fredag 7 juni 2013

803 Galleri fredag - Grönt är skönt

Annika i Ume är det som står för fredagsgalleriets teman i juni GRÖNT ÄR SKÖNT. Sen tar galleriet paus över sommaren och börjar på nytt i september. Deltagare i Galleri fredag har jag listat i bloggen. Annars går det att anmäla sitt inlägg i en widget hos Annika.

Visst är det skönt med all grönska så här års. Men ibland kan jag dock tycka att det är lite kvävande. Alla löv skymmer utsikten just nu - när träden står kala kan man ju se hus och gårdar på ett helt annat sätt på vintern när man är ute och åker bil eller bara promenerar.

Vi passade på MM och jag, sen Mirren med alla barnen lämnat oss för Öland, att åka in till Norrköping och gå den årliga rundan längs Åbackarna runt Motala Ström igår. Målet är som vanligt Rhododendrondalen, men i år var vi lite sent ute eftersom mycket hade blommat över.

Men mycket grönska upplevde vi på vägen dit! Här kommer några foton från gårdagens skörd. För tydlighetens skull är Strömmen detsamma som Motala Ström, som ingen människa i Norrköping någonsin kallar den utom när det är väldigt formellt.


Det är ganska djupt ner från bilparkeringen vid Himmelstalunds kapell till stigen vid Åbackarna. MM är redan nere vid Strömmen. (Bilderna går att klicka större.)


Man får en känsla av en flod någonstans i tropikerna när man vandrar härnere på stigen som går hela vägen runt just här. 


Lite träsk över det hela.


Utsikten från Femöresbron som man kommer över till andra sidan på.


Igår var det helt vindstilla.


MM och jag (mest jag) har tagit en av många vilopauser. Jag tror att rundan är ungefär sex kilometer.


Här är det väldigt grönt. De små blå blommorna syns knappt.Lite färg i det gröna piggar upp. Här är gult inte fult...Lite ovanlig färg för att vara en rhododendronbuske.


Även dessa rhododendronbuskar har ovanlig färg, tycker jag, 

10 kommentarer:

Pettas sa...

Fantastisk färg på rhododendronbuskarna. Makalöst vackra.
Så fint ni har det vid Strömmen, en riktig oas.

Och jag förstår vad du menar att det kan bli för mycket grönska också:)...
ibland känns det så. Idag ska här klippas gräs som har vuxit massor...

ha en fin fredag!
Kramar

Karin sa...

Vilken härlig grönska och fantastiska rhododendronbuskar! Tänk att de delvis blommat ut redan – den här försommaren har verkligen varit inställd på "fast forward". Det var ju bara en dryg månad sedan isen gick upp på sjön!

Annika sa...

Ja, det var en vacker och ovanlig rhododendron.
SÅ fint.
OCH grön och vackert har ni fö också.

IGÅR kom ett stort kuvert hit.
Ingrid, TACK!!!VAD otroligt gullig du är. Ugglorna som du klistrat på varje ark är LJUVLIGA!!!
Massor med kramar från mig!!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det fanns naturligtvis massor med blommor i de vanliga färgerna, vitt, lila och rosa så jag fotade bara de här för att jag tyckte de var ovanliga. Temat var ju grönt, men jag kunde inte låta bli...
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Ja, jag blev också förvånad eftersom min ynka rhododendronbuske just slagit ut. Fast den växer förstås på norrsidan. Visst har det gått kolossalt fort med allting, naturen tar igen vad den har förlorat...
Önskar dig en skön helg

Musikanta sa...

Annika:
Kul att du uppskattade ugglorna - jag vet ju att det dina favoritfåglar :-).
Massor av kramar tillbaka!

Annika sa...

Åh, vilka fina bilder! Håller med om att det är lite "träsk-känsla" över ett par av dem. Men det är så vackert med träden som speglar sej i vattnet.

jatta sa...

Oj så fina bilder, vilken lummighet.

Musikanta sa...

Annika: Jag får alltid en vision av Amazonfloden (fast jag aldrig varit där) när jag går den rundan. Fast Amazonfloden är nog lite bredare förstås :-)...
KramJatta:
Hej och välkommen till bloggen! Roligt att du tittade in. Jag ska åka på målarkurs en vecka om en liten stund så jag hinner inte gå in och läsa på din blogg. Men jag ska göra det när jag kommer hem igen.
Kram


Eleonora sa...

Vilken fantastiskt vacker promenad ni har gjort MM och du!

Tack för att jag fick följa med och se allt det vackra.