fredag 28 november 2014

1033 Lördagstema - LYCKA

Spanaren går från ytterlighet till ytterlighet med sina lördagsteman. Förra lördagen skulle vi skriva om Det allra svåraste och denna lördag om LYCKA. Det tror jag blir lättare att skriva om än det förra för alla lördagsbloggarna. Dessa hittar man listade till höger i bloggen. Åtminstone känns det så för mig.

Lyckokänslan när jag är äldre är annorlunda än den som jag kände när jag var ung. Då kunde jag till exempel bli så där oerhört lycklig av att få något jag önskat mig i present. Nu är det sällan jag blir lycklig av att få eller köpa saker. Nu är det barnen och barnbarnen som ger mig den allra största lyckan och glädjen. Det skrev jag just om häromdagen, när ämnet för fototrissen var Glädje. Det blir mest barnbarn idag också...

Skillnaden mellan glädje och lycka är hårfin, men den finns enligt min mening. Lycka är en känsla som man bara fylls av rätt vad det är - glädje är mer påtagligt, något man kan le och skratta åt. Jag ska försöka illustrera känslan av lycka med några bilder.


Lycklig Clarissa på Öland tillsammans med sin älskade pappa. Bilden har jag lånat av Mirrmaken. (Bilderna går att klicka större.)Caspar är lycklig när han alldeles själv får hjälpa till att måla friggeboden.


Lycka kan vara att få måla en alldeles egen tavla på Kulturhuset bildverkstad för barn. Det är Casimir som är konstnären. Det är två år sen jag tog kortet, så här är han bara fem år.En stor lycka för barnen var det i somras när en hund kom och hälsade på. Här väntar de på att hunden ska komma tillbaka med pinnen som någon kastade.


Lycka är det när det kommer upp vatten ur pumpen.


Lycka är att vakna tidigt en sommarmorgon när solen just håller på att gå upp.Lycka är att varje tisdag få träffa de här trevliga körmedlemmarna som dessutom sjunger så bra. Här har Sankt Ragnhildskören ställt upp sig som repetition för hur vi ska stå på SPF:s kommande julfest måndagen den 8 december. 

Lycka är också att ha en snäll och trofast make som man kan dela allting med, som alltid ställer upp och som är en utmärkt datasupport! Just nu har han fixat mina 100 allsångshäften till julfesten. Dessutom lagar han alltid mat - det som jag tycker är så tråkigt...Sista och första sidan. Två gamla godingar på baksidan.

30 kommentarer:

Karin sa...

Lyllos dig, måste man väl säga! Och jag håller helt med om att det som man kunde tycka var viktigt för en lycka när man var ung inte längre känns så angeläget. Men stunder med barnbarnen däremot...

Karin sa...

…ens...

Gerd ♥ sa...

Det var mycket lycka och glädje i dina bilder, må jag säga!
Och mycket tack vare barnbarn - och - goa körmedlemmar!
Kram, Gerd

olgakatt sa...

Den stilla lyckan i vardagen är betydligt slitstarkare än den över presenter eller en ny bil!

mormor/farmor Hanneles bokblogg sa...

Underbara bilder ♥

Pettas sa...

Vardagslyckan är den bästa lyckan. Bara att få vakna i sängen på morgonen, frisk och hel, är en lycka. I helgen ska även jag få uppleva barnbarnslyckan :) Önskar dig en fin adventshelg!
Lycka till!

Kram

Eva Trillian sa...

Fint inlägg på temat :)
Önskar dig en fin första adventshelg!

Veiken sa...

Lycka kan vara så oerhört mycket. Mina barn och barnbarn gör mig oerhört lycklig, min man likaså. En stund av lycka för mig är att sitta på en solvarm klippa och titta ut över havet! Underbart!
PS. Som svar på din kommentar. Gamla stan i Stockholm är ett ställe som man (jag) ser en gång inte mer. Däremot Söders höjder och Djurgården är underbart!

Anki sa...

Lyckan i det vanliga... lyckan med barnbarnen... visst är det underbart!
Fint inlägg på temat... och fina berättande bilder :)
Önskar dig en fin helg!
Kram

Margaretha sa...

Åh, vilket fint blogginlägg. Ja lycka kan vara så många olika saker. Ibland ilar det i magen av något man inte förväntat sig. Barn har ju en förmåga att locka fram den där ilningen med sitt spontana sätt. Man kan inte låtsas lycka.
Bilden på ditt lilla barnbarn vid pumpen var otroligt fin tycker jag.
Mina barnbarn är stora nu. Jag har fem flickbarnbarn, äldsta 18 år, yngsta 7 år. Alla ger mig olika lyckor ...

englundskan sa...

Visst är det skillnad på lyckor. Barnen är naturligtvis viktigast, och hälsan och ... ja det går nog att räkna upp hur mycket som helst.

Musikanta sa...

Karin:
Ja, jag har svårt nu att förstå att man kunde bli så lycklig av att t.ex. få ett par lovvikavantar i julklapp...

Den största lyckan nu är när det går bra för barn och barnbarn och att de mår bra.
Jag önskar dig en trevlig första advent!
Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Jag är så lycklig över att barnbarnen tycker det är roligt att göra saker tillsammans med sin mormor, som att sjunga och spela och måla.

Och visst är det en lycka att träffa så många glada och positiva körmedlemmar varje vecka!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Tack för din fina kommentar. Jag skulle just säga att bara lyckan över att kunna stiga upp ur sängen varje morgon och inte ha ont någonstans är en stor lycka!
Jag önskar dig en skön första adventshelg.
Ingrid

Musikanta sa...

Hannele!
Tack för rar kommentar. Den värmer!
Kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Precis vad jag skrev i kommentaren till Olgakatt. Jag är så lycklig över att jag är så frisk som jag är just nu och att även alla omkring mig mår bra. Livet kan ju förändras på ett ögonblick. Det gäller att ta vara på och glädjas åt dagarna i min ålder.

Kram från Ingrid som önskar dig en skön och vilsam adventshelg.

Musikanta sa...

Eva Trillian:
Tack för rar kommentar. Önskar dig också en skön och trevlig helg med Bereden Väg och Hosianna, eller?
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Visst är det så. Jag menar också att jag kan fyllas av en oerhörd lyckokänsla av att se vacker natur. Den känslan infinner sig varje gång jag befinner mig på Ölandsbron på väg till Mirrfamiljen på Norra Öland. Det är ett landskap som jag älskar.

Kram från Ingrid som önskar dig en skön adventshelg.

Musikanta sa...

Anki:
Det är en lycka att man är frisk, att jag har fina och söta barnbarn och en snäll man som inte gnäller på att jag åker upp så ofta och hälsar på dem :-).

Kram från Ingrid som också önskar dig en fin adventshelg.

Musikanta sa...

Margaretha:
Roligt att du uppskattade mitt inlägg - kunde ju inte hjälpa att det blivit mycket barnbarn på sistone. Men det beror ju på ämnena, Glädje respektive Lycka. Då måste de ju vara med...

Härligt att du har ett fint förhållande med alla dina barnbarn. Jag försöker att ta igen den kontakten med de yngsta som jag inte fick med de äldsta eftersom jag dubbeljobbade på den tiden. Därför åker jag upp till Stockholm så fort jag kan så att de små inte glömmer bort sin mormor :-).

Kram från Ingrid som önskar dig en skön adventshelg.

Musikanta sa...

englundskan:
Kul att du tittar in igen. Jag har saknat dig...

Håller helt med dig, man skulle kunna räkna upp hur många lyckor som helst! Jag glömde t.ex. lyckan av att sitta och dricka en kopp te och prata med Mirren när alla barnbarnen har somnat :-).

Kram från Ingrid som önskar dig en skön adventshelg.

Tove Olberg sa...

Lyckat inlägg Ingrid! Fröjd att läsa; glad på snudd i lyckan!
kram och fin advent tillönskas!

Musikanta sa...

Tove:
Alltid lika originella kommentarer! Jag blir alltid väldigt glad av dem. Ingen är som du, Tove :-).

Kram från Ingrid som ska ta fram adventsljusstaken och önskar dig samtidigt en skön adventshelg.

Anna/notonmusic sa...

Inte svårt att föreställa sig din glädje alla fina lyckoglimtar. Ska ha ett julframträdande den 8 dec i en av mina körer jag med :-) Då får vi sjunga glatt från varsin del av landet! Hoppas du haft ett fint adventsfirande!

Musikanta sa...

Anna:
Jag ska tänka på dig :-).
Kram

Andra året i Hjo sa...

Ja, det var lyckliga bilder. Vet inte vad jag blir lycklig av längre. Har jag lyckats få ihop ett skapligt inlägg i bloggen känner jag mig ganska uppåt.
Undring: friggeboden, blev den svart? Eller luras du med färgerna?

Musikanta sa...

Hans:
Håller med dig att man blir lycklig när man får till ett inlägg som man är nöjd med och får många kommentarer (positiva förstås)...

Nere på Öland är det tydligen sista mode med svart på de nybyggda sommarställena, så hela sommarhuset såväl som friggeboden och gäststugan är svartmålade. Fast med vita knutar. Så det var inget lurt :-). Färgen var som väl var vattenbaserad...
Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

(jag har hittat fina bokmärken som passar dej)

Anonym sa...

Härligt att ha så mycket lycka i vardagen. Det är sådant man ska komma ihåg då vintermörkret faller.

Musikanta sa...

Hannele:
Tack. Jag har tittat på dem.
Kram


Bejla:
Visst är det så - man kan ju bara gå lite tillbaka i sin blogg så är man mitt i sommaren igen.
Kram