilla Musikanta-Ingrid! Du jobbar då för minst 4 personer!! Men när man trivs och mår bra, så går det ju vägen.

En riktigt glad och skön Påsk vill jag önska dig de dagar du känner att du orkar med. Men Lillmirren ger dig nog oanade krafter och Mirren ger dig kanske hjälp som kan behövas i köket! Ha det gott kära du och stor påskkram!

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, jag räknar faktiskt med lite hjälp från Mirren i köket. Hon är jätteduktig på att laga mat och tycker dessutom att det är roligt - något som inte jag gör.

Det ska bli väldigt roligt att träffa Lillmirren igen och även Mirren och Mirrpappan. Den senare är extra välkommen eftersom min dator strular och han är suverän på datorer...

Ha en skön påsk och en varm påskkram får du också av mig!

Miss Gillette sa...

När du nu jobbar och sliter så hälften kunde vara nog ska du väl inte behöva städa dessutom. Visa karln hur dammsugaren funkar, män brukar ju gilla maskiner av vilket slag det vara månde.

Allvarligt talat -- arbeta inte ihjäl dig! Jag gissar i och för sig att du trivs med det du gör, fast det kan ju bli mycket ändå.

Glad påsk!

Anonym sa...

Glad Påsk!
Med ditt fullspäckade schema begriper jag inte hur du får till en påskmåltid?
Du har god assistans av Mirren förstår jag! Det är skönt att kunna hjälpas åt.

Påskkramar!

Musikanta sa...

Miss Gillette:
MM är med och håller reda på mina noter när jag spelar och är chaufför.

Jag har visserligen haft körkort sedan 1955 men det är ganska skönt att slippa köra ibland, i synnerhet när det är mörkt och dåligt väder.

Så han brukar slippa dammsugaren. (Jag måste ändå damma för det är något som inte ingår i hans städrutiner.)

Men han är bra på bokföring och datorn och att deklarera, så det jämnar ut sig...

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Jag glömde önska GLAD PÅSK så jag gör det nu! :-D

Musikanta sa...

Marskatten:
Mirren kommer inte förrän vid ett-tiden i morgon efter att ha varit i Kolmårdens djurpark med Mirrmaken och Lillmirren.

Förmodligen är familjen hungrig vid det laget så jag har faktiskt snärvat ihop både en purjolökspaj och en palsternackslåda i kväll. Bara att värma när de kommer :-)

Men jag räknar med assistans av Mirren på Påskdagen - både som körsångare och kock!

En varm påskkram till dig och god fortsättning på påsken!

tant lila sa...

Oj, du måste vara stark! Jag orkar knappt vara besökare! Men kyrkan är faktiskt häftig över påsken med dramatiken som finns där.

Anonym sa...

韓谷屋,金漢城,巴西里,漁人碼頭,人間,鳥語花鄉,鳥語花鄉,花園餐廳,複合式餐廳,複合式,泰式料理,領事館,西子灣,好望角,精品民宿,水悅雅築,水悅雅築,海濱民宿,信義之家,海天依舍,海天,源泰綠地,綠地,時尚民宿,育樂中心,生活民宿,富雅民宿,五號小築,小魚民宿,優質民宿,七星潭,七星海,安莊民宿,紫園,上豪民宿,七星潭,東方戀人,月牙灣,富莉民宿,福田民宿,哇旦民宿,異速館,小荳荳,炭烤,雨果,國賓飯店,夏都,文字燒,月島,文字,法式餐廳,曼波,居酒屋,咖哩事典,原燒,咖哩,紅蟹將軍,上閤屋,百樂,天河,咖啡,鐵板燒,葡萄酒,燒肉庭,藍色狂想,海洋館,麻辣,巴黎春天,泰國餐廳,辛香館