måndag 12 augusti 2019

1687 - Lite omväxling i min tillvaro

Man ska naturligtvis vara tacksam över att ingenting särskilt händer på dagarna och att livet löper på precis som vanligt. Att man inte har ont någonstans och att man kan gå ut på promenad varje dag. Ändå känns det lite långtråkigt ibland. Jag har också haft svårt att sätta igång med några projekt - tänker att det kan jag göra i morgon i stället.

Så när Mirren ringde idag och frågade om jag ville komma upp till Stockholm några dagar blev jag glad. Hon har ju sina abundobiljetter och det blir alltid något evenemang när jag kommer upp. Kanske utställningen på Millesgården och Scenkonstmuseet som jag aldrig har varit på. Båda pojkarna är med Stockholms Gosskör i Kina på turné så det blir bara Mirren, Clarissa och jag. Barnens pappa jobbar på dagarna så vi kan förlusta oss, bara vi tre.

Jag åker med Flixbus som vanligt. Hoppas att den inte är försenad tre timmar som förra gången jag åkte upp till Stockholm. Men det berodde delvis på att det var en explosion den dagen i Linköping. Bussarna brukar aldrig vara försenade annars - anledning att jag föredrar att åka med dem i stället för att ta tåget.

Den här fantastiska hortensian växte hos familjen Svensson i Nygård, där vi var på friluftsgudstjänst i söndags. Här föddes Predikar-Lena i slutet på 1700-talet och som fick uppenbarelser och gick omkring och predikade i bygden tills hon blev inlåst på hospitalet i Vadstena. En mycket intressant kvinna som man kan läsa mer om här


7 kommentarer:

Ingrid sa...

Man behöver lite luftombyte ibland, så jag önskar dig en trevlig tur till Stockholm!
Kram, Ingrid

"LillaSyster" sa...

Ha en härlig tur till huvudstaden =)

Lena i Wales sa...

Ha det så trevligt i huvudstaden! Där finns alltid mycket trevligt att göra.
Vacker hortensia!

Musikanta sa...

Ingrid:
Ja, nu är jag hemma igen efter två intensiva dagar med allehanda evenemang.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

"LillaSyster":
Tack! Kommer snart rapport därifrån.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Absolut! Och vi har hunnit med mycket, Mirren och jag på de två dagarna jag var borta.
Ingrid