onsdag 10 mars 2010

Nya intressanta bloggar

Har just lagt in två nya länkar till bloggar som jag rekommenderar å det varmaste. Dels till Slottsträdgårdsmästaren, som förutom att han visar underbara bilder med intressanta texter, dessutom svarar snällt och proffsigt på frågor som man har om sin trädgård. Jag hamnade där när jag letade efter en bild till min lavendel. En härlig blogg!

Här är en annan ljuvlig bild som jag lånat av honom


En annan blogg hamnade jag i genom en ren slump genom att jag klickade på bloggen närmast min egen när jag hade pingat. Den heter Från Kaos till Kosmos. På den skriver en kille (!) mycket trevligt om hur man ska få ordning på kaoset i sitt hem och ger en massa praktiska tips om saker och ting.

T.ex. att man ska lyssna på ljudet innan man köper en självavfrostande frys (en del låter tydligen hemskt hela tiden) eller hur man tar bort klisteretiketter från plastburkar. Kul och intressant läsning!

8 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Trevligt med bloggtips!

Slottsträdgårdmästaren känner jag till och jag håller med dig, det är en fantastisk blogg

Den andra måste jag kika in till.

Hej så länge!

Bloggblad sa...

Jisses... jag borde anlita både kaos-killen och slottsträdgårdsmästaren (samt N i d t här ovan)

Hur mycket har jag råd med? (eller "oåda mä" som man säger här!)

Londongirl sa...

Slottsträdgårdsmästaren har jag läst länge och det är en av mina favoriter.
Den andra har jag aldrig läst...ska kolla in den nu. Tack för tipset! :-)

Musikanta sa...

Njut i din trädgård:
Hej, och välkommen till bloggen. Slottsträdgårdsmästaren kommenterar tydligen bara i sin egen blogg, annars hade jag förmodligen stött på honom tidigare!

Bloggblad:
Bådas tips är vad jag förstår helt gratis! Åtminstone har jag inte fått någon räkning...

Londongril:
Inte nog med att Kaosbloggen ger tips, man får inspiration också! T.ex. att frosta av sin gamla frys som jag gjorde i förrgår och att städa upp i garderoberna...

Evatina-beth sa...

Har ingen trädgård längre, men då kan det ju vara extra kul att se vackra trädgårdar som andra jobbar med.

Musikanta sa...

Eva:
Jag är inte särskilt intresserad av trädgårdsarbete, men jag älskar vackra bilder på trädgårdar och blommor. Och min lavendel, som är en av de få arter som överlevt hemma hos oss, ska jag klippa ner helt, som SLT föreslog, när äntligen vår Mårra har behagat smälta ner.

slottsträdgårdsmästaren sa...

Jag är ingen mästare på att kommentera men jag läser din och flera andras bloggar. Men nu har jag kommenterat! Ha en fantastisk vårhelg!

Musikanta sa...

Slottsträdgårdsmästaren:
Haha! Jag menade inte att vara ironisk på något sätt, jag bara konstaterade att jag inte sett din signatur på någons blogg. I så fall hade jag säkert gått in och klickat på den, eftersom signaturen verkade spännande i sig och jag är nyfiken av naturen.

Men HUR skulle du kunna hinna med att läsa och kommentera på andras bloggar när du har så mycket jobb med att skriva svar på de mängder av möjliga och omöjliga frågor du får på din egen blogg? Du är fantastisk som orkar!

En underbar vårhelg önskar jag dig också. Än kan du väl ta det lite lugnt och bara promenera omkring, fotografera och njuta av naturen och den vackra stadsmiljön där du bor.

Tack för kommentaren i alla fall :-)