tisdag 5 februari 2013

741 Veckans Casimir

Det här är Casimir när han ropar på sin mamma Åsa alias Mirren. Han var inte riktigt säker på stavningen av mamma, så det är därför han ropar Åsa.  Han är väldigt förtjust i sin mamma. Så här sa han vid nattningen häromkvällen, berättar Mirren, och hon har skrivit ner det ordagrant.

 "Mamma, vet du hur mycket jag älskar dig? Du är så mjuk som ett moln på sommaren. Som havet jag vill bada i. Du är varmare än solen."

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ska han bli poet OCKSÅ? Räcker det inte med bildkonstnär??? ;)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Haha! Vi får väl se. Han är väldigt duktig på att sjunga också och sen dansar han ju balett...

Maggan sa...

Han är då rikt begåvad, din Casimir! Fantastisk.

Musikanta sa...

Maggan:
Övning ger färdighet - han ritar mycket. Att han uttrycker sig så fint beror nog också mycket på att hans mamma har läst/läser så mycket för honom.
Kram!


Eleonora sa...

Det var gulligt sagt till rara mamman!

Karin sa...

Ren poesi! Och det påminner mig om min kusins lilla treåriga kille som suckade lyckligt när han fick krypa ner i mammas säng: Åh, vad det är skönt att liga bland dig!

Karin sa...

g

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, visst är det!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Här är det tvärtom - mamma som kryper ner hos Casimir. (Oftast somnar hon då för natten eftersom han inte går och lägger sig förrän vid 9-tiden...)Och visst är det väl ren och skär poesi - bara att tänka i bilder på det sättet bådar gott för framtiden.

Musikanta sa...

Karin:
Betyder g:et någonting, annars kan jag ta bort det?

Västmanländskan sa...

Vilken poet! Fantastiskt fint.

Musikanta sa...

Västmanländska:
Ja, det tycker jag också - fast jag är ju förstås inte objektiv :-)...
Kramar

Karin sa...

Jag missade ett "g" i "ligga", så jag slängde in det i efterhand. Du kan rätta i kommentaren om du vill, eller bara låta det vara som det är.

Annika sa...

VAD fint. Det är verkligen POESI!!
Kram!

Musikanta sa...

Karin:
Haha - så långt kunde jag inte tänka! Trodde att treåringen sa så...Det får stå kvar så att jag lär mig tills nästa gång.

Musikanta sa...

annika:
Visst är det! Jag har slutat att få tårar i ögonen när jag läser det som jag fick i början. Bevis i alla fall att Mirren är en bra mamma.
Kram!