tisdag 4 september 2018

1597 Gems Weekly Photo Challenge vecka 36 2018 - LYCKA

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 36 är ordet LYCKA. Fler som antagit utmaningen hittar man på hemsidan.

Det är sällan jag känner eufori, upprymdhet eller salighet som är synonymer till ordet LYCKA. Det kunde jag göra i min ungdoms dagar när jag fått någon present som jag längtat efter länge eller träffat någon kille som jag gått och trånat efter och som plötsligt blev intresserad.

Men synonymer till LYCKA är också glädje och djup tillfredsställelse. Och det känner jag ofta. En stor lycka för mig är att Kalle, min son och hans sambo Ann-sofie har renoverat och satt i stånd vårt lilla sommarhus på skärgårdsön. De har jobbat i flera år med att måla och tapetsera, slipa golv, bygga nya trappor och göra om köket.

Dessutom har de installerat en duschkabin och en mulltoa i det lilla tvättrummet i gäststugan. Även denna har fått en ansiktslyftning. Jag kan inte säga hur lycklig jag är över att slippa ha dåligt samvete för det lilla huset som höll på att förfalla eftersom vi sällan var där, Kent och jag. De gånger vi var därute höll vi på hela dagen med att röja bort all sly och alla små träd som hade kommit upp sedan vi var där senast. Bara jobb, alltså.


Här fikar vi på den nybyggda altanen. Trädgårdsmöblerna har Kalle och Anne-sofie också köpt. Från vänster Kalle, Kent, Anne-sofie och hennes son Oscar. 

Det är också en lycka att få resa bort ibland tillsammans med äldsta dottern och svärsonen till deras hus i Frankrike. Kul att de vill ha oss med en vecka då och då. Huset ligger i den lilla stan Limoux inte långt från spanska gränsen. På torget i Limoux ligger restaurangen Le Commerce där vi ofta blir sittande för att titta på folk som går förbi och kanske dricka ett glas champagne - blanquette härnere - för två Euro.


Fotot är från i våras då vädret var lagom varmt - åtminstone för mig som lider när det är för hett. Här kan det bli uppemot 40 grader varmt på sommaren. Från vänster Jörgen, Anna och jag. Kent tog fotot.

Lycka är också att åka upp till Stockholm och hälsa på yngsta dottern och barnbarnen. Mirren abonnerar på överblivna biljetter till diverse evenemang på teatrar och andra scener runtom i Stockholm, så det händer alltid någonting spännande när jag kommer upp. Vi har varit på Operan och sett flera musikaler och shower tillsammans. Senaste gången var vi på Confidencen på Ulriksdals slott som jag berättat om här.


Här har Mirren följt med mig till Mall of Scandinavia i Solna eftersom jag aldrig varit där och var nyfiken på hur det såg ut. Före besöket bjöd hon mig på en indisk restaurang i närheten. 

En stor lycka är det när barnbarnen kommer och hälsar på i Mogata. Tyvärr har de så många aktiviteter under skolterminerna - både vardagar som helger - så det blir mest att de kommer hit under sommaren. Men eftersom jag är uppe i Stockholm ganska ofta hinner jag ändå träffa dem en hel del.


Clarissa, Caspar, grannbarnen, tvillingarna Anton och Jesper tittar på när Ida -deras syster - och Casimir spelar schack här i Mogata. Det ser ut som om Casimir håller på att vinna...

Lycka är till sist att ha en man som är trofast, öm, kärleksfull, fullkomligt pålitlig och som alltid ställer upp. Att Kent dessutom lagar nästan all mat är också en stor lycka.

24 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Så fine og gode lykkestunder.
Fin tolkning

BP sa...

Vilken härlig blandning av bilder som visar vad lycka betyder för dig!
Tycker din son och hans sambo har gjort ett fantastiskt jobb med sommarstugan. Riktiga entusiaster! Det var uppenbarligen inte ni. Inte jag/vi heller. Så jag förstår din lycka att någon som älskar jobba under sommarsemestern tar hand om huset.

Le Commerce i Limoux är mera i min smak kan jag lugnt säga:-)

Å din Stockholmsdotter är ju nästan en kopia av dig. Vilken fin bild!

Ett toppen bidrag!

Helén sa...

Jag förstår verkligen att allt detta är lycka för dig. Barn och barnbarn, att få vara tillsammans och få besöka olika platser måste vara riktigt härligt! Jättehärliga bilder som visar en del av din lycka i livet.

Gunnel sa...

En perfekt beskrivning av lycka. Även för mig är den största lyckan att träffa barn och barnbarn. Kram

Ingrid sa...

Set finns många tillfällen när man känner lycka, men att träffas och umgås med barn och barnbarn är den ultimata lyckan.
Kram, Ingrid

Eleonora sa...

En sann lycka beskriver du lyckosamt - den att få tillbringa tiden med de kära barnen o barnbarnen. Du är lyckligt lottad Ingrid som har så många fina kära omkring dig. Kramar får du från mig också för att du ger mig lycka 💕💕

Ditte sa...

Lycka i sin betydelse innefattar så mycket och kan finnas både i det större och mindre perspektivet.
Lycka men i olika dimensioner och faser.
Och att omge sig med nära och kära är alltid en särskild sorts lycka.
Takc för en fin tolkning och fina bilder.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

En jättefin tolkning av ordet lycka! Jag håller med dig om att den euforiska lyckan var mer i ungdomen. Nu kan lycka innehålla så många beståndsdelar.
Verklig lycka när barnen växer upp och artar sig väl och sen när barnbarnen kommer och att man är en go och betydande familj för varandra.
Jättefina lyckliga bilder, som du bjuder på!
Varm kram!

"LillaSyster" sa...

Mycket att vara lycklig över. Jättefin tolkning och härligt med alla bilder på nära och kära! Ha en skön eftermiddag=) Kram

Musikanta sa...

amo sin blog:
Tack!
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Tack för uppskattande kommentar. Vi har ju ett stort hus i Mogata och det är nog med jobb att hålla det i ordning förutom trädgården. Vi är ju pensionärer båda två. Som tack för allt arbete som Kalle och Anne-sofie lagt ner på huset på landet får de disponera det helt och hållet själva. Men det är en lycka varje gång vi kommer dit och får se hur fint det blivit!
Ingrid

Musikanta sa...

Helén Th:
Jag kan inte komma på någonting so gör mig lyckligare än att träffa barn och barnbarn. Och så att få vakna upp varje morgon bredvid sin älskade man sedan 42 år tillbaka förstås.
Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag vet ju sedan många år på bloggen att vi är lika varandra i det avseendet :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Vet också sedan många år tillbaka genom bloggen att det är samma sak för dig :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag glömde att skriva att träffa goda vänner hör till de lyckliga stunderna i mitt liv. Men jag har inte många vänner utanför familjen och släkten. Du är en fin vän som jag blir lycklig över att få träffa ibland.
Kram från vännen Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Tack för en uppskattande kommentar - den värmer.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Närmaste familjen gör mig numera mest lycklig, men det gjorde den verkligen inte när jag var ung. Vi hade många konflikter, min mamma, pappa och jag och jag längtade hemifrån mycket ofta. Jag är så tacksam och glad över att jag har så bra relationer med mina tre barn och deras livskamrater. Det är en stor lycka! Jag kan bara tänka mig vilken lycka du själv måste ha känt genom att den uppoffring som du gjort för din dotter blev så lyckosam.
Varm kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Tack för din rara kommentar. Jag har just kommit hem från en promenad i solskenet och ser fram mot en fortsatt underbar dag med piano-och orgelspel, läsning, korsordslösning och en gammal film på TV. Känner mig mycket lycklig.
Ingrid

byblixtra sa...

Så härligt att din son med sambo har tagit sig an ert sommarhus. Det ser ut som ett fint ställe. Härligt också att kunna åka till Frankrike då och då samt till Stockholm och ta del av kulturutbudet. Det är lycka och glädje! :-)
Å, glädje över att ha barnbarnen på besök som spelar brädspel och låter mobiler och datorer vila.:-)

Musikanta sa...

byblixtra:
Ja, när grannbarnen kommer hit blir det varken skärmar eller mobiler. För övrigt har Mirren skärmfria veckor ibland för barnen - då hittar de alltid på andra saker att sysselsätta sig med.
Sen sonen och sambon tog sig an sommarhuset har jag kunnat sova gott om natten.
Ingrid

Paula sa...

Här fanns det lycka att ösa ur som en önskebrunn! Glad att det är så mycket lycka i ditt liv!

Klimakteriehäxan sa...

Fint med många lycko-varianter! Själv fick jag inte till nån bild på temat.

Musikanta sa...

Paula:
Ja, man får glädja sig över de små sakerna i vardagen också. Jag är så tacksam över att det finns så mycket som man kan glädja sig över.
Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag är ju ingen naturmänniska så det blev några bilder på barnbarnen istället. Man kan ju för övrigt känna sig lycklig=nöjd med livet när man t.ex. har storstädat färdigt eller bakat något som lyckats, haha. Det behöver inte vara så högtidligt. Just nu är jag lycklig över att vara hemma igen efter besök i storstaden. Sen är jag lycklig när jag får åka dit igen.
Ingrid