fredag 5 augusti 2016

1308 Äspholm med barnbarnen

Eftersom Mirren fortfarande har semester bestämde hon sig för att komma ner med pojkarna och göra en utflykt till vårt sommarland på ön Äspholm i Sankt Anna i onsdags. Clarissa, deras syster, var på Lilla Akademiens musikläger så hon fick vara hemma med sin pappa.

Min son Kalle som är därute tillsammans med sin sambo Anne-sofie och hennes pojke Oscar, kom och hämtade oss i småbåtshamnen i Wrångö. Det är klart att Kent och jag också följde med, vi är inte ute på ön så ofta eftersom både han och jag helst vill vara hemma i vårt hus.


Här väntar vi på Kalle på bryggan. Casimir och Caspar har fått syn på ett stim fiskar i vattnet. (Bilderna går att klicka större.)


Klara för avfärd. Pojkarna har fått lov att sitta framme i fören eftersom Oscar lovat att sitta mellan dem och hålla reda på dem. (Kent tog bilden.)

Vädret var vackert och lagom varmt - inte så hett som det varit tidigare. På kvällen blev det faktiskt lite kyligt så våra jackor kom väl till pass.


Båten närmar sig långsamt vårt sommarhus som mina två bröder och jag äger gemensamt.

Jag har redan haft mina två veckor i stora huset så vi gick vidare uppför berget till Kents och min egen lilla stuga som Kalle och Anne-sofie bor i just nu. De har lagt ner otroligt mycket arbete med att göra huset och gäststugan fina och har till och med fixat mulltoa och dusch. De har slipat golv, målat och tapetserat så husen går knappt att känna igen. Jag är otroligt tacksam att de vill vara därute och underhålla stället - vi har nog med jobb med vårt eget hus hemma.


Utsikten från backkrönet på vägen upp till Kalle och Anne-sofie är fantastisk. 


Vi började med att fika när vi kommit upp till vårt lilla sommarhus där Kalle, Anne-sofie och Oscar tillbringar sin semester. 

Pojkarna var förstås otåliga och ville gärna gå ner till bryggan men lugnade sig när Oscar var snäll och spelade badminton med dem. De blev också saliga när de fick löfte om att få låna Kalles fiskespö och meta när vi fikat färdigt.


Kalle med systersonen Caspar i knät. (Kent tog bilden.)


Caspar och Casimir på ena sidan nätet och Oscar på den andra.

Sen gick vi alla ner till bryggan och jag bestämde mig för att ta årets andra dopp utomhus trots att det inte var särskilt varmt i luften. Vinden var kall och när solen gick i moln kändes det att hösten var på väg. Barnen var i vattnet länge förstås och dök från bryggan med dödsförakt.


Kalle fixar metspöna till barnen och Mirren hjälper till.


Det var Oscar som hade tur den här gången och fick en abborre. Jag var glad över att det inte blev någon fisk till pojkarna...

Caspar, som fyllde 7 år i juli simmar riktigt bra och dyker oförskräckt från bryggan. Brorsan Casimir som fyllde 9 år i samma vecka har kunnat simma länge, så honom behövde man inte passa alls. Vi vuxna badade också och när man hade varit i en liten stund var det inte så kallt längre. Man känner sig pigg och fräsch och som en ny människa när man kommer upp igen.

Efter att vi ätit lunch på Mirrens medhavda västerbottenspajer gick vi ner till bryggan igen för att pojkarna skulle få bada innan vi åkte hem. Tiden gick fort, som den alltid gör när man har trevligt, och vid halvsex-tiden på kvällen skjutsade oss Kalle tillbaka till Wrångö.


Dags att packa ihop badkläderna och säga adjö till Äspholm för den här gången. Vår gamla gröna båt som vi köpte i slutet av 70-talet går fortfarande utmärkt. Kalle och Anne-sofie sköter om den och tar upp den på hösten och lägger i den på våren så Kent och jag behöver inte ha några bekymmer längre vad beträffar den heller.

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Så vackert, så somrigt!

Musikanta sa...

Aina:
Tack för rar kommentar!
Ingrid

Channal sa...

Vilket smultronställe, ett sommarparadis! Ha det jättemysigt med barnbarnen.

Kram Anna

Ditte sa...

Vad härligt med en tur hit ut! Och skärgården här är så fin. Under åren har jag seglat här ganska mycket, men nu är det ett tag sedan. Men det är lika fint fortfarande.
En riktig "njutflykt" och jag förstår att ni alla trivdes.
Jättefina sommarbilder!
Kram!

Eleonora sa...

Det var en underbar dag du har haft med de dina, vuxna och härliga lintottar! Så underbart att sonen och hans fru tar hand om den fina sommarstugan + båten åt er. En riktig sommardag hör jag att du har haft att lägga till minnet.

Kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Channal:
Ja, åtminstone när det inte blåser och regnar. :-).
Kram tillbaka rån Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Tack för din rara kommentar! Eftersom vi varken seglar eller fiskar och jag inte är särskilt intresserad av att ligga på bryggan och sola, är vi inte där så mycket. Men det är underbart att komma ut då och då - jag tar ju en del bilder ibland att ha som motiv till mina tavlor. För barnbarnen är det naturligtvis toppen!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Det lyfte faktiskt en sten från mitt bröst när sonen med sambo erbjöd sig att rusta upp den lilla stugan. Det stora huset delar vi ju tre syskon på renoveringen som behövs då och då och kostar mycket pengar. Det höll på att växa igen omkring mitt lilla hus och det behövdes också en hel del reparationer - målning och slipning av golv etc. som vi bara inte orkade att ta itu med. Det har blivit fantastiskt fint och de har installerat både dusch och mulltoa.
Kram tillbaka från Ingrid

Anna/notonmusic sa...

Vilket sommarparadis! Jag kan verkligen förstå din lättnad över att son med sambo har engagerat sig! Härliga bilder!

Musikanta sa...

Anna:
Ja, det räcker med ETT hus. Sen har vi ju det stora huset gemensamt, min bröder och jag, men där behöver vi "bara" betala när något behöver repareras. En jättetrevlig skärgårdspojke som är snickare kommer när det behövs fixas något.
Kram från Ingrid