lördag 8 november 2014

1022 Veckans fototriss - SOLITÄR

Veckans fototriss ska illustrera ordet SOLITÄR. Den bild som först dyker upp när man ser detta ord är väl en ensam ädelsten infattad i en guldring. Men ordet betyder så mycket annat. T.ex. solo, ensamstående, singel, mol allena, utan sällskap och så bara helt enkelt ensam. Fast, det är klart, man säger väl inte gärna: "Han eller hon känner sig så solitär." Men det kan man faktiskt...

Jag illustrerar ordet SOLITÄR med mina egna tavlor den här gången. Bilderna från andra fototrissare kan man hitta här.


Det VAR faktiskt en ensam svan som låg och gungade på vågorna när jag målade den här tavlan från norra Öland.


Det här båthuset på norra Öland kändes också lite ensamt.


Fyrbåken i Arkösunds skärgård har heller inga grannar annat än fiskmåsarna, men de tänker inte stanna på kobben.

24 kommentarer:

Ronny sa...

Gillar dina bilder, Ingrid!
Båthuset tror jag att jag sett förut, den bild som beskriver det starka solljuset så bra. Det här är en varm sommardag. Visst är huset ensamt - bortglömt.

Den lilla ensamma svanen är så fint inramad av vegetation och horisont. Också den här bilden är sommarvarm i färgerna. (Undrar lite över linjen som löper längs stängselstolparna. Den ser att vara lite "digitalt tillagd"?)
Sista bilden med fyrbåken har en spännande komposition med de parallella landtungorna som delar bildrutan. Och på yttersta kobben står solitären. Färgerna är sköna för sinnet.

Hoppas du målar i vinter också! ;)

Eva Trillian sa...

Trevligt att få se fler av dina verk. Gillar din stil - fantastiska färger!

Oliver sa...

Vackra bilder på vackra tavlor! Jag tänkte direkt norra Öland innan jag läste texten.

Vi i Kasperian sa...

Så roligt att få se dina tavlor. Den mellersta faller jag för direkt!
Gillar sånt som är lite slitet och förfallet, har patina som det så vackert heter. Det finns något att berätta där. :)
Berit E

Musikanta sa...

Ronny:
Haha - dig kunde jag inte lura. Jag har målat dit ett stängsel på tavlan men jag iddes inte fota om den så jag ritade dit det på datorn.

Tack för uppmuntran! Det har varit lite trögt på sistone - mycket annat som har känts "angelägnare" - eller är det bara ren lättja? Bäst att gå till "ateljén" och bara sätta igång. Nu eller åtminstone i morgon. Jag har flera oavslutade tavlor (som inte vill bli precis som jag tänkt mig).
Ingrid

Musikanta sa...

Eva Trillian:
Tack för uppmuntrande tillrop! Ska sätta igång att försöka göra färdigt några oavslutade "konstverk". Man behöver lite push...
Kram

Musikanta sa...

Oliver:
Välkommen till min blogg - kul att du hittade hit! Har kikat in på din blogg som hastigast - den verkar jätteintressant. Så vackra bilder.
Roligt att du gissade rätt både på Öland och att det var norrut. Båthuset är från Högby fyr om du känner till det.
Ingrid

Musikanta sa...

Berit E:
Jag älskade det här gamla båthuset så fort jag fick syn på det. Dessutom var det en fantastisk sommardag när vi var på utflykt dit från konstkursen jag gick på för två somrar sen.
Kram

Pia sa...

Vilka superfina tavlor!! Snyggt trissat ;) Blev väldigt förtjust i nr 2.

Spanaren sa...

Så fina målningar! Vilken gissar du att jag tycker bäst om ;.) Du förstod det hör jag ... det med ladan och trädet *ler* Ha en bra dag fina vän/ kram

Gunnel sa...

Kul att få se dina tavlor. Jag tänkte bara på växter först när jag läste temat, men visst finns det mycket annat också. Kram

Anonym sa...

Vackra tavlor!

Musikanta sa...

Pia:
Tack! Det lilla båthuset är också min favorit av de tre tavlorna.
Kram


Spanaren:
Tack! Verkar som de flesta gillar tvåan bäst. Det gör jag också :-).
Kram


Gunnel:
jag var tvungen att googla på ordet och såg då att det också kunde betyda ENSAM. Annars var nog min första tanke förutom ringen, en patiens. Jag har ju en som heter Solitär.
Kram


entomtastankar:
Tack snälla för rar kommentar!
Kram


Ailas sa...

Hej, long time no seen... men nu är jag här. :)
Så mycket fint du gjort under tiden som jag bara slappat. Men skulle inte vi lata finnas, så skulle inte de duktiga märkas på samma sätt.

Musikanta sa...

Aila:
Roligt att se dig här igen! Undrade faktiskt var du tagit vägen. Hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång du hälsar på.
Ha det gott och kram från Ingrid

Anonym sa...

En fin triss. Gillar också målningen av Stegeborgs slottsruin.

Veiken sa...

Tänk så fantastiskt att kunna bidra med egenhändigt målade tavlor,, som dessutom är så fina! En jättefin triss! Svar: Jag tror inte att vasen är Ittala.
Det är en bröllopspresent vi fick 1966. Jag kan tyvärr inte läsa signaturen i botten! Kram

Musikanta sa...

Anki-iite:
Hej och varmt välkommen till min blogg. Väldigt roligt att du hittade hit - har varit inne och kikat som hastigast på din fina konstblogg. Om du inte har något emot det lägger jag gärna till dig i min blogglista. Vi verkar ha en hel del gemensamt :-).
Kram från Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Veiken:
Jag stavade ju Veiken fel så jag tog bort kommentaren - men då låg fortfarande youtubeklippet kvar som jag kopierat tidigare. Nu skriver jag om kommentaren helt.

Jag blev så glad för din kommentar - det värmer och uppmuntrar. Jag har inte haft så stor lust att måla på ett tag så det behövs lite push för att komma igång igen.

Jag tyckte din vas var så fin - du måste be någon antikkännare titta på den. Den är ju från 60-talet också. Inte för värdet men mest för att veta vem som har gjort den.
Kram från Ingrid

Freja sa...

Vilken fin triss, vackra tavlor, solitära motiv, mycket fint trissat!

Musikanta sa...

Freja:
Tack för rar kommentar - den värmer!
Kram från Ingrid

Barbro S sa...

Jättefina målningar, det blå som brukar benämnas kallt utstrålar värme i dina motiv. Nej, inte behöver man något tema i trissen egentligen, men du har ju faktiskt det :).

Musikanta sa...

Barbro S:
Att den blå färgen kan vara varm har jag aldrig tänkt på. Kul! Bra att alla bilder inte behöver höra ihop på något sätt. Det räcker ju med fototrisstemat tycker jag.
Kram från Ingrid