fredag 5 mars 2010

Styling

Läste i ICA-kuriren att man kunde skicka in en önskan om att bli stylad och få nya kläder, ny frisyr och en helt ny image. Fick inspiration att ringa min frissa för att också bli en smula förvandlad i väntan på att min önskan om styling ska bli behandlad…

Fast ICA-kurirens frissa klippte av tjugo centimeter av senaste modellens hår, så det skulle väl inte MM gilla förstås. Han som helst vill att jag skulle ha hår ner till rumpan. Så jag kanske ska vänta med att skicka min önskan. Sen måste jag också skriva och berätta vad jag vill ha hjälp med. Att gå ner tio kilo i vikt är väl inte så gångbart. Färger kanske! Andra än brunt, benvitt och svart…

Hur som helst ringde jag till Marie-Louise, min frissa som klippt mitt hår med jämna mellanrum de senaste femton åren. Hon är en verklig hårkonstnär och jag litar helt på hennes råd när det gäller min kalufs. Det är alltid trevligt att komma dit – hon brukar ta god tid på sig så att vi kan avhandla vad som hänt i familjen och på stan i lugn och ro under tiden hon klipper mig.

Hennes lilla frisersalong är mysig och hemtrevlig och det finns många tidningar där man kan kolla upp vad kändisarna har för sig. Jag hinner förstås av ovanstående skäl aldrig med att läsa något när jag är där utom när hon får något telefonsamtal…


Idag tog det extra lång tid eftersom jag hade bett henne fotografera mig före och efter stylandet. Före stylandet ska man se sur och tråkig ut på fotot och helst ha håret hängande lite spretigt överallt. Så ser alla modeller ut på de kort som jag sett i tidningarna. Efter stylandet ska man däremot se jätteglad ut och skratta och le mot kameran…

Fotot här tycker jag är ett bra exempel på före. Åtminstone spretar håret ordentligt på spegelbilden.


Och här har jag blivit förvandlad från en grå liten mus till en femme fatale. Jag fick förresten höra att kungafamiljens kvinnliga medlemmar klipper sig varje vecka, så jag är i gott sällskap även om det bara blir halvannan månad för min del. Och jag ser väldigt glad ut trots att mina äppelrunda kinder framträder bra mycket tydligare i den nya frisyren. Det såg jag inte förrän jag kom hem…Jag kanske gör ett försök med ICA-kuriren i alla fall när håret har spretat till sig om några månader.

PS! Eftersom jag gjorde ett misslyckat försök att lägga in en video i mitt nästa inlägg om Morgon, råkade jag ta bort det här inlägget också. Jag har skrivit om det igen, eftersom Marie-Louise sa att hon skulle läsa det när hon fick tid. Det innebär att ALLA kommentarer också tagits bort.

Jag hade fått många trevliga och roliga kommentarer. Bloggblad tyckte att jag skulle ha haft andra gamla kläder på mig FÖRE, Marianne att jag skulle piffa till mig med en scarf, Eva att det var smilet som var det bästa med EFTER och att jag annars såg ungefär likadan ut och Mirren som tyckte jag såg yngre ut FÖRE än EFTER, haha.

3 kommentarer:

Musikanta sa...

Musikanta sa:
Alla som undrar vart alla kommentarer har tagit vägen kan ju läsa PS:et i inlägget så blir mysteriet löst...

Orkar ni skriva om kommentaren skulle jag bli jätteglad :-D

Marianne sa...

Å, nej! Men jag kommer inte ihåg vad jag skrev. Jo, jag skrev nog att du minsann inte alls ser sur och butter ut på före-fotot, det syns att du har sjå att hålla dig för skratt!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Du gör som man brukar på före- och efterbilder. Ser allvarlig och lite sur ut på förebilden och ler sedan stort på efterbilden! ;)