onsdag 16 april 2014

917 Kör och penséer

Jag har blivit körledare igen för den kör som jag ackompanjerat så många gånger - Sankt Ragnhilds och Wijkakören. Namnet Sankt Ragnhild kommer från Söderköpings skyddshelgon och Wijka- från Vikbolandet, som förr stavades Wijkbolandet. Några av körmedlemmarna är därifrån. Kören är unik eftersom herrarna sjunger melodistämman och damerna andrastämman, om och när det finns sådan.

Min vän Maj-Gret som lett kören i så många år blev nämligen hastigt sjuk och kunde inte leda kören längre. Så det var bara att ta över, annars hade kören upphört. Jag känner ju alla dem som är med sedan länge och jag vet att sångglädjen i kören är något utöver det vanliga. Rent och fint sjunger de också. Vi har två framträdanden i olika kyrkor framför oss som är bestämda sedan länge. Programmet var redan spikat så det vara bara att ta vid där Maj-Gret slutade.


Kören samlad vid kaffebordet i Sankt Laurentii församlingshem. Kören sorterar under SPF men vi får repetera gratis i församlingshemmet mot att vi sjunger på någon gudstjänst i församlingen då och då. (Bilderna går att klicka större.)

Naturligtvis har vi fika efter någon timme efter rullande schema. Höjdpunkten på körövningen! Igår bjöds vi på fina smörgåsar och hembakade kakor. Tiden går väldigt fort och alla är med på noterna, haha. Jag har introducerat lite nya sånger, som snabbt blivit populära bland annat av Taube.


På eftermiddagen åkte Kent och jag till Lundby handelsträdgård som har bäst penséer av alla enligt mitt tycke. Det var en fantastisk blomsterprakt och jag kunde naturligtvis inte låta bli att fotografera.
Det är inte bara penséer som man säljer.


För 1990 kr kan man få ett apelsinträd med apelsiner...


...och även ett citronträd till samma pris. Hortensiorna är däremot billigare.

Efteråt åkte vi till mina morföräldrars och farföräldrars gravar i Norrköping och planterade några av de fina penséerna. Resten har jag planterat i mina blomsterlådor och urnor här hemma. 


Kent vattnar farfar och farmors grav sedan han satt penséerna.

6 kommentarer:

Första året i Hjo sa...

Jag envisas med att sätta citronkärnor från Menton. Blev ganska stor faktiskt men dog - trodde vi. Tog sig förra våren men i vintras dog den nog på riktigt. Hoppas något händer med den i maj.

Gunnel sa...

Det finns inget roligare än att åka till handelsträdgårdar. Risken är förståss att man köper på sig betydligt mer än man borde. Kram

Musikanta sa...

Hans:
Kul att höra att du har varit i Menton och skaffat citronkärnor. Jag tillbringade tre somrar i Menton tillsammans med mina föräldrar när jag var tonåring. De senaste åren har jag återvänt dit ett par gånger varje år tillsammans med min man. En underbar liten stad.

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag är inte särskilt trädgårdsminded så det brukar inte bli så många andra blommor som väl är. Det räckte med de 40 penséer som jag brukar byta ut när de har växt över alla bräddar vid midsommar. De enda blommor som jag har lyckats med är eterneller...

Kram från Ingrid som önskar att hon hade haft lite gröna fingrar.

Karin sa...

Vad kul med körlederiet! Det är något visst med körsång, samverkan, den gemensamma ansträngningen som kan ge sådana fina klanger.

Och tack och lov för penséer, de små tuffingarna som tål lite hårda tag och kalla nätter. En av de tacksammaste blommor som finns, och så söta med sina vänliga ansikten.

Eleonora sa...

Så vårfint ni har gjort på föräldrarnas gravar.

Så mycket vackra blommor du har fotograferat. Härligt att ha en så fin handelsträdgård att kunna åka och handla på.

Glad Påsk önskar jag er båda.
Kram kram