måndag 22 juli 2024

2005 Promenad i Söderköping på bröllopsdagen



Bilderna går att klicka större. Både Kent och jag har tagit bilderna i inlägget.

Så här såg vi ut, Kent och jag på vår bröllopsdag för 48 år sen. Hur vi träffades har jag berättat om på min blogg när vi firade 40-årsjublileum. Här kan man läsa om denna, Denna bröllopsdag var vi ensamma och bestämde oss för att ta en promenad i Söderköping för att titta på alla båtarna vid Kanalen och på turisterna. Bra väder att promenera i eftersom det var molnigt och lagom varmt.

Rollatorn är med förstås, behöver den för att ha som stöd när balansen sviktar.

Mannen som jag lovade att älska i nöd och lust för 48 år sen och som jag fortfarande älskar.

Som vanligt var det lång kö till Smultronstället. Bland alla hundratals människor som flanerade fram och tillbaka på kajen eller satt vid borden på kanalcaféerna kände jag inte igen en enda människa. Inte heller var det någon mer än jag som använde rollator. Men jag har en viss förståelse eftersom det var ganska trångt att ta sig fram med denna. 

Kö till glassrestaurangen Smultronstället.

Vi kom till slussen precis när en segelbåt höll på att slussa. Det är alltid roligt att titta på. 


Här är segelbåten på väg ut ur slussen.

Alla båtplatser verkar upptagna.


De gamla sädesmagasinen har blivit till restauranger, caféer och affärer som bara är öppna på sommaren.

Eftersom det är jobbigt med rullan att ta sig ner till caféerna - bara trappor från kajen - så bestämde jag att vi åker hem och fikar i stället. Nästa utflykt till slussen blir nog till hösten när alla turister försvunnit. Höstfärgerna på träden på Ramunderberget är verkligen fantastiska.


Bra fart på vattnet i Storån. 


Den här målningen på ett elskåp på vägen längs Storån på hemvägen, har jag inte sett förut. Jag glömde att titta efter vem som målat den men eftersom det står Ohla med h antar jag det är Ohla Söderlund på BlandArt som gjort den.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Grattis, grattis!
Hoppas att ni ännu får många fin år tillsammans.
Åke och jag hann vara gifta i 51 år.
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack! Kent är ju nio år yngre än jag så vi får förhoppningsvis några fler år tillsammans eftersom jag känner mig ganska pigg. Jag är tacksam för varje dag vi får tillsammans. Han är ju mitt stora städ i tillvaron.
Kram tillbaka från Ingrid

Lena i Wales sa...

Stort grattis!
Fina bilder från ditt vackra Söderköping.
Ha det bra!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för din rara kommentar!
Ha det så gott själv önskar
Ingrid

BP sa...

Stort, stort GRATTIS! Vilket fint foto på er två och såååå skoj att ni fortfarande älskar varandra:-) Fortsätt med det:-)

Musikanta sa...

BP:
Haha, det är verkligen tur - åtminstone för mig som har så mycket hjälp av Kent. Man slipas ju av efter så många år så det blir inga större konflikter numera.
Önskar dig en skön och trevlig helg!
Ingrid