tisdag 2 januari 2018

1514 Halvårskoll juli-december 2017

När jag ser tillbaka på halvåret som gått är det mycket som har hänt. Och jag ser till min glädje att det har varit ett övervägande positivt halvår utan större bekymmer eller problem. Vi har varit friska under hela perioden, både Kent och jag. Inte ens varit förkylda. Någonting som man verkligen kan glädja sig åt i vår ålder.

Höjdpunkterna för mig har förstås varit höstresan till Limoux och att få träffa barnbarnen och även vara med om deras konserter och julavslutningar - både i Stockholms Gosskör och på Lilla Akademien. Här kommer några bilder från varje månad. Klicka gärna också på länkarna under bilderna så kan man läsa mer om vad som har hänt.

Juli


Casimir fyller 10 år och vi firar hans födelsedag här hemma i Mogata tillsammans med 
grannbarnen. (Bilderna går att klicka större.)
Vi gör en promenad i Söderköping och passar på att hälsa på Karin Ragni Wåtz som ställer ut sina batiktavlor i sitt hem.


AugustiKonsert i Å kyrka med Johan Dalene - violinvirtuos trots sina unga år. Här kan man läsa mer om denna fantastiska unga violinist. Kent tog bilden.


Söderköpings gästabud i slutet av augusti. Kent tog bilden

September


Här spelade jag på Valentin Matteos dop i Östra Eneby kyrka i Norrköping. Kent tog bilden.


Höstresa till Limoux i södra Frankrike, som jag har skrivit många inlägg om tidigare på bloggen.

OktoberCasimir spelar två stycken av John Dowland.Jag har det stora nöjet att ackompanjera Clarissa.

November


Kent och jag var på broderiutställning på Stadsmuseet i Norrköping. Här kan man läsa inlägget under rubriken Förspilld kvinnokraft, eller?


Jag följde med Marianne alias Bloggblad som ackompanjatör till Dagsbergsgården, där hon berättade om sin uppväxt som barn till två frälsningsofficerare. 

December


Båda barnbarnen Casimir och Caspar sjunger i Stockholms Gosskör. Bilden från deras julavslutning i Gustaf Vasa kyrka. I inlägget kan man också höra dem sjunga. 


Extra spännande med Lilla Akademiens julavslutning i år eftersom lilla Clarissa var med för första gången. Hon är sjua från vänster i första ledet. Här kan man också höra sång och musik från avslutningen. 

Julen firade vi tillsammans med Mirrfamiljen som är lyckligen återförenade. Här kan man läsa mer om julaftonen. 

Önskar alla mina bloggvänner och bloggläsare en god fortsättning på det nya året 2018.

10 kommentarer:

Pettas sa...

Ett fint halvår, har du och Kent haft. Man tänker ofta att tiden går fort men när man ser bakåt ett tag inser man att man hinner med väldigt mycket också. Och du/ni har hunnit med väldigt mycket. Att ni har haft hälsan är en extra bra sak, absolut. Utan den fungerar inte livet fullt ut. Tack för din halvårskoll!
God fortsättning! <3

Karin sa...

Härligt halvår med musik, konst, resor och familj!
Det enda jag saknar är några av dina egna alster – hur går det med målandet?

Musikanta sa...

PettasKarin:
Håller med dig absolut. Det är bra att göra en halvårskoll (som jag började med när det var Show and Tell) eftersom man så lätt glömmer. Jag tänker varje dag på att vara tacksam över att jag känner mig frisk - sen är man ju tyvärr inte lika rörlig som när man var 25. Och att man är något så när vid sina fulla sinnens bruk :-). Och att jag fortfarande kan röra på fingrarna...
God fortsättning och ett <3 tillbaka.

Musikanta sa...

Karin:
Haha. Jag kanske ska göra ett inlägg bara med "Årets alster." Tyvärr blir det inte lika många bilder då. Har gått i stå lite grand. Är det inte för varmt i "ateljén" är det för kallt etc. etc. (En vägg är ju bara fönster.) Men jag har köpt ett konvektorelement i alla fall...
Kul att du hörde av dig angående detta. Jag behöver lite push.
Kram från Ingrid

Gunnel sa...

Jag önskar att jag var lika disciplinerad och gjorde en sammanställning av året som gått. Det kan vara kul att titta på längre fram och jämföra med vad man egentligen minns. Kram

Ingrid sa...

Det är trevligt att göra en sammanställning över året/halvåret som gått och kanske mest för sig själv. Det är mycket man glömmer med tiden så lite uppfräschning av minnet skadar inte.
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag började med det som inlägg i fredagstemat för många år sen. Varje vecka en ny rubrik men alltid "Halvårskoll" som sista rubrik varje halvår. Sen har jag fortsatt med det. Man glömmer så lätt annars.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Ingrid:
Det mesta jag skriver på bloggen är för mig själv men det är ju alltid roligt om någon annan läser det också. Det roar mig att göra quiz t.ex. och genom att jag har ett inlägg om illustratörer varje månad t.ex. lär jag mig mycket själv. Även om jag glömmer det lika lätt som jag skriver ihop det kan jag ju alltid gå tillbaka och kolla på bloggen.
Kram tillbaka från Ingrid

Eleonora sa...

Snacka om att ni varit aktiva! Så mycket trevligt som har hänt er båda under sista halvåret -17! Så fin bild på unga familjen Käfling! Hoppas dom trivs i sin nya lägenhet.
Kram från Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Inte att förglömma senaste trevliga tillfälle när du och jag träffades.
Familjen trivs redan fantastiskt bra - helt underbart med både kommunikationer och närheten till skolan. Det tog minst en timme varje dag att resa till och från Mälarhöjden.
Kram tillbaka