fredag 1 mars 2013

754 Galleri Fredag - Fredagskänsla

Jaha, så var det fredag igen och jag hänger på Galleri Fredag den här månaden. Fler som gör det hittar man i högra spalten på bloggen. Värdinna för temat i mars är Erica i Piteå.

Jag har egentligen ingen speciell fredagskänsla nu när både jag och MM är pensionärer. Det var skillnad förr när man jobbade - då såg man fram emot fredagen och den lediga helgen med förväntan. I bästa fall hade jagledigt på lördagen eftersom jag samtidigt som jag var lärare på heltid hade deltidstjänst i kyrkan. Men att spela på en gudstjänst var ju inte samma sak som att vara i skolan hela dagen...

Den här fredagen ser jag också fram emot med förväntan - Mirrfamiljen kommer ner som hastigast och övernattar hos oss på väg till sommarhuset på Öland. Men, som alltid när de ska hälsa på, har jag en stark känsla av att jag behöver städa. Den ordningssamme svärsonen brukar dra sig tillbaka till min dator när alla barnen somnat. Jag ser över förödelsen därinne.


Min fredagskänsla säger mig att här behöver städas... (Bilderna går att klicka större.)
 
Sagt och gjort. Bara att flytta ut det mesta så att jag kommer åt i skrymslena. När var det seanst jag röjde ut? Säkert två månader sen.
 
 
Det är fantastiskt så mycket det får plats i ett så litet rum!
 
Kanske någon undrar varför det hänger en adventsstjärna i fönstret till mitt arbetsrum. Det beror på att jag inte har någon väggkontakt där utan behöver en ljuskälla på natten. Eftersom adventsstjärnan är av trä skadar den inte fönstret om någon skulle få för sig att öppna detta oförhappandes. Ljus i arbetsrummet får jag i samband med att jag sätter på datorn.
 
 
Nu har den äkta fredagskänslan infunnit sig. Nu är det bara delar av det övriga huset kvar att städa!

10 kommentarer:

Margit sa...

Skönt att titta och att läsa..att man är inte ensam pensionär...som inte stådar varje dag...MEN när det kommr besök...gäster--då får man "ta sig i kragen", rensa , dammsuga och eb torka golvet....
Att vara penisionär..är mycket bättre jag hade våga hoppas...
Önskar dej/er en fin helg tillsammans!!!

englundskan sa...

Jag är imponerad, men jag kände mig mera hemma i de första bilderna.

Bloggblad sa...

Tack för förklaringen ang adventsstjärnan... jag blev lite fundersam.
Jag önskar att jag iddes ta mig samman och röja på skrivbordet, jag har fem meter skrivbord, men bara några ynka kvadratcentimeter här och där som är pappersfria...

Kanske dags just nu? Jag ska åka på massage om trekvart... hinner nog undan med en del papper i alla fall - och om jag sätter igång andliga sånger på P1 (som jag brukar stryka till) så stressar jag garanterat inte. De har alltid ett bra tempo ;)

Annika sa...

Tur att du förklarade stjärnan annars hade jag givit dig på MOPPO :-)
;-)
Men nu fattar jag!
Duktiga du som städar så fint.
Ja, nu kan nog din svärson sitta där, fniss.
Ha så kul ikväll när de dina kommer!!
KRAMAR!!

Karin sa...

WOW! Det kallar jag fredagskänsla. Det sitter i från barndomen att man egentligen ska ha hemmet putsat och fint på fredagskvällen. Det blir mest punktinsatser, men oj, vad jag skulle fredagsmå efter en insats som denna!

Musikanta sa...

Margit:
Du gör tydligen som jag - städar när det kommer någon och hälsar på. I mitt fall måste jag ju dammsuga noga och vaska idag när jag har en liten tjej på ett och ett halvt som kommer hit och som som gärna hittar saker på golvet som är intressanta...
Det är underbart att vara pensionär,det har jag tyckt från allra första dagen!
Kram

Musikanta sa...

englundskan:
Det är så det brukar se ut för det mesta...

Bloggblad:
Den här adventsstjärnan är funktionell. Eftersom jag måste treva mig fram i mörkret för att tända lysrörslampan, som tänds på samma gång som datorn, lät jag stjärnan hänga kvar sen i julas. Den är ju snäll emot fönstret och har bara en 15 wattslampan. Helt otänkbart att ha någon sorts glaslampa som hänger så nära fönstret som går inåt...

Musikanta sa...

Annika:
Jag förstod nästan det - att jag skulle bli misstänkt för att ha tagit bilderna i julas redan, haha! Om du läser kommentaren ovan till Bloggblad, förstår du varför.

Min svärson kommer definitivt inte att känna igen sig...
Kramar

Karin:
När jag var ung en gång för länge sen städade jag varje fredag, för så gjorde alla grannarna. Nu städar jag när jag får gäster eller när dammråttorna blir alltför hotfulla...

Eleonora sa...

Det är till att ha respekt för svärsonen! Men skönt det, nu fick du ju städat i ett nafs.


Trevligt att höra att du är i faggorna men jag vågar inget säga ännu om att vi kanske kan träffas. Är fortfarande inte bra men på bättringsvägen i alla fall och får väl vara glad åt det.

Tack för din hälsning. Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, jag har faktiskt lite respekt för honom eftersom jag vet att han är så ordningssam själv. Det är bra när han kommer eftersom jag brukar ta mig samman då och gå ett varv med dammsugaren och moppen.

Jag ringer när jag kommer upp så vet du ju hur du känner dig då. Det blir ju fler gånger - inte roligt att göra något om du känner dig trött efter din sjukdom. Då är det bättre att vara hemma och vila upp sig så du blir riktigt bra.
Varm kram från Ingrid