måndag 26 december 2016

1368 Julshow med Mash Up i Valdemarsviks kyrka

På onsdagskvällen efter att vi kommit hem från Mälarhöjden, kom sonen Kalle och hämtade mig för åka till Valdemarsviks kyrka där Mash Up skulle ha sin julshow. Varken Kent som var på teater med kyrkvärdarna eller Ann-sophie, som hade julfest på sitt jobb, kunde följa med. Synd om dem, för det här var underhållning av hög klass.


Mash Uptrion Linn, Adam och Bella i sin julshow i Valdemarsviks kyrka. (Bilderna går att klicka större.)

Det blev ju inte sämre av att mitt äldsta barnbarn Isabelle är med i trion Mash Up, som för övrigt består av syskonen Linn och Adam Svensson. Alla tre sjunger och dansar, framför allt Adam som är proffs och som har varit med som dansare i flera melodifestivaler. Linn har jag känt sedan mer än tio år tillbaka, då hon ofta sjöng på olika kyrkliga förrättningar till mitt ackompanjemang. Denna kväll var också min vän, musikläraren Arne Persson med och ackompanjerade på synt och gitarr.


Adam sjunger och dansar.

Syskonen är från Valdemarsvik vilket naturligtvis gjorde sitt till att kyrkan var helt fullsatt en halvtimme innan julshowen skulle börja. Programmet innehöll både gamla och nya julsånger bland annat Jul, jul, som sjöngs av Isabelle och Adams julsång som hans namne sjöng med bravur. Linn sjöng bland annat Lloyd Webbers Pie Jesus med klockren stämma så tårarna började rinna. En del av sitt gamla showprogram hade trion med också. Bland annat hörde vi ett medley av Elvismelodier.


Walking in a Winter Wonderland. Linn, Adam och Isabelle.

Jag, som knappt kan sjunga och dirigera på en gång, var djupt imponerad av att sångarna sjöng och dansade på samma gång utan att se det minsta andfådda ut och med ett strålande leende på läpparna. Allt klaffade perfekt med både ljus och ljud och ackompanjemang på synten eller karaokemusik som bakgrund till en del av sångerna.


Snabba klädbyten mellan sångerna. Adam, Linn och Bella.


Isabelle som Rudolf.

Showen avslutades med Rudolf med röda mulen som dansades och sjöngs i ett högt tempo och lockade en del av publiken ut ur bänkarna för att dansa med, när gänget gav sig ner i kyrkgången. En verkligt härlig upplevelse och fin avslutning på alla julkonserter - tack för den Bella, Linn och Adam!


Sångarna pustar ut efter föreställningen. Linn, Adam och Bella efter den avslutande sången "Rudolf med röda mulen".Här sjunger Bella "The Christmas Song."
Bella, Adam och Linn i "Walking in a Winter Wonderland." 

Tidigare inlägg om julkonserter:

8 kommentarer:

Maggan sa...

Vilka duktiga ungdomar! Förstår att du är stolt över Isabelle!
Kram, Maggan

Bloggblad sa...

De är fantastiska, dina barnbarn!

Musikanta sa...

Maggan:
Det är massor med träning som ligger bakom. Bella och Linn har dessutom heldagsjobb. Men visst är jag glad och stolt över att de är så duktiga!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, det är jättekul att musiken har gått i arv, haha! Men, som sagt, massor av träning ligger bakom som med allt annat. Det var ett par år sen jag såg Mash Up och jag tycker att de har utvecklats mycket sen dess. Kul att jag för en gångs skull kunde vara med.

Geddfish ♥ sa...

Åh, så duktiga, båda att dansa och sjunga!
Så roligt!
Annandag julkram!

Musikanta sa...

Gerd:
Så roligt att du tog dig tid att titta på videon. Jag tycker själv de är jätteduktiga!
Varm kram tillbaka från Ingrid

Ditte sa...

Jättetrevlig, rolig och underhållande video! Tack för titten och för musiken.
Roligt med en liknande show i kyrkan för stämningen var säkert hög både hos publik och deltagare.
DE var verkligen duktiga och roligt att ditt barnbarn var med.
Och som alltid när dte gäller både sång och musik och elotidrott så är det oerhört mycket träning som ligger bakom. Men med ett intresse så kan man göra mycket. Ja, talangen bör ju också finnas förstås.
Kram!

Musikanta sa...

Ditte:
Kul att du tog dig tid att lyssna på videosnuttarna. Jag tycker det är en så härlig sång- och dansglädje över den här showen - det gick i ett hela tiden. Det är väldigt roligt för mig att även "mina egna" barnbarn för musiktraditionen vidare. Min son Kalle har också alltid stöttat Bella i allt vad hon företagit sig. Han har haft ett eget rockband och har nu en studio där han spelar in musik.
Som du skriver, visst fordras det talang och musikalitet, men det är ändå de många repetitionerna och övningarna som gör att det blir så proffsigt när gruppen uppträder.
Kram tillbaka från Ingrid