måndag 3 mars 2014

900 - Småkryp

Det roliga med egna utställningar – förutom att få sälja en och annan tavla – är att man kommer i kontakt med många olika människor. En besökare som hade synpunkter, de flesta positiva, på mina alster berättade att han själv var amatörfotograf och gärna skickade mig några av sina bilder för utlåtande.

Jag blev mycket imponerad av de bilder han skickade mig och undrade varför har inte haft någon utställning själv, eftersom jag tyckte att bilderna väl hävdade sig i konkurrensen med proffsfotografernas. Han sa då att han inte hade något intresse av att ställa ut utan nöjde sig med att fotografera för sitt eget höga nöjes skull. Men eftersom han inte hade någon egen blogg eller var med på Facebook fick jag gärna lägga ut några av bilderna på min egen blogg om jag hade lust. Kanske jag till och med kan måla någon av dem om fotografen inte misstycker...

Så här nedan kommer några av Lars-Erik Liljeqvists bilder på småkryp. Titta och njut! Bilderna går som vanligt att klicka större.FragilierLekkamraten Ture

18 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Fina bilder på småkryp!
Lekkamraten Ture ser festlig ut...hur man nu leker med Ture sedan är en annan femma förstås.

kram

olgakatt sa...

Kan du inte få denne duktige fotograf att åtminstone skaffa ett instagramkonto? Jag blir gärna vän med honom där!

Gunnel sa...

Vilka bilder! Håller med dig om att bilderna hade platsat på en utställning. Kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag tror att han lockade fram den då och då under en tid med flugor och annat godis.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag vet inte vad instagram är. Som alltid är jag skeptisk till allt som jag inte begriper. Är det som Pinterest?

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, inte sant?
Kram tillbaka

Bloggblad sa...

Jättefint fotat även om jag ryser när jag ser en del av krypen...

Själv hade jag länge en spindel i hallfönstret som jag matade med flugor, jag ville kolla hur hen åt. Hen hette Sture och bodde i flera veckor innan min man tröttnade på mitt intresse för Sture och dammsög upp henom.

Karin sa...

Fantastiska bilder! Måste visa ett av mina barnbarn som är lidelsefullt intresserad av småkryp. Jag har funderat lite på om han kanske borde få en kamera och banne mig, det blir nog en sådan till sjuårspresent.

Eleonora sa...

Vilka fantastiska bilder denne "icke medvetne" konstnär har fotograferat. Synd att han inte begriper att dessa fina bilder skulle kunna intressera en hel hop med människor. Du såg detta och kan nu via din blogg visa oss. Tack för det!

Och tack för din rara hälsning. Det var verkligen mysigt att vara några dagar hos Guldlock, speciellt som hon och jag fick så mycken egentid tillsammans. Nu blir jag hemma ett tag, så hör av dig när du är i faggorna.
Kram från
Eleonora

Annika sa...

WOW!! EFTERSOMajag är så fotointresserad faller jag som en fura över dessa macro-foton!
De är jättefina! Jag är så impad.
Jag tycker att han ska skaffa en blogg å det snaraste. OM han inte vill ställa ut så är en blogg ett mkt bra ställe för feedback, för jag antar att han vill ha det eftersom du lägger ut bilderna.
Instagram blir så litet. Nej, fram för en blogg för denne man. OCH Instragram som komplement, såklart!
Visa oss fler bilder!
Hälsar fotointresserade jag!!
Kramar!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Håller med dig om att några av krypen inte är alldeles angenäma att titta på även om fotona är helt fantastiska.
Kul att ni båda kom fram till nästan samma namn på spindeln och kul att du också hade honom som en sorts lekkamrat. Men varför skriva hen? Du hade ju bestämt att det var en Sture, haha.

Musikanta sa...

Karin:
Ära han intresserad av att fotografera är det en alldeles utmärkt sjuårspresent. Casimir, 6,5 fick en i julklapp och han tar redan riktigt bra bilder. Framför allt är det roligt att se hans bilder ur ett (nästan i alla fall) grodperspektiv. Jag har fler bilder att visa så småningom av Lars-Eriks småkryp, så hang on!

Musikanta sa...

Eleonora:
Denne fotograf är nog i allra högsta grad medveten om sina bilder. Men om du menar "icke medveten" att han behåller sina bilder för sig själv och inte visar dem för annat än en mycket liten krets av människor, har du rätt. Jag är stolt över att ha fått förtroendet att lägga ut några av hans bilder.

Kantorn som jag vikarierade för har avbrutit sin sjukskrivning så nu är jag lös och ledig igen. Så det dröjer nog inte så länge förrän jag gör huvudstaden osäker.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Hoppas att L-E läser dessa rader, "faller som en fura" det var inget dåligt beröm!
Jag har fått lov att visa fler bilder på småkryp av honom vartefter. Han har också fotat människor (ovetande) i olika miljöer men det är ju känsligt att lägga ut som du vet. Det är synd eftersom dessa bilder också är jättefina.
Kramar tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Jag undersökte den aldrig närmare, men tyckte att den var stor och glupsk, så därför fick den heta Sture. Kan ju ha varit en Stina, jag är inte så insatt i den världen.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Inte jag heller, men du hade tydligen bestämt dig för att det var en han :-). Stor och glupsk, det låter ju i alla fall manligt...

Tove Olberg sa...

För mig faller mannen bakom bilderna i smaken; för att inte tala om hans bilder!Tack att du delade med dig! Lycka till med lös - och ledigheten!

Musikanta sa...

Tove:
Ja, det är mycket ovanligt att en människa som är en så skicklig fotograf inte bryr sig om att visa det för hela världen. Jag är tacksam över att jag fått se bilderna och vill gärna dela med mig.
Kram