måndag 3 november 2014

1020 - Veckans fototriss LJUS & MÖRKER

Veckans fototriss har rubriken LJUS & MÖRKER. Här kan man se hur andra fototrissare har skrivit om detta.

Mina bilder är alla tagna förra året när jag besökte Mirrfamiljen med de tre yngsta barnbarnen under en vecka i december. 


På julklappsrunda i city. Mirren i silhuett framför julskyltningen på Sergels Torg. (bilderna går att klicka större.)En av höjdpunkterna på Stockholmsvistelsen var besöket i Sankt Görans kyrka där man framförde Bachs Juloratorium.


En annan höjdpunkt var förskoleklassernas Luciaföreställning i Mälarhöjdens skola. Casimir, som var stjärngosse sjöng solo i Staffan Stalledräng. Han syns längst till vänster bland stjärngossarna.

27 kommentarer:

cissi sa...

Vilken fin triss! Inte utan att jag börjar längta till jul! Nyfiken som jag är undrar jag vilka Mirrfamiljen är?
Ha en bra vecka!

Spanaren sa...

Fina trissar alla tre bilderna! Gillat den sista bilden bäst för den är ovanlig men vanlig på sitt sätt. Vilken toppenbild kompis/kram

Musikanta sa...

cicci:
Tack! Vår yngsta dotter Åsa har alltid kallats för Mirren av oss, så det får hon heta också i bloggen. Det är hon som är mamma till mina tre yngsta barnbarn, Casimir 7, Caspar 5 och Clarissa 3. Det är dem jag ska åka upp och hälsa på i Mälarhöjden i morgon.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

cissi:
Du fick visst två c istället för två s i min kommentar ser jag. Men jag tar inte bort den för det ser så tråkigt ut.
Kram

Musikanta sa...

Spanaren:
Tack för rar kommentar! Du må tro att det var en upplevelse att få vara med om detta "Luciatåg" med alla sedvanliga julsånger framförda av 75 förskoleklassbarn. Ännu fler tomtar bakom lucian. Mittemot var det hundratals föräldrar och anhöriga som hade samlats.
Kram tillbaka

cissi sa...

Tack för förklaringen! Och ha det så trevligt imorgon! :)
Cissi

Ingrid sa...

Vilken jättefin triss! Alla tre är vackra, men jag gillar den första allra mest.
Ha en skön dag!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Cissi:
Tack, jag ska hämta de två minsta så fort jag kommer upp till Stockholm. Ser fram emot att träffa dem igen!
Kram

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack för rar uppmuntrande kommentar - den värmer. Det är fantastiskt i Stockholm med all julskyltning - NK:s i synnerhet. Åker väl upp så småningom så jag kan se årets också.
Kram från Ingrid

Freja sa...

En jultriss, snyggt!

Musikanta sa...

Freja!
Javisst är det en jultriss - inte tänkte jag på det, haha.
Kram från Ingrid

Spanaren sa...

Jag mysryser när du berättar om alla förskolebarn som sjunger. Det måste vara en sak som går till historien i en människas själ/ kram

Eva Trillian sa...

Fint sammansatt triss -helt rätt i tiden :)
Idag till bringade jag eftermiddagen med kommunens Lucia-gäng och sjöng julsånger så det stod härliga till :)

Vi i Kasperian sa...

Hoppas november går riktigt fort. :D
Så fantastiskt sköna bilder, julskyltningen och kanske allra främst bilden från kyrkan. Tänker mig musiken.
Den sista - helt underbar, den också. Härliga ungar - och tänk att det till och med finns en spis med, kanske pepparkaksgubbarna vill bli fler. :)
Berit E

Musikanta sa...

Spanaren:
Ja, det glömmer jag aldrig. Om man ska vara noga var det förskoleklassbarnen - d.v.s. sexåringarna som sjöng. Det hade nog inte gått in 75 barn i någon förskola :-). Och de var jätteduktiga allihopa och hade memorerat alla sånger - och det var en hel del.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Eva Trillian:
Ja, det är inte så många gånger kvar att öva - jag kör för julsånger för fullt med min kör. Vi ska uppträda redan den 8 december på SPF:s julfest, så det behövs repeteras till den.
Kram från Ingrid

Barbro S sa...

Vilka jättefina bilder. Ettan ger verkligen mysig julstämning med ljusfigurerna i mörkret på torget.

Musikanta sa...

Vi i Kasperian:
Vore roligt att veta vad du heter i förnamn. Jag vet ju vad katterna heter :-).
Det var ju en fantastiskt fin kör - som alla kyrkokörer i Stockholm. För mig var det en upplevelse eftersom jag inte hört Juloratoriet "live" sedan jag var med och sjöng den för sisådär 40 år sen. Tiden går fort!
Haha, det var ju det som var meningen, att gubbarna skulle bli fler! Bocken ser jag att de lämnat vid spisen, men var är tomten?
Kram från Ingrid

Anki sa...

Vilken härlig triss du fått ihop... aåå fina bilder! Måste ha varit en speciell upplevelse med luciafirandet... och den bilden är kanonbra!
Ha en bra dag!
Kram

Musikanta sa...

Barbro S:
Tack för rar kommentar! Det VAR verkligen fint i city med alla ljus och julskyltar.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Anki:
Tack! Javisst var det en speciell upplevelse - luciafirandet. Det är roligt att bilderna blev så pass bra också, det var ju ganska mörkt.
Kram från Ingrid

Veiken sa...

En fin triss! Bilden från Sergels Torg är så läcker! Det blir som någon kommenterat en jultriss. Vad kan passa bättre så här års?? Kram

Annika sa...

Här var'e jul, Ingrid.
Inte så dumt. Väcker längtan.
Kul att du nu är hos Mirren och dina barnbarn igen.
Kramar!

Andra året i Hjo sa...

Så fina bilder. Bach i kyrkan och Casimir sjunger solo. Vad mer kan man önska sig?

Ölandsvindar sa...

Åh, vad härligt med julkonserter! Jag brukar säga att för min del skulle det räcka med ett par hyacinther, en chokladask och en stor hög CD-skivor med julmusik för att julen skulle bli perfekt.(Och då menar jag förstås inte alla popsångares versioner av Oh helga natt)
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Veiken:
Jag är alltid lite före min tid - så också i trissen, haha. Visst är det en jultriss, men jag har fler julbilder om det blir något sådant.
Kram

Musikanta sa...

Annika:
Jag vet ju hur mycket du gillar julen. Så det var ju kul att ge dig en liten försmak.
Kram från Ingrid


Hans:
Det var inte BARA Casimir som sjöng solo rättade mig Mirren. Men eftersom de endast var fem stjärngossar som sjöng (?) så hörde jag bara honom. Han stod ju längst ut också. Han sjunger (naturligtvis) alldeles utmärkt också förutom att han spelar gitarr ;-)!
Ingrid


Kerstin:
För min del räcker det helt med julnattsmässa och julotta. Kent är ju vegetarian så någon julmat har vi aldrig. En och annan tomte och ängel får jag väl plocka fram förstås. Barn och barnbarn har för många år sen slutat att fira jul med oss eftersom jag brukar spela hela helgen. Vi ses efteråt i stället.
Kram från Ingrid