lördag 9 februari 2013

743 Farväl till det ljuva livet igen?


Lite klädtips för skidbacken. Även 15 februari 1929 var det modernt att vara smal...(Bilderna går att klicka större.)

Nu har jag kommit till den punkt i dietperioden där det är kris. Jag har hållit mina viktväktarpoints i över en månad och gått ner som sig bör ungefär två kilo under denna tid. Inte ätit en enda semla och uteslutit smör på brödet t.ex. Under denna tid har jag aldrig känt mig mätt, men heller inte särskilt hungrig.


En av dessa  läckerheter innehåller mer än halva dagsransonen points för en som vill gå ner i vikt enligt Viktväktarna...(Bilden från nätet)

Det är bara det att tillvaron börjar kännas tråkig och meningslös. Jag har inte lust att göra någonting alls. Dessutom fryser jag ständigt. Jag vet ju av erfarenhet att bara man äter lite mer blir man nöjd och glad. Men det var ju lättare jag skulle bli och det var ju då jag skulle bli gladare och nöjdare med livet och få mer energi, hade jag tänkt.

MM är inte heller till något stöd. Han tycker jag är bra som jag är och säger att jag bara får fler rynkor om jag går ner i vikt. Vem bryr sig när inte ens MM gör det? Men han är ju inte med när jag ska prova kläder - någon enstaka gång numera - och ingenting går att knäppa igen om magen.

Mirren är inte heller till någon hjälp. Hon tycker bara att jag är ovanligt fåfäng för min ålder. Men så har hon heller inga problem med att ta på sig strumporna eller knyta skorna. Hon springer också uppför trapporna medan jag flåsande tar mig upp.

Det är så här dags jag brukar ge upp och återgå till mina normala matvanor. Det innebär att vågen visar några fler hekto varje gång jag ställer mig på den. Därför får jag väl bita ihop igen och säga nej till livets goda i form av onyttig mat – åtminstone för ett tag framöver. Synd att man inte längre kan få tag i sådana fantastiska avmagringspiller som i annonsen. Det hade tydligen varit till god hjälp…


Annons från Allers nr 36 1930.

23 kommentarer:

Karin sa...

Vad du glad att de där mirakulösa avmagringspillren inte finns att köpa längre, för jag har hört sägas att innehöll binnikemask! Det blev man ju garanterat smal av...

Håll ut! Det ÄR roligare att väga några kilo mindre. Tänk såhär: Semlor är gott, men det vet jag ju. Jag minns mycket väl hur de smakar. Om jag skulle äta en, finns den några sekunder i munnen, någon timme i magen och många år runt midjan. Mycket bättre att skala en motor och känna sig karaktärsfast. Och mycket trevligare att känna sig stark, smal och långbent (jodå, det gör jag, även om jag är kort och liten).

em sa...

Tröttnar du på morötterna, så kan du knapra på en selleristjälk - gott och knastrigt (mycket godare än semlor!).
Margaretha

olgakatt sa...

Viktväktarna i all ära, många lyckas gå ned med deras metod. Men jag är inte överens med deras metod att räkna poäng istället för kilokalorier. Särskilt inte när jag fick veta att poäng i USA inte är samma poäng som i Sverige. Kcal känns mera rätt.
En fastlagsbulle innehåller enligt livsmedelsdatabasen 333 kcal medan ett wienerbröd anses ha 456.
Om du går ner 1 kg på två veckor äter du ca 1600-1700 kcal/dag. Då kan du ju beräkna om du har råd med en fastlagsbulle på tisdag. Själv tänker jag äta årets då - hembakad, förstås.
F ö är det väldigt enkelt att gå in på Livsmedelsdatabasen och få veta energi och näringsinnehåll i de flesta livsmedel.

Suss sa...

Och vart tar mina kommentarer vägen undrar jag? Nu får vi se, två stycken har gått upp i rök. Avvaktar och skriver igen om detta funkar. Kram

englundskan sa...

Håll ut! Kämpa tappert mot den oförstående omgivningens frestelser. Vi ska segrande gå ur denna strid mot bullar och kakor och saffranssemlor med mycket marsipan och mjuk ljuvlig grädde. Nej ståndaktiga vi står med vår morot i högsta beredskap.
(Jag har gått upp 1 kg, en semla=1 kg?)

Suss sa...

Nu fungerade kommentaren, då så.
Jag förstår dig, jag brottas med samma problem själv, men har flera olika storlekar i garderoben. När jag är på den största brukar jag mobilisera och då äter jag lite mindre och nyttigare varannan dag en period. Unnar mig gofika lördag eller söndag, ingen annan dag + äter inte på kvällarna. Det brukar fungera. Sedan väger jag mig inte så ofta, provar kläder istället och det känns mycket bättre än siffror på en våg. Viktväktarna ger jag inte mycket för, det brukar inte hålla sig, för man går gärna tillbaka till sitt gamla liv lite i taget och sedan är man där igen. Lycka till!!! KRAM!

Musikanta sa...

Karin:
Haha! Jag antar att du tänkte att jag skulle skala en morot och inte en
motor - lite hårdsmält i så fall. Binnikemask - så hemskt!!!

Jag lovar att jag ska försöka tänka som du. Att känna mig långbent vore nog att ta i - men om tio kilo mindre kanske jag t.o.m. kan tänka mig det! Tack för stödet - jag behöver det verkligen!

Musikanta sa...

Margaretha:
Tack för tipset - har aldrig försökt. Ska inhandla en sådan nästa gång jag är i affären.
Kram från Ingrid som tycker att det är väldigt roligt att se dig här igen!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Den enda gången jag lyckats att gå ner (utan kemikalier som för 60 år sen)är med VV-metoden. Jag har också räknat kcal och t.o.m. joule, men det är krångligare tycker jag. Ett äpple är t.ex. 40-50 kcal medan det är 0 points hos VV
Några 1600 kcal har jag aldrig sett någon diet som innehåller om man vill gå ner i vikt - man bör inte äta mer än ca 1200 om man är en kvinna som inte har något tungt arbete stod det i alla mina gamla bantningsböcker.
Tack för tipset om Livsmedelsdatabasen - jag ska gå in och titta där.

Karin sa...

Hoppsan, var kom motorn ifrån och vart tog moroten vägen? Men jag lovar, du kommer att känna dig långbent när det försvinner ett par kilo kring höfterna. Väldigt trevlig känsla!

Musikanta sa...

Suss:
Kopiera din kommentar innan du skickar så du slipper skriva om den. Vet inte varför det inte funkar för dig?
Kram

Musikanta sa...

englundskan:
Jag känner mig omgiven av tröstande och peppande bloggvänner. Tack! Bara att någon bryr sig gör att jag verkligen ska stålsätta mig mot alla ljuvligheter som ständigt omger mig. Morot och selleristjälk - det blir morgondagens frestelser.
Det måste ha varit en jättelik semla om du gick upp ett helt kilo sen du åt upp den!

Musikanta sa...

Suus:
Jag har också flera olika storlekar i min garderob men tyvärr är det bara en som går om nu för tiden. Man behöver naturligtvis inte väga sig, går man ner känner man det direkt genom att kläderna sitter lösare.

Jag gick ju ner 14 kg med VV för knappt tio år sen, men som du säger så är jag nästan tillbaka till den vikt jag var innan dess. Men hade jag lytt kostråden som VV hade EFTER viktminskningen hade jag inte gått upp.
Kan tyvärr inte sova om jag inte äter något på kvällen, men numera är det fruktsallad i stället för smörgås.
Kram tillbaka!

Västmanländskan sa...

Det är motigt, det förstår jag. Det viktiga är ändå hur du mår och att du trivs med dig själv. De välmenande personer i din omgivning har rätt ur sitt perspektiv och det är ju härligt att de tycker att du är fin. Men man måste få könna sig lite fin själv också. Men det är tråkigt att höra att det känns så trist. Å andra sidan är allt trist i februari, så om du lyckas ta dig igenom månaden utan allför många semlor kanske det går lättare sedan.
VV fungerade fint för mig när jag ville gå ner inför vårt bröllop. Jag tycker om att man kan äta lite av varje och att man inte utesluter en hel födogrupp. Håller tummarna för dig. Kram!

Gnuttan sa...

Ibland är det motigare än andra gånger. Då tycker jag det är ok att unna sig lite och sedan påminna sig själv om varför det är man egentligen vill nå sitt mål. Men det är klart; påbackning är ju också viktigt. Håller tummarna för dig!

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Visst är det underbart att mina allra käraste tycker att jag är bra som jag är. Men det är faktiskt inte BARA kosemetiskt (även om Mirren har mycket rätt) utan också för att jag tror att livet skulle bli lite lättare (!) utan så mycket övervikt. Jag kan bara tänka mig att det är enklare att promenera utan en femkilospåse i varje hand...

Just nu känner jag mig bättre till mods - alla uppmuntrande kommentarer har lättat upp humöret betydligt. VV tycker jag också är den bästa dieten för mig - äta av allt, men inte så mycket och inte jämt :-). Pointsen är också lätta att räkna och att hålla sig till.
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Gnuttan:
Jag har redan fått inspiration igen av alla mina bloggvänner, så nu fortsätter jag ett tag till. Men det är motivationen som är viktigast - hungern sitter många gånger i hjärnan och inte i magen. Har man bestämt sig så har man. Tack för tumhållning :-).
Kram

Ailas sa...

Inte behöver du banta! Håller helt med MM, bara så du vet. Samtidigt förstår jag dig också, åtminstone lite. Själv tycker jag att det är bra att ha lite extra i kroppen, annars blir man så torr och rynkig. Jag äter anpassad LCHF och håller formen bra, borde bara öka den fysiska aktiviteten lite.

Önskar dig en trevlig måndag!
Kram

Annika sa...

Jag gillar VV. Det är i princip den enda vettiga metoden.
Här i USA har de en ny variant nu 360 degrees. men jag antar att det är pointsystemet som gäller än.
Tycker inte det spelar ngn roll om man räknar point eler kcal. Det är ju beräknat på samma iaf.
Det är sugigt att hålla diet. jag vet.
Men att slopa kolhydrater som jag gjorde för ngt år sen gör jag aldrig om igen.
Mkt hellre då VV.
Heja dig!
OO, jag kör alltid en fri dag i veckan, lördagar. Då äter jag vad jag vill. Det har funkat för mig.
Kram!!

Musikanta sa...

Aila:
Tack! Nej det är klart att jag inte behöver banta EGENTLIGEN, men jag tycker jag är så orörlig och lite lär det väl bero på min övervikt. Det värsta är ju att man inte går ner där man mest önskar det utan det gärna visar sig i ansiktet. Vem borde inte öka den fysiska aktiviteten? Men nu ska jag upp till barnbarnen några dar och då brukar det bli många promenader och trappor upp och ner...
Jag önskar dig en trevlig fortsättning på veckan eftersom jag nog inte visar mig här förrän tidigast på lördag.
Kram

Monet sa...

Vet du, jag tror inte det är bra att äta frukt innan du går och lägger dig. Sockret i frukten omvandlas direkt till fett, läs lite mera om det här på Kostdoktorns hemsida. Min man är likadan, sover inte om inte magens lugn. Men det är förödande för viktminskning.

Kan du inte pröva med en kopp lugnande te istället. Typ Verveine eller Valeriana som finns på hälsokosten?

Musikanta sa...

Annika:
Bra att du talade om att det var svårt att kommentera. Jag ska undersöka det hela. Jag har inte fått någon information om det tidigare från någon.

Jag tycker det är svårt att räkna kalorier eftersom det blir så höga siffror. Points är mycket lättare. Det blir ju naturligtvis på ett ungefär - har man hållit på i några omgångar vet man hur mycket maten är värd.
Jag tycker inte att det är så bra att äta "normalt" en dag då och då, jag brukar få upp blodsockret då och blir bara hungrigare eller får ont i huvudet. Men visst är det svårt att ständigt hålla diet och tänka på vad man stoppar i sig - i synnerhet när man blir bortbjuden.
Tack för uppmuntrande tillrop!
Kramar tillbaka

Musikanta sa...

Monet:
Så bra att du talade om det för mig - hade ingen aning. Ska ta fruktsalladen på eftermiddagen i stället som mellanmål i fortsättningen. Kanske det är därför det går så långsamt med viktnedgången. Jag brukar dricka roiboste istället för vanligt te, som jag bara blir pigg av på kvällen. Det är lugnande det också.
Kram