torsdag 11 juli 2013

815 – Konsert i Sankt Laurentii kyrka och mingel hos Marianne

En höjdpunkt i vår annars lite enahanda vardagstillvaro var besöket i Sankt Laurentii kyrka i Söderköping i tisdags kväll. MM och jag sysslar nämligen numera med att göra ramar till alla mina tavlor som jag ska ha med på min utställning om en dryg vecka. Det är inte så lätt som vi trodde så avbrottet var välkommet.


Marianne berättar om sångerna och hur en text kan bli till i Sankt Laurentii kyrka. Även om vedermödorna... (Bilderna går att klicka större.)

Det var Marianne Bokblad – alias Bloggblad – min goda vän både irl och på bloggen som medverkade i en kvällskonsert i kyrkan tillsammans med Ann-Christin Hallgren och Bengt-Göran Sköld. Det är resultatet av ett projekt som pågått en tid, där Bengt-Göran håller på att komponera musik till sånger för varje söndag under kyrkoåret och där Marianne skriver texterna till alla dessa sånger.

Den härliga sopranen, Ann-Christin Hallgren framförde mycket proffsigt fjorton av dessa sånger till ackompanjemang av Bengt-Göran. En välbehövlig paus i sjungandet åstadkom Marianne när hon mellan sångerna berättade om texterna och hur de hade kommit till. Det var mycket spännande och roligt att lyssna till.


Ann-Christin Hallgren i full aktion.


Bengt-Göran Sköld, som tonsatt sångerna, vid flygeln.

Ljuset från himlen hette en av sångerna och konserten hade också detta som rubrik. Över 120 personer hade kommit till kyrkan, vilket var många fler än Marianne räknat med. Trion avtackades med stora blomsterkvastar och med långa och kraftiga applåder.


Trion tackar för applåderna.

Efter kyrkan hade Marianne och Per bjudit in solisten Ann-Christin, kompositören Bengt-Göran, prästerna Stig och Margareta och ett antal vänner med musiken som gemensam nämnare till mingel hemma hos sig. Jag är mycket glad och tacksam över att MM och jag också fick vara med! 


Bente, Stig, Per och Marianne med välkomstdrink i handen.


Rosévin dagen till ära - med Kjell.


Bengt-Göran och Ann-Christin kopplar av efter konserten.


Det är bara de goda små ostpajerna som saknas på buffébordet. De är i ugnen för att värmas...


Mingel i trädgården 


En läcker buffé med rosévin och cider gjorde att stämningen redan från början blev spontan och hjärtlig. Den ovanligt varma och vackra sommarkvällen bidrog väl också till att göra festen så lyckad. Tack Marianne och Per för en sommarkväll vi sent kommer att glömma! 


Tre glada tjejer - Kari, Lena och Anne-Marie.


Från vänster: jag, Bengt-Göran, Margareta, Marianne, Ilaria, Beate, Bibi och Marianne W.


Marianne W., Beate, Margareta lyssnar till vad Ilaria berättar.

8 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Så mysigt! Man lever länge på en sådan kväll. Jag har fortfarande kvar konserten i Högby kyrka med Helsingborgs kammarkör i mitt huvud.Den här sommarens höjdpunkt i den genren.
Kram /Kerstin

Ölandsvindar sa...

Så mysigt! Man lever länge på en sådan kväll. Jag har fortfarande kvar konserten i Högby kyrka med Helsingborgs kammarkör i mitt huvud.Den här sommarens höjdpunkt i den genren.
Kram /Kerstin

Bloggblad sa...

Nu är det ju "bara" 22 av de 60 söndagstexterna som är mina. Resten är en blandning av diverse textförfattare, rena bibeltexter och gamla psalmer.

Men jag är nöjd med det! Det var de 22 söndagarna som var kvar, och nu är hela projektet klart. Vi har i rena farten gjort ytterligare några körsånger som också är hos tryckeriet nu.

En helt underbar kväll även för mig. Jag ska leva på minnet länge!

Annika sa...

Vilken fin kväll ni alla fick.
SÅ himla kul för Marianne.
Kan tro att det var jättefint i kyrkan.
Du har tagit fina bilder, Ingrid.
Kram!!

Musikanta sa...

Kerstin:
Sommaren är ju inte slut än :-). Men en kammarkör är alltid en kammarkör - förstår att det var en mycket njutbar konsert. Som du skriver, det lever man länge på!
Kram

Musikanta sa...

Bloggblad:
22 söndagar är helt klart en fantastisk prestation - i synnerhet som du skrev på beställning. Texterna var i mitt tycke den största behållningen av konserten.

Musikanta sa...

Annika:
Kent har väl tagit de flesta bilderna men tack i alla fall!

Roligast i alla fall var nog eftersitsen hos Marianne. Men visst är det roligt för henne att hon äntligen har fått feed back för sina fina texter och även blivit utgiven på vårt största musikförlag - Gehrmans.
Kramar från Ingrid

Fredrica Ganestål sa...

Hej!
Kan jag använda bilden på Bengt-Göran Sköld vid orgeln i samband med en presentation jag ska göra av honom på förlagets facebook-sida? Jag skriver självklart ditt namn som fotograf.
Mvh
Fredrica Ganestål
Noteria/Norbergs Musikförlag