onsdag 27 februari 2013

753 Onsdagstema - Vinnarkänsla

När vi var i Prag hösten 2010 fick jag syn på en katt i ett skyltfönster, som jag förälskade mig i. Tyvärr var den ouppnåelig för mig, den kostade långt över 1000 kr och vi åkte med Ryan Air...


När vi senare samma höst var på syföreningsbasar i Skällviks församlingshem fick jag syn på en likadan katt - fast mindre bland vinsterna på ett av lotterierna. Jag tog väl lotter för ett hundratal kronor och hoppades innerligt att jag skulle vinna denna lilla katt trots att jag aldrig brukar vinna något.

Vinstlott efter vinstlott drogs men ännu, när det bara var några nummer kvar att ropa upp, hade ingen velat ha katten bland alla andra vinster som fanns på pianot. Då ropades äntligen ett av mina nummer upp och jag rusade till pianot och grep min lilla katt. Det var inte bara vinstkänsla utan en sällan upplevd vinstglädje!


Den lilla speldosan, ty det var en sådan, låg i en fin ask där det stod att den var formgiven av en ganska känd konstnär - Rosina Wachtmeister. Här kan man läsa mer om henne och här finns andra vinstkänslor att läsa om och titta på.


5 kommentarer:

Karin sa...

Så fullständigt underbar! Det är sällan jag grips av starka vill-ha-känslor, men den här skulle jag nog ha svårt att motstå.

Musikanta sa...

Karin:
Blogger har strulat nu i två dagar så att jag har inte kunnat läsa bloggar eftersom det har tagit en evig tid. Men nu har jag bytt webläsare så nu kanske det går bättre.

Du måste gå in och titta på hennes hemsida - hon är en härlig konstnär. Hon finns också med på många auktioner.

englundskan sa...

En harmonisk kisse full av tillförsikt, och flygelns fötter är också underbara, brukar dom gå utåt med fötterna?

Musikanta sa...

englundskan:
Ja, visst ser han nöjd ut, kissen. Men nu när jag tittar ordentligt är det fel på tangenterna också - mellanrummet där han sätter tassen är alldeles för brett. Men den konstnärliga friheten som din syster talar om gör väl att det inte spelar någon roll och inte heller gör det något om flygeln går utåt med tassarna. För det är ju flygeltassar det är frågan om :-).

Anonym sa...

Tyya's dad won't accept anything sizeable at the set aside - no ice cream, no sweets, no cookies. But when the saleslady puts a valuation sticker on Tyya's nose, Daddy is done feigned to secure something virtuous

http://www.webhunter.pl/?p=1


http://snikers.pl/page/5
http://przepisy-kulinarne24h.org.pl/2012/09
http://tt.org.pl/chorobska-naszych-dzieci-t52.html
http://informatoreksperta.com.pl/2013/03/czy-warto-otwierac-firme
http://kraktypo.pl/pyszna-zupa.html