torsdag 20 maj 2010

Maskrosor...

Igår regnade det hela dagen och jag vågade mig inte ut trädgården förrän på kvällen. Det varma vädret kombinerat med den enorma fuktigheten har fått gräset att växa skyhögt och maskrosorna att svämma över. Eftersom jag köpte en utmärkt och dyr maskrosupptagare förra året kände jag mig tvungen att gå ut och pröva den.


Så här såg det ut i trädgården igår. Inte undra på att man blir matt! Inte nog med att maskrosorna ska hyfsas till, jag måste också rensa mellan plattorna. Det gör jag med en spackelspade.


Jag vet att det finns olika ogräsmedel som man kan hälla ut mellan plattorna, men jag tycker synd om alla skalbaggar och myror som också finns mellan och under dem. Jag framhärdar alltså med att sticka och skrapa bort ogräset.


Sen ska alla vissna penséer plockas bort, gångarna runtom huset skyfflas, kirskålen, som frodas i ett hörn av trädgården, grävas bort och alla förgrodda solrosplantor sättas ut och…


Men det tar vi en annan dag.

9 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, det där känner vi alla till:D och helst vill man bara förtränga hela eländet. Man känner stundvis en gnutta vanmakt över maskrosor och annat ogräs som gärna tar över så det knakar....
Tänkte just på det idag när jag var i växthuset och bökade om, att man är prillig. Så mycket enklare det skulle vara att köpa sina grönsaker, fast det är ju inte lika roligt när det kommer till kritan..
ha det bra på dina maskroseuppryckningsrundor!

Bloggblad sa...

Vi bjussar ogräset i gruset på ättiksaft.. :) Dom gillar det INTE.

Maskrosorna blåser vi in till grannarna...

Evatina-beth sa...

Ja, det är kul med trädgård, men så jobbigt periodvis. Nu bor vi i lägenhet och går istället runt och tittar på hur andra sliter.

Musikanta sa...

Pettas:
Jag har varit ute idag och fått ordning åtminstone på entrén. Det går ju rätt fort när man väl sätter igång.

Men jag odlar inga grönsaker, jag har nog med att ta bort allting som växer som inte ska växa. Fast persilja, basilika och dill har jag satt.

Men för er som har restaurang är det väl underbart att ha egna fräscha grönsaker. Finns väl ingenting som är så gott som egen nyupptagen potatis!
Ha det gott, nu ska jag ut och vattna.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Du tänker alltså inte på våra små vänner, myrorna, gråsuggorna och tvestjärtarna?

Maksrosupptagaren fungerar dåligt i vår blöta lerjord. Så MM klippte bort alla maskrosor idag med gräsklipparen.

Eva:
Att ha trädgård är som med disken, det är ett evigt arbete. Tur att det är vinter ibland (det är inte jag som skottar snö)...

Det värsta är att man har ständigt dåligt samvete när man gör något annat roligt, som t.ex. att läsa bloggar.
Kram/M

olgakatt sa...

I gräsmattan funkar min maskrosupptagare utmärkt. Stick, vrid, ta upp, tryck av över en hink, stick, vrid, ta upp, tryck av, osv! Men på gångar och i rabatter är det det gamla vanliga järnet som gäller.
Kirskålen är det värre med, suck, eller knölklockan, dubbelsuck.
Heja alla marktäckare som inte låter eländet komma upp!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Tack för tipset! Jag har tydligen gjort fel eftersom jag inte har vridit efter att ha stuckit ner apparaten i gräsmattan. Ska genast ut och pröva!

Marianne sa...

Äsch, maskrosor som är så vackra! Och lite gräs mellan stenplattorna är bara charmigt! Man kan visst äta maskrosorna. MM kanske vill prova? : D

Kram!

Musikanta sa...

Marianne:
Glömmer aldrig när min mamma skickade ut mig för att plocka maskrosor som hon skulle göra vin av. Det var nog den värsta dryck hittills jag smakat! Men det kanske berodde på att mamma hade svårt att låta vinet stå så länge som det skulle, haha!

Min galna faster (min saliga mammas epitet) var sträng vegetarian och plockade späda maskrosblad till sallad. Även björkknoppar...

Jag gillar INTE maskrosor annat än i andras trädgårdar möjligen. Samma sak när det gäller gräs mellan plattorna!
Stor kram från Ingrid