tisdag 26 februari 2013

752 Tisdagstema - Med sladd

Ja, sladdar har man nog av - inomhus åtminstone. Men den här sladden utanför huset går till två saker som jag välsignar varje dag som det är minusgrader, nämligen motor- och kupévärmaren i bilen. Som många andra har berättat på sina bloggar får inte bilen plats i garaget utan måste stå ute året runt. På några timmar är den nedisade bilen förvandlad till ett behagligt fordon att åka med och all is har smält.Utan sladd hade det inte varit möjligt.


Gud ske lov för denna sladd!

Fler som skriver om sladdar hittar man här.

9 kommentarer:

llh sa...

Ja du den sladden har periodvis i livet varit en riktig livlina.

Musikanta sa...

llh:
Välkommen till bloggen! Ja, i synnerhet när bilen har börjat bli till åren kommen och man har en mil till närmaste affär.

Beppan sa...

Vad gjorde man utan den sladden!
- tog bussen kanske.... - om det finns någon att ta.

Pettas sa...

Den sladden är guld värd:)

Kramar!

Annika sa...

Min bil har sin plats i garaget men där är inte så varmt. förstår verkligen hur värdefull din sladd måste vara!

Ha en fortsatt bra tisdag!

olgakatt sa...

Vi har carport så bilarna blir inte nerisade eller översnöade i alla fall. Tidigare bilar har haft motorvärmare, ett måste under jourutryckningar kalla vinternätter. Då satte jag i sladden när jag kom hem så att motorn var varm hela natten om jag måste ge mig iväg. Nu är inte behovet detsamma och den bil jag har nu har ingen värmare men blir varm på nolltid när jag kommit igång.

Västmanländskan sa...

Smart sladd det där.
Kram!

Musikanta sa...

Beppan:
Nej, här går det inte många bussar. Två tidigt på morgonen till Söderköping och två mellan fyra och sex från Söderköping. Och så en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Så sladden är viktig på vintern!

PettasKarin:
Jag håller helt med dig!
Kramar

Annika i Lund:
Trots att vi har två klädkammare och en bastu (=förråd) har vi aldrig haft plats för någon bil i garaget...
Ha en bra onsdag - min dator var så fruktansvärt seg igår att det knappast inte gick att komma in på bloggen. därför det sena svaret.


Musikanta sa...

Olgakatt:
Tytvärr har vi ingen carport. Det hade löst många problem eftersom vi har två bilar och motorvärmaren bara kan vara i den ena. Elen håller inte för två stycken. Bor man på landet, som vi, måste bilen starta om det är kris, som när man ska iväg på begravning etc.

Västmanländskan:
Minns hur det var förr i tiden när jag hade en bil som aldrig startade när det var under sex minusgrader. Men då bodde jag som väl var inte på landet.
Kram!