onsdag 26 mars 2014

908 Rapport från Mälarhöjden

Från våren i Mogata kastades jag huvudstupa in i ett vinterlandskap med snöplogar på gatorna, snötyngda träd och vita tak när jag kom till Mälarhöjden i onsdags kväll förra veckan. Så här såg det ut följande morgon när jag följt Casimir till förskoleklassen.


Mälarhöjden 19 mars 2014 (Bilderna går att klicka större.)

På torsdagen var jag bjuden på lunch till min bloggvän Eleonora. Vi hade så mycket att prata om så jag glömde helt bort att ta några foton. Hon själv förevigade i alla fall lunchtallrikarna och min födelsedagspresent till henne.

På kvällen var det dags för Caspars flöjtlektion och därefter Casimirs gitarrdito. Mirren övar först med Caspar en halvtimme och sedan med Casimir i nästan en timme. Efter jobbet och matlagningen. Caspar som bara är drygt fyra och ett halvt får redan toner i sin lilla tvärflöjt. Han instruerade mig hur jag skulle hålla i flöjten och var jag skulle sätta läpparna, så efter en stund lyckades jag också få något som liknade en ton.


Mirren säger vilken not han ska spela och Caspar visar henne var han ska sätta fingrarna.

På fredagen fanns det nästan ingen snö kvar och solen sken och fåglarna kvittrade så allt var som det skulle. Huset gränsar till en allmänning där barnbarnen leker ibland. 


En gungbräda kan man göra själv om man hittar en lagom lång planka.


Även Lissan ska pröva.


Casimir på taket till lekstugan. Snön är helt borta.


Caspar prövar grävskopan.


Mirren berättar att sopsäcken - lövmonstret - är hungrigt och måste ha mat. 


Han är inte mätt på länge...


Lissan kan ta fart själv på gungan.


Stora C. passar på att måla om trädgårdssoffan medan Lissan, iklädd ryggsäck som hon vägrar ta av sig, tittar på.

På fredagskvällen bjöd Mirren mig Strindbergs Intima Teater där man spelade Moster Malvina, en hundra år gammal pjäs av Ann-Charlotte Leffler som är aktuell än idag. Det var roligt att återse gamla fina skådespelerskor som Anita Wall och Inga Landgré. En i mitt tycke utmärkt föreställning även om den var lite kort - bara en timme lång. 


15 kommentarer:

Mirren sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mirren sa...

Vilken trevlig sammanfattning på vistelsen. Visst han vi med en massa - två middagar med gäster, teater, museum och en sväng på stan. M&P

Karin sa...

Härlig Stockholmsvistelse och det är så där vi har det. Snödrivor och plogbilar ena dagen och så är all snö borta nästa dag. Kul med Leffler på Intiman! Det verkar finnas biljetter kvar…

Pettas sa...

Så stora de små har blivit!
Ett lövmonster är ju förträffligt att ha när man vill ha hjälp! Fiffigt! Och att ha ryggsäck på sig hela tiden kan också vara bra! Man vet ju aldrig när den kan behövas.

Fina bilder!

Musikanta sa...

Mirren:
Det är alltid lika roligt att komma upp till er och andas lite storstadsluft och träffa barnbarnen. Vädret var ju härligt också efter snöchocken. Du hittar ju på så mycket roligt också, både för barnen och mig.
M&P

Musikanta sa...

Karin:
Det var en väldigt trevlig föreställning och tänkvärd än i dag. Vi kom en halvtimme tidigare för att få bra platser då det var onumrerat. Trångt som vi satt och väntade innan i den lilla foajén blev det snart livlig diskussion med övriga som satt och väntade.

Paret som satt mitt emot oss hade just köpt en antik fagott - som du förstår genererade det ett samtal som inte slutade förrän gongongen tillkännagav att föreställningen skulle börja. Nästan lika roligt som denna.
Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Ja, de små växer fort. Det är bara vi som inte blir äldre :-).

Mirren är alltid uppslagsrik. Detta lövmonster var förfärligt hungrigt och morrade och tuggade i sig en väldig massa löv innan det blev mätt. Vi hann väl med att fylla 3-4 lövmonster.

Clarissa har blivit en bestämd liten dam och pratar mycket och nästan helt rent. Roligt att följa språkutvecklingen, det hann jag aldrig med med mina äldsta barnbarn.
Kram från Ingrid

Första året i Hjo sa...

Det var ju hiskeligt detta med snön. Men Intiman verkar ju kul!

Musikanta sa...

Hej Hans och välkommen till min blogg. Jag har varit inne och kikat hos dig och ser att du har en trevlig blogg. Lägger gärna till dig till min blogglista om du inte har något emot det.
Ingrid

Ailas sa...

Vilka goa bilder du visar, så mycket vårglädje i dem!
Det känns som en evighet sedan när jag senast såg snö och kan inte säga, att jag saknat den. Nu blommar påskliljorna för fullt och det tycker jag är trevligt, trots att det är en bit kvar till påsk.

Önskar dig fin fortsättning på våren.
Kram!

Eleonora sa...

Tänk vilka fina dagar du alltid har på Mälarhöjden med rar dotter och underbara barnbarn.
Jag är så glad att du tar dig tid att vi kan träffas - och vi har ju alltid så trevligt och mysigt tillsammans.

Äntligen tycks det som om allt vad snö heter är borta för denna säsongen. Hos mig blommar krokus, pingstliljor och skilla i trädgården. Nu ska jag fixa balkongen så att man kan sitta där och njuta av soliga dagar.

Ha det gott min söta vän och kram
från Eleonora

Annika sa...

Det är som här. Massor med snö en dag, och sen borta dagen därpå :-)
Vilket vackert hus Mirren bor i!! Så fint!
Kul att du kom upp dit ett tag igen. Roligt för samtliga.
Trevligt med teaterbesök också! Alltid!
Kram och ha en fin helg!!

Musikanta sa...

Aila:
Jag har faktiskt också några små förskrämda påskliljor som blommar bland lavendeln, eller det som ska bli lavendel även i år förhoppningsvis. Jag klippte ner den i höstas så vi får se om den tar sig.
Det är underbart när barnen kan vara i trädgården utan alla vinterkläder på.
Det har varit en fantastiskt vacker dag idag, varmt och soligt. Önskar att det håller i sig!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för senast - trevligt och gott som vanligt. Tiden bara rinner iväg när vi träffas!
Jag hoppas att vi kan sitta på din härliga balkong nästa gång jag kommer och hälsar på dig!
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Annika:
Här hade vi ingen snö så det var en chock att se dessa snötyngda granar när jag kom uppåt Södertälje till.
Dagen därpå töade nästan allt bort som väl var.
Idag har vi haft en underbar vårdag. Nästan svårt att gå in efter promenaden. Lite för kallt dock att sitta ute och fika.
Kram tillbaka från Ingrid